Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 05.02.2019 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1818
Bydliště: uhlířská lhota 74
ta fixírka s vyměnitelnými nádobkami je ta plastovka ? prodávaná jako ideální začátečnická?
Jestli ano, tak ty se mi na toluenovém ředění totiž po 2 měsících práce rozpadly už 3, proto jsou ty moje ,,pižlané,, z hliníku mosazi a nerez trubiček.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 05.02.2019 11:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4328
Bydliště: SK Bratislava
ufon13 píše:
v tomto konkrétním případě jde opravdu vše řešit jednoduše a mechanicky....... jen bohužel né TRENDY.......... :wink:
I LEDNIČÁK NA FENGDU BUDE FUNKČNÍ když oddělíš přebytek tlaku pojistnou nastavitelnou odbočkou s jednou kuličkou jednou pružinkoua jedním šroubkem na štelování. Při hadičce 3metry dlouhé neřeším ani pulzaci danou pístem, neb tam prostě není.........
kamarádi nehledejme složitosti kde nejsou...........dokud si je tam nenainstalujeme........ :wink:


A to si tie gulicky strunky a srobiky len tak nasypal do hadiciek? nebolo treba vyrobit nejaky domcek? Lebo potom dost pochybujem ze sa to jednoduchostou vyrovna nejakemu IF THEN ELSE v arduine za 3 eura senzore tlaku za dalsie 3E a ked to bude chciet mat fakt vychcane tak s displejom a tlacitkami za dalsie 3E a ma komfort ktory z gulicky nikdy nedostane, proste niekto vie struhat domceky z hliniku a niekto si vie napisat ten if then else ... co je na tom nepochopitelne? Pre mna je velednoduchy ten IF THEN ELSE a zlozite vyrobit redukcny ventil - aj skusenostami aj strojnym vybavenim, takze preco by som to robil zlozito ked to mozem urobit jednoducho ... ci ako si to hovoril? :mrgreen:

... a to sme este stale pri tom ze mi kompresor nemusi bezat v kuse 12 hodin ale len obcas pinknut

... takze problem by som uzavrel nech si kazdy vyberie ako sa mu to urobi lahko, lebo je tu este moznost ten regulator proste kupit hotovy ... uz sa tu o tom pisalo ... mala kocka ZSE30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 05.02.2019 11:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 16
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
Presne ako vravis Igor. Ja som sem tiez pred rokom zabludil na temu "podtlakovy spinac" a ked som videl tu kocku, tak som si povedal, ze to je nejaka zlozita vec a nikdy to nezvladnem a prave s pomocou ochotnych ludi tu na fore som pochopil, ze je to primitivna vec a mam vakuovacku z chladnickoveho kompresora so vsetkym ako ma byt. Tie ceny komponentov ti mozem len potvrdit. Aj to programovanie pre ZSE 30 je s pomocou programu, ktory bol zverejneny uplne jednoducha vec. Kto dokaze tukat do mobilu, tak dokaze nastavit aj toto.

Ale ja som si vsimol tu na forach ako vacsina hovori, ze modelarov ubuda. A ked sem niekto pride pre radu a zacne sa o modelarinu vazne zaujimat, tak ta hned odbiju, ze vyser sa na to, je to drahe, je to zlozite. Kup si to hotove :D. A najlepsia odoved je.: Vyguugli si to "D.

To potom mozu rovno rcmania zrusit :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: čtv 14.03.2019 16:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.10.2018
Příspěvky: 60
Zdravim, tak se take pokousim dat dohromady lednickovy kompresor na vakuovani. (typ AE5ZF9) Komresor uz par let funguje jako klasicky kompresor(na foukani), ale moc netesni. Pytel vysaje, ale kdyz ho vypnu, tak se okamzite zacne zase nafukovat. Kdyz zacpu tu vystupni trubicku, tak vakuum drzi. Olej do nej pry nikdo nikdy nedoleval, takze tam bych asi hledal problem. Kdyz ho hodne nahnu (uplne na bok), tak nejaky olej zacne vytekat, ale nevim jestli ho tam uz neni malo. Na vystupu "neprska" vubec.
Mel bych ten stary radsi uplne vylit a dat novy? A jaky? Nasel jsem treba Paramo R2. Bude OK? nebo mate doporuceni na nejaky jiny konkretni typ?

Diky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: brera, f4u, jarakuba a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz