Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2021 19:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6977
Bydliště: Písek, ČR
Ahoj všichni, co myslíte, bylo by užitečné mít možnost ve Fail-Safe nastavit větší rozsah kanálů, než -100% .... +100%?
Řekněme -125% .... +125%?
Třeba u kanálu plynu..
:?:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Naposledy upravil Woita dne sob 27.02.2021 18:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2021 20:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
A však to jde, ne?
Na CH7 mám THR.
(stačí zaškrtnout "extended limits", česky tuším "kanály +125%" v nastavení modelu)


Přílohy:
failsafe-150.png
failsafe-150.png [ 3.37 KiB | Zobrazeno 923 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2021 20:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1776
Bydliště: Vysočina, ČR
Tuším, že Woita myslí větší rozsah pouze pro FS,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2021 21:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nevím, jestli větší rozsah jak "normálně" dává smysl. Třeba zrovna u elektrického pohonu si nejsem úplně jistý, co ESC udělá za hranicí rozsahu na který byl kalibrovaný. Pak například DSMx "samobindovací" poletuchy (typicky to dělal Blade mCP x) měly s větším rozsahem plynu dost problém a chovaly se v takových situacích nepředvídatelně. Spalovák jsem žádný neměl, ale i tam se nejspíš nastavují "ty správné" polohy, nějaké "víc vypnuto" mi taky nedává moc smysl.

Navíc taky záleží na přijímači, jestli takové hodnoty vůbec umí na svých výstupech nastavit. Tuším, že nějaké starší OrangeRX hodnoty mimo std spektrácké 1100-1900us vůbec nedávaly.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 12:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1776
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
..."ty správné" polohy, nějaké "víc vypnuto" mi taky nedává moc smysl....
Dá se to pořešit i jinak, ale dávalo to smysl jako chcípák.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 15:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2009
Příspěvky: 499
Bydliště: Blízko D1 exit 66
Ale tak to můžu nastavit, že si dám rozsah plynu na 10-100% a cokoliv pod 10 bude chcípák, ne?
TJ. FS dostane 0.

_________________
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1776
Bydliště: Vysočina, ČR
dracekvo píše:
Ale tak to můžu nastavit, že si dám...
Jistě, ale ono to vždycky nešlo, proto píšu "dávalo to smysl...". Citát ze starší Futaby:
'Tlačítko Throttle-Cut (vypnutí motoru)
Pomocí tohoto tlačítka lze jednoduše vypnout motor, aniž byste změnili trimování volnoběhu. Předpokladem je, že je páka plynu v poloze volnoběhu, čímž je téměř vyloučeno nechtěné vypnutí motoru'
Jestli se ten rozsah směrem dolů prodloužil, to už ale nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 17:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Tak to už je historie snad i u Futaby, ne? ;-)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: pát 26.02.2021 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1776
Bydliště: Vysočina, ČR
No doufám :lol:
(Musím tyhle řeči omezit, nebo sem zase zavítají skalní zastánci...)
I když ono to extra tlačítko je zjednodušení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1458
Bydliště: Brno
ellet píše:
No doufám
(Musím tyhle řeči omezit, nebo sem zase zavítají skalní zastánci...)
I když ono to extra tlačítko je zjednodušení.
Myslel jsi svědky futabovy?

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1776
Bydliště: Vysočina, ČR
BoŠ píše:
..Myslel jsi svědky futabovy?
:lol: ....tebe ale čtu rád, vždycky je tam myšlenka.
Já 11 roků starý vysílač (FASST), v érech na které je souprava zvyklá, taky ještě používám. Moc toho neumí, ale nikdy nezklamala.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 17:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
BoŠ píše:
Myslel jsi svědky futabovy?

Neber jméno Boží nadarmo!
Ne, trochu vážněji. Co jsem četl (nějak jsem nenašel důvod Futabu koupit), tak Futaby umí, asi bych se nebál napsat luxusně to, co soutěžní modely potřebují. Tečka. Škodolibě bych pak napsal "ale nic víc". Ale i to už není pravda. Jestli jsem dobře četl, tak s novou T16IZ už půjde napípat i 4 serverové samokřídlo.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1458
Bydliště: Brno
prikrylm píše:
Neber jméno Boží nadarmo!
Ne, trochu vážněji. Co jsem četl (nějak jsem nenašel důvod Futabu koupit), tak Futaby umí, asi bych se nebál napsat luxusně to, co soutěžní modely potřebují. Tečka. Škodolibě bych pak napsal "ale nic víc". Ale i to už není pravda. Jestli jsem dobře četl, tak s novou T16IZ už půjde napípat i 4 serverové samokřídlo.
Používám čtyři rc systémy, každý má něco do sebe. Pro velký letadla používám Futabu, protože chci věřit spolehlivosti jejich protokolu, a protože jsem ji koupil s jedním velkým letadlem . Současně ale musím říct, že mě Graupner, Frsky ani Jeti zatím nikdy nezklamaly.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 17:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Se to trochu od failsafe zvrhlo.

..někdo to tady na rcmanii už psal: není špatné rádio, je jen špatná volba rádia...

Dneska už se na rádio nepadá a nakonec je to o potřebách a o víře... (což není nic špatného)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozsah kanálů ve fail-safe
PříspěvekNapsal: sob 27.02.2021 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1458
Bydliště: Brno
prikrylm píše:
Se to trochu od failsafe zvrhlo.

..někdo to tady na rcmanii už psal: není špatné rádio, je jen špatná volba rádia...

Dneska už se na rádio nepadá a nakonec je to o potřebách a o víře... (což není nic špatného)
S tím FS je to asi tak, že záleží na tom, jak jde naprogramovat přijímač, a co za hodnoty mu tam vlastně pošle vysílač při programování přijímače.
Jestli pošle polohu páky přepočítanou na délku pulzu, nebo signál přepočtený na povel pro servo včetně omezení koncových poloh...
A potom nevím, proč by FS měl jít mimo rozsah.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz