Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 9:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2862
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Pre môjho známeho, ktorý sa chce vrátiť k modelárstvu hľadám vhodný vysielací modul.

Známy má vysielač Hitec Eclipse, ešte na 35 MHz a chcel by modul na 2,4 GHz.
Bohužiaľ, zistil som, že mne známe moduly do jeho šachty alá Futaba moduly, ako Frsky, Assan a iné sa už nepredávajú.

Prosím, viete niekto o nejakom vhodnom module, ktorý by išiel zasunúť to šachty bez nejakých vonkajších úprav?

Vďaka!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 9:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 159
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec
Obrázky: 2
A FrSky Xjt modul tam nepasuje? Maju vo v RC studiu cz

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 9:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2862
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Nie, ten je pre šachtu typu JR.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 10:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2639
Bydliště: Zavar, SK
mior píše:
Pre môjho známeho, ktorý sa chce vrátiť k modelárstvu hľadám vhodný vysielací modul.

Modul stojí aspoň 20 - 30Eur, ak ho vôbec zoženieš. Neviem, na čo to chce, ale keď od 85Eur môže mať celé rádio...
https://www.banggood.com/RadioMaster-TX ... rehouse=CN
... neskúsiš ho nalomiť týmto smerom? Aj tak bude potrebovať nové prijímače a s tým starým rádiom, neviem, či bude mať nejakú podporu pre telemetriu...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2862
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
No práve - či zoženie staré prijímače...

Bohužiaľ ten pán je dôchodca, asi by ho telemetria netrápila a nie je veľmi solventný...

Skúsim s ním dať reč, cesta by bola, keby niekto chcel predať modul aj pár prijímačmi.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 10:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1068
Bydliště: PN - SK
potrebujes teda toto https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/29 ... utaba.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 11:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2862
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Práve naopak Futaba-JR!

Lebo Eclipse má šachtu Futaba a moduly sú už len JR.

Lenže ten isto nebude, lebo je tam mechanický problém - futabácky modul do JR šachty vopcháš (mechanicky) a pomocou Tebou označenej redukcie aj pripojíš.

Naopak nie - JR modul mechanicky do Futaba šachty nedáš...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 11:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1068
Bydliště: PN - SK
Ahaaa, pardon, neuvedomil som si, ze je to "opacny smer".
Ak mas modul, tak mu vyrob prepojovaci kabel, modul mozes skusit bud prichytit na madlo, alebo vybrat z krabicky, mozno sa samotne vnutro zmesti do sachty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 11:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.3.2011
Příspěvky: 154
Bydliště: Senec
Volakedy som na eclipse 7 lietal s frsky modulom, len uz si nemapatam, ktory to bol. Akurat antenu som mal vyvedenu cez taky pliesok na madle radia, lebo na module antena smerovala opacnym smerom. Este ten modul mam aj nejake prijimace by sa nasli. Uz ich asi nebudem potrebovat, kedze medzitym som sa vratil spat k hitec a teraz som presedlal na futabu. Ak by pan mal zaujem, tak za nejaky rozumy peniaz mu to mozem postupit aj s prijimacmi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 11:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1946
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Od boku: libovolný PPM modul do futaba šachty? Třeba přímo HiTec Spectra. Akorát jsem zatím nenašel místo, kde by ho prodávali. :-/
S trochou "bastlení" by se do Futaba šachty dal dostat asi libovolný PPM, třeba AFHDS 2A (šikovné přijímače) nebo i multiprotokol.
Multiprotokol by mohl být jen na "zacvaknutí" i pro Futaby. Minimálně tady je - netuším jestli je to výrobek nebo "vlastní úprava".

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2862
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
jetylo píše:
Volakedy som na eclipse 7 lietal s frsky modulom, len uz si nemapatam, ktory to bol. Akurat antenu som mal vyvedenu cez taky pliesok na madle radia, lebo na module antena smerovala opacnym smerom. Este ten modul mam aj nejake prijimace by sa nasli. Uz ich asi nebudem potrebovat, kedze medzitym som sa vratil spat k hitec a teraz som presedlal na futabu. Ak by pan mal zaujem, tak za nejaky rozumy peniaz mu to mozem postupit aj s prijimacmi.


Poviem mu a dám vedieť!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 12:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2862
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
prikrylm píše:
Od boku: libovolný PPM modul do futaba šachty? Třeba přímo HiTec Spectra. Akorát jsem zatím nenašel místo, kde by ho prodávali. :-/


Nedostupný!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 13:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8536
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Pelikán měl ještě nedávno moduly Jeti TF moduly včetně krabiček na zasunutí místo 35-ky. Měl jsem ho chvíli v Prism7 a pak ho vrazil do Aurory 9. Koukni jestli ještě nemá. Pak bys mohl mít v letadle cokoliv od Jeti a pokud by se přidělal na vysílač Jetibox tak včetně telemetrie.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 14:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9191
Bydliště: Bratislava dnv SK
Nedávno som riešil čo dať do starého multiplex rádia, a Jeti je dobrá možnosť ( či už TU alebo vysielať profiboxom) - ale keď píšeš aj o cene, tak sa mi nezdá že zrovna vyhovuje.?
Ja som kúpil FrSky XHT (modul v zmršťovačke), a zohnal som ešte aj displej (mal by byť dnes na pošte...). Nepodporuje ale najnovšie Archer príjmače, to je otvorená otázka čo príde v budúcnosti...
Prekvapuje ma že JR modul ponúkajú aj nový a Futaba verzia akoby úplne zmizla.. Kedysi mali dokonca kombo DF s príjmačom..
Ale keby si zobral kus plastu alebo hoci aj balzy a nalepil tam ten modul, hádam by to modelár zvládol urobiť aj zacvakávacie..??

V tejto situácii, ja by som hľadal originál Futaba FASST z bazaru (bez telemetrie...) by nevyhovel najlepšie?
S možnosťou lacných fasst kompatibilných ale aj originálnych Futaba príjmačov...
Ale druhá reálna možnosť mi pripadá celé rádio a nejaký Hitec už neriešiť. Novú FrSky X9lite som kúpil za 80 eur - nemá zmysel riešiť modul.... či?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysielací modul pre známeho
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2020 14:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 715
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
CORONA se dá stále koupit, dával jsem minulý měsíc do optica, dlouhodobě vyzkoušené řešení s několika FC-16, třeba:
https://www.aliexpress.com/item/4001283 ... web201603_


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz