HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

#466 Příspěvek od Arcicorsa »

Screwball671 píše:No a co takhle na to jít ne přes techniku ale přes obchodní zájmy, z dob kdy byl Captron a Robbe ještě kamarádi. Robbe prodává Futabu, Spektrum jsem na jejich stránkách nenašel, tak proč ladit na systém který neprodávám. Vím že teď už je to jinak a Captron se od Robbe trhnul a založil si toho jejich Démona. Třeba se pletu ale docela by to ladilo. Třeba je to ten důvod proč to ostatní bezpádla maj ošetřený a Helicommand ne. Technicky to tedy určitě jde ale někdo měl zájem to nedělat, třeba jen proto, že by to něco stálo.
)!!! UPOZORŇUJI ŽE HC3 X VLASTNÍM A JAKO BEZPÁDLO HO NEPOMLOUVÁM!!!!!

Kradeš mi z hlavy moje konspirační teorie :lol: :lol: :lol: asi si je patentuji :twisted: !!!!!!!
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Screwball671

#467 Příspěvek od Screwball671 »

:lol: :lol: Jestli se toho patentování dožiješ, BoZZda nás bude rožnit za tyhle kacířské myšlenky.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od Arcicorsa »

Jo to je mi jasné :lol: :lol: . Jen na upřesněnou: BoZZdy si za jeho SUPER přístup velice vážím a každý podnikatel by si z něj mohl vzít příklad, to že doporučuje to co doporučuje mu neberu, protože mu to zajisté nakecal Captron, kdyby znal jádro pudla tak by to určitě nikdy nedoporučil protože je to nesmysl... Třeba to že napětí nesmí poklesnout pod 5,5V, ano to beru ale ať k tomu udají i maximální trvání poklesu v ms, pak to budu brát jako směrodatné, protože poklesy jsou prostě na všech BECech je to vlastnost, ať je to JEP či Roxxy vždy má elektronika reakční dobu v řádech ms či ns (kapacita kondenzátorů je směšná) a tím pádem na oscilu bude pokles vidět vždy... MCU HC3 na 99% pracuje na 3 nebo 3,3V, k tomu si přiberu úbytek na lineárním stabilizátoru (1,5V MAX u šmejdu), napájecí napětí satelitu je 3V, no a z toho vyplývá že palubní napětí nesmí klesnout pod 4,8V což opravdu neklesá (to že se s napětím snižuje výpočetní výkon je naprostý nesmysl, pracovní napětí MCU je 3V (nesmí ani stoupnout o více jak caa 0,5V to už by byl jeho KONEC) a pokud poklesne tak se MCU restartuje, nebo se jen zasekne (záleží na nastavení Fuses MCU) a tím pádem nemusím říkat co se stane... Statika... No nezlobte se na mě pánové ale to se řešilo když se létalo na analogu kde to opravdu problémy dělalo ale digitální přenos si s tím umí hravě poradit, nebo že by se v set-top boxu TV děli zázraky když nám z 60% signálu (v analogu nekoukatelné!!!!!) složí dokonalí obraz i zvuk!!!!!!! Nedějí se tam žádné zázraky, to akorát fungují samoopravné řetězce 8), statika by se dříve projevila na vlastních servech které jsou řízené PWM a tím pádem by se tam jakákoliv statika projevila ať je tam bezpádlo či pádlo... Už končím a nenapíšu sem ani "," :? ... Melu věci co stejně spoustě lidí nic neřekne a nemá význam pro řešení problému dokud Captron nebude chtít... BoZZdo pošli moje reakce nějakému Inženýrovy co navrhoval elektroniku HC3x a pak nám sem dej jeho reakci, velice rád si jeho vysvětlení přečtu :lol: a popřípadě okomentuji z pohledu člověka co opravuje třeba FR měniče Siemens, SEW dále PLC Siemens Simatic S7, servis robotizace Kuka a Reis, CNC řízení Sinumerik, Fanuc, robotické vidění Panasonic mohl bych pokračovat ale nemá to smysl, automatizace, slaborpoud a MCU jsou můj denní chléb, takže rohlíkem mě nikdo neopije 8) ...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#469 Příspěvek od Arcicorsa »

Jsem hovádko a nedalo mi to... Rozebral jsem své HC3x (FOTO) a také se tímto veřejně zříkám záruky!! Takže je tam MCU PIC18F46K20 zastaralé technologie, pracující na max. frekvenci 64Mhz (xtal nejde přečíst), paměť pro program je 64Kb (jakýkoliv telefon s Androidem je 1000x výkonnější !!!!!) a napájecí napětí je 3,3V, gyra jsou pod tím černým silikonem, (pokud je někdo chce vidět tak ať napíše SZ a já to sloupnu, nějak mě nejvíce zajímalo MCU 8) ) vše ostatní co tam vidíte se stará jen o běh toho MCU.... Výrobní cena HW HC3x je s nadsázkou 1000,- (MCU stojí 50CZK a gyro + akcelerometr max dalších 1000CZk) !!!! Ovšem Source Code se zaplatit nedá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No už čekám maily z Captronu :lol: :lol: ovšem na toto mé jednání patent naštěstí nepamatuje 8) ... Co se týče technologie tak je to šmejd a jakýkoliv "chytrý telefon" je proti tomuto bezpádlu asi tak technologicky o 1000 let napřed.... OVŠEM NENÍ TO telefon ale BEZPÁDLO :wink: :wink: !!!!
Přílohy
IMG_2853.JPG
IMG_2852.JPG
IMG_2851.JPG
IMG_2850.JPG
boZZda

#470 Příspěvek od boZZda »

Pánové, vy mě bavíte :lol:

Myslíš, že by to letělo líp, kdyby tam byl 2GHz procesor a kdoví co ještě? Ujišťuji tě, že ne! Proč? Protože hardware, který tam je nyní je naprosto dostatečný a zdrojový kód je to nejdůležitější. To ovšem potvrzuje fakt, jak to lítá a proti tomu tady nikdo nic nemá, spíš naopak. Lítá a funguje to tuze moc hezky. Porovnávejme to, co je důležité a to je výsledek celého systému = létání. Takže zpátky na zem. :wink:
Rozebrání jsi si mohl odpustit a raději použít google. Našel bys stejné fotky.

Pořád dokola se tady bavíte o satelitech Spektrum. Já napsal co doporučuji a co doporučuje výrobce. Co víc pro to mohu udělat? Už opravdu nevím.
Znovu opakuji, že je hodně uživatelů, kteří Spektrum satelity provozují a o žádných problémech neví.

Tím pro mě diskuze na téma Spektrum satelity končí a dále se k ní nebudu vyjadřovat. Napsal jsem toho dost.

Pokud bude mít někdo dotaz k nastavení, letovému projevu apod., tak k tomu se budu vyjadřovat velmi rád a udělám maximum, abych všem uživatelům pomohl, jak to jen bude v mých silách. Co vím, tak s letovým projevem jsou lidi velmi spokojeni a patří k nim i lidi, kteří by to nelítali, kdyby nemuseli. Jeden příklad za všechny. Pavel Kefurt. Kdybyste věděli co s tím měl problémů, když se rozhodl létat HeliCommand (Démona), tak byste asi čuměli!!! Kdyby to nelítalo tak dobře, tak by si určitě problémy nikde nedělal a létal cokoli jiného. No a mohl bych pokračovat...

Takže zpátky na zem a pojďme se bavit o tom jak to lítá. Spektrum satelity tady rozhodně nevyřešíme a je jedno, co kdo napíše. Já napsal svoje rady, vy jste napsaly svoje teorie a to je tak asi vše, co s tím můžeme udělat.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
bonis
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od bonis »

Arcicorsa píše:popřípadě okomentuji z pohledu člověka co opravuje třeba FR měniče Siemens, SEW dále PLC Siemens Simatic S7, servis robotizace Kuka a Reis, CNC řízení Sinumerik, Fanuc, robotické vidění Panasonic mohl bych pokračovat

TWL a to jako mluvíš mimozemšťansky??? :lol:
Strojařině si myslím rozumím obstojně, ale tahle elektronická hatmatilka je pro mne jak kodovaná zpráva z vesmíru :lol:
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
juky99

#472 Příspěvek od juky99 »

pani...to aky ma HCX procesor mne a vecsine polotov je ukradnute...lieta to perfektne a to je hlavna podstata celeho problemu...
mi to na fore nevyriesime...HCX robi to co od neho ocakavam a myslim ze sa zhodujem z vecsinou pilotov....
pavel bozzda ma pravdu lietajte a nerieste neriesitelne.....to ze sa objavuju problemy zo satelitmi nevyvraciam ale vzdy je ina moznost ako sa tomu vyhnut...:)
tak letu zdar
T rex 450, T rex 550 V2 HC3Xtreme
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od pkotatko »

Taky si myslim. K cemu mi bude super vykonny HW, kdyz nebude treba dobry SW ?
Momentalne mame na trhu ctyri, mozna na pet bezpadel ktera jsou letava a pouzitelna. Kazde z nich ma sve pro a proti. Nicmene, je to dobre. Kazdy ma moznost si vybrat to sve. Mysim si, ze se z toho tady dela zbytecna veda. Nikoho z nas to nezivi, nikomu z nas to nevydelava penize. Mame to proto, ze si s tim delame radost.
Malokdo z nas opravdu odpovedne vyzkousel vsechna, aby mohl rict ano tohle je nej. A i kdyz to rekne, tak to stejne bude zase jen vec jak mu ktere sedlo k jeho litani. A vicemene o pocitech. Koupim, vyzkousim, nelibi ? Poslu dal a koupim neco jineho. Delame to s helinama za daleko vetsi penize.
Nejak me tyhle zabomysi valky uz unavuji. Lital jsem Gyrobota, Beasta. Ted litam HC. Az mi z nejakeho duvodu nebude vyhovovat, prejdu na neco jineho. Brzy budu mit Spirit a pokud me zaujme, prestane me HC zajimat a pujdu zase jinou cestou. Nemel jsem a nemam ale potrebu ani jeden z tehle produktu hanit. Jak jsem uz psal. Kazdy z nich mel sve pro a proti. Spise jsem mel a snad jeste stale mam chut ostatnim poradit, predat sve poznatky. Viz. treba navod ke Gyrobotu, 3G a Beastu.
Co se tyce Captronu, Mikada nebo jinych a jejich patentu ? Vsadim se ze vsichni co tu proti tomu nadavaji by se v jejich pozici chovali naprosto stejne. Vyrobci jde o kseft. Jenom o kseft. Jinak by to nedelali.
Kazdy mame moznost si sve bezpadlo ( samozrejmne to nejlepsi ) vyrobit, vyvinout SW a odladit. Nebo snad ne ? A ze to jde kdyz na to clovek ma hlavu, to uz je dokazano. A klidne to potom muzete rozdavat zadarmo. Nikdo vam prece nebrani. Rad si jedno takove ( nebo radeji pet ) od vas vezmu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
HynX
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od HynX »

Mne tiez satelity blbnu na 600-vke. Cca raz za 4 lety mi cyklika prebzukne v kolektive. Zatial sa mi to len raz stalo vo vzuchu (som sa pekne zlakol), ostatok na zemi alebo preneseni heli po lete.
Bozzdo, je nadej, ze sa tomu este budu venovat vyvojari, alebo je to definitivne uzavreta vec? Ono dost nasere, ked si clovek kupi dva satelity v domneni, ze bude mat menej kablovania. A potom zisti, ze aj tak musi este kupit prijimac.
To aspon mohli dat niekde informaciu (napr v manuale), ze sice satelity deamon podporuje, no neodporucaju ich pouzitie koli naslednym problemom.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
boZZda

#475 Příspěvek od boZZda »

Tohle jsem psal taky mnohokrát. CUkání serv na zemi je v pořádku. Je jedno co napíšete, ale je to normální jen, který se v letu neprojevuje. Konkrétně proč to na zemi cuká nevím. Jen vím, že to je v pořádku.

Jestli ti v letu něco vrtulník udělá, tak se podívej o pár příspěvků dozadu a zkontroluj, jestli máš vše v pořádku.

Znovu opakuji, že je opravdu velké množství lidí se Spektrum satelity, kteří vaše problémy nemají. Není pravda, že použití satelitů = 100% jistota problémů, takže ti nic takového výrobce do manuálů ani nikam jinam psát nebude. Například v USA je mraky užitavatelů HeliCommandu i bavarianDémona a věřte, že tam jede 70% lidí na Spektrumu. Kdyby to bylo tak, jak se tady prezentuje, tak se to v USA neprodává a je kolem toho docelé slušné haló. Jak to, že se to tak strašně řeší zase jen tady?
bavarianDemon 3X a 3SX
juky99

#476 Příspěvek od juky99 »

musim len suhlasit ..a to si nikoho nezastavam...keby to bol taky obrovsky problem ..v takom rozsahu ako sa tu pise, urcite by vyrobca zareagoval, ale mam pocit ze je to problem len par kusov pilotov...a znova sa budem opakovat ak ma stym niekto problem ma stale moznost prejst na inu znacku ci uz bezpadla alebo supravy...je to vzdy na zvazeni.
uvedome si je to urcity druh spotrebnej elektroniky a ziadna elektronika nie je dokonala ci po HW alebo fw stranke....
ak by ste chcely dokonale bezpadlo so super procesorom a super Softom stal by tolko ze pre bezneho uzivatela nedostupne...vzdy je to o kompromisoch cena/uzitocnost...
boZZda

#477 Příspěvek od boZZda »

juky99 píše:musim len suhlasit ..a to si nikoho nezastavam...keby to bol taky obrovsky problem ..v takom rozsahu ako sa tu pise, urcite by vyrobca zareagoval, ale mam pocit ze je to problem len par kusov pilotov...a znova sa budem opakovat ak ma stym niekto problem ma stale moznost prejst na inu znacku ci uz bezpadla alebo supravy...je to vzdy na zvazeni.
uvedome si je to urcity druh spotrebnej elektroniky a ziadna elektronika nie je dokonala ci po HW alebo fw stranke....
ak by ste chcely dokonale bezpadlo so super procesorom a super Softom stal by tolko ze pre bezneho uzivatela nedostupne...vzdy je to o kompromisoch cena/uzitocnost...

Vsichni maji porad moznost pouzit prijimac, coz nepovazuji za zasadni problem. Tak třeba tento. Není to zase o tolik větší jak dva satelity.
Obrázek
Takze to neni bez reseni a to pripadne reseni podle me neni zasadni komplikaci.
bavarianDemon 3X a 3SX
juky99

#478 Příspěvek od juky99 »

napriklad.. :) a je po probleme
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od Colin1000 »

Lítal jsem příjímač a cukalo to, lítal jsem satelity a stejný problém. Změnil jsem serva, místo uložení reglu, trochu jinak vedenou kabeláž, nechal setelity a nic nepozoruji. (ŤUK, ŤUK) pro jistotu. :wink:
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od Arcicorsa »

Já prostě musím reagovat :roll: .. To že tam dám (dal jsem a létám) klasický přijímač přece není řešení problému 8O ... To je to samé jak bych si koupil auto v plné polní a ona mě přestala fungovat klimatizace, zajedu do značkového servisu a oni mi řeknou že je vlastně všechno v pořádku a ať si otevřu okénka a větrám (na funkci auta to nemá vliv a bude jezdit dál)!!!! Nebo koupím si noví foun a nepůjdou mi psát SMS, servis řekne no jo tak nepište ale volejte... Tyto příklady jsou úplně stejné jako když mi někdo řekne vyhoď satelit a dej tam přijímač.. Podle mě 99% lidí co mají spektrum a létají HC3x nepoužívá satelity a raději používají klasický přijímač, prostě jsou s tím smíření, dál to neřeší a užívají si SUPER polétání :wink: ... Ono rada je to hezká a problém na 100% řeší ale já si koupil bezpádlo co má napsáno v papírech 100% PODPORA Spektrum Satelitů.. Kdyby to bylo u bezpádla za 1000,- tak na to házím bobek ale u hračky za 11000,- mě to prostě se.. ... PS: třeba kvůli tomu předpotopnímu MCU není dokonalá podpora Spektrum a to z toho důvodu že pro kloudnou implementaci potřebuji výpočetní výkon který tam prostě není protože ho sežere vlastní smyčka programu co se stará o to DOKONALÉ létání, dále to naznačuje, že už není prostor pro zlepšování, či přidávání funkcí a vychytávek co má konkurence a to z toho důvodu že už na to MCU nemá výpočetní čas a bylo by to na úkor DOKONALÉHO letového projevu!!! ZeXx86 moc dobře ví proč používá ve Spiritu 32BIT architekturu místo 8BIT... Chjo šel bych radši létat ale strašně tu fouká :? ..
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“