HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
-
zbyněk.norny
Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Zdravím,
dnes jsem seřizoval Logo 600, a vrtulka pěkně zasekává na obě strany, ale pomalu se stáčí proti směru hodinových ručiček, cca 20st za půl minuty, má to cenu řešit a jak? Děkuji moc.
dnes jsem seřizoval Logo 600, a vrtulka pěkně zasekává na obě strany, ale pomalu se stáčí proti směru hodinových ručiček, cca 20st za půl minuty, má to cenu řešit a jak? Děkuji moc.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
V PC programu v zalozce diagnoza mas u kanalu vrtulky skutecne nulu pri kniplu v neutralu ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
-
zbyněk.norny
Ano, tam je nula, teď jsem ještě zkoušel, že jsem vypnul HL, vlastně jsem vyřadil ocasní gyro, tz. že to bylo v neutrálu (mírný střih), roztočil to nad hlavou v ruce a ani náznak, že by se ocas na jednu či druhou stranu stáčel (proto soudím dobrý neutrál).
Jen jsem si ještě všiml, že když postavím jinou heli s hc3sx na stůl, zapnu, tak vrtulka sjede do neutrálu, servo trochu vrní, ale vrtulka po 5 minutách zůstane na místě.
U tohoto vrtulníku zapnu, vrtulka sjede do neutrálu, a během 2 minut odcestuje na doraz, pokus jsem opakoval a stále stejné. Sjede to na tu stranu, na kterou se mi právě stáčí vrtulník. Že by to bylo ono? Ale jak to odstranit.
Jen jsem si ještě všiml, že když postavím jinou heli s hc3sx na stůl, zapnu, tak vrtulka sjede do neutrálu, servo trochu vrní, ale vrtulka po 5 minutách zůstane na místě.
U tohoto vrtulníku zapnu, vrtulka sjede do neutrálu, a během 2 minut odcestuje na doraz, pokus jsem opakoval a stále stejné. Sjede to na tu stranu, na kterou se mi právě stáčí vrtulník. Že by to bylo ono? Ale jak to odstranit.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mas Spektrum a parujes pres HC ? Zkus to sparovat jeste jednou. Kdyz jsem nastavoval moji byvalku Kasamu na Spektrum jen se satelity, tak mi to delalo to same. Sparovani pomohlo. Predtim to s Futabou a S-Bus nedelalo.
-
Daniel Jiráček
ještě pozor na ten frimware 3,00 od spektrum nekomu to pry rozhazelo subtrimy-staci zkontrolovat popripade zkalibrovat paky,upozornuje na to i vyrobce,aby to nebyl prave tvuj problem a nesahnul sis nahodou na vysilaci na trim?koukni na monitor
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
-
zbyněk.norny
v300 není pro hc3sx, zkusil jsem znovu spárovat a zdá se, že měl Petr pravdu, již to nedělá, tak uvidím zítra, jestli přestane utíkat vrtulka.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
To by ale videl v diagnostice. Proto jsem se ptal. V diagnostice vidi to co dostava HC z vysilace.
-
Daniel Jiráček
ok.ja to psal jeste spis aby si spektrumaci davali pozor.vice vlakno dx8-zkusenosti.je tam snad i pripominka ze se nektere vyrobni serie stahovali,sem to davam kvuli tomu jak si nekteri ztezuji na spektrum vs hc.ja po frimware a preventivne sundani satelitu a dani prijimace-zadny problem
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
-
tomas.cepecha
Chtěl jsem co nejpřesněji nastavit stopu listů, ale zjistil jsem, že pokud mám na vysílači 50% a pak se přepnu v programu do subtrimů (neutral serv), že se tyto dvě situace liší o 1,6stupňů. Jak je to možné?
Křivku mám 0-50-100, kolektiv v softu posunutý nemám.
Křivku mám 0-50-100, kolektiv v softu posunutý nemám.
Je to velmi jednoduché. V menu TRIM nastavíš správně serva cykliky kolmá na táhla k cyklice a v tu samou chvíli 0° na listech. Když tohle nastavíš, tak potom stačí jenom mít správně subtrimy a koncové body správné podle menu diagnoza a bude to chodit.
Když to nastavíš, tak jen vypni a zapni bezpádlo a nech ho zinicializovat. Potom není důvod, aby to nechodilo
Když to nastavíš, tak jen vypni a zapni bezpádlo a nech ho zinicializovat. Potom není důvod, aby to nechodilo
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
-
tomas.cepecha
Ano, to přesně mám, ale pak když odpojím servisní kabel a nastavím střed páky kolektivu (kontrola v pitch curve), že je na výstupu 50%, tak deska cykliky není tam jako v subtrimech.
-
BORN_TO_GRILL
Zkontroluj si, že máš v záložce diagnóza v ukazateli pro kolektiv nulu. Není důležité, co máš na vysílačce, ale co je na bezpádle. Já mám na křivce pro kolektiv v T8FG nulu...
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
Po opravě heli je člověk vždycky pozornější a najde věci které předtím až tak neřešil. Dnes jsem ráno zalítal 550, kterou provozuju na třech limitech otáček. 1700/2100 a spíš vyjímečně 2400. Před prvním startem jsem netestoval ( jako obvykle ) jestli chodí ještě s vypnutým motorem stabilizace a zavisel heli na těch 1700. Po chvíli cvaknu zkusmo stabilizaci a nic. Nedal jsem tomu moc čas a sednul, na zemi to šlo. Opět do vzduchu, postupně vyšší otáčky a už to celkem reaugovalo. Jenomže v invertu to stoupá mnohem rychlejš, možná tak třikrát i víc ! Porovnával jsem to a fakt obrovská disproporce. Dostat se rychle nahoru v pozitivu má asi jedinou fintu, obracet po cvaknutí heli přes výškovku aby kotrmelcema nastoupala. A je to zase- v pozitivu poskočí o 5 metrů, v invertu o deset a víc ...
Nevíte čím to je a jak to chodí Vám ?
Posílám link na starší ale v podstatě aktuální screeny mého nastavení, jenom trimy jsou teď jinak, ostatní beze změny. Max. úhly na listech mám 12 stupňů a když dám bez roztočeného rotoru plný kolektiv nahoru a cvaknu stabilizaci, deska cykliky sjede o cca dva miloše dolů. Možná je to záměr když mi HCX BoZZda vloni nastavovala že tam není maximum ...... ale ten rozdíl pozitiv a invert mi hlava nebere ..........
Jinak to lítá pěkně, stabilizace už není tak súrná ale u země ( jako v neděli při přistání na rotor z metru do kukuřice ) už je pod limitem využití. Ale hlavně že tam někde je. Díky za info
http://relax450.rajce.idnes.cz/Rajce_-_ ... veni_gyra/
Posílám link na starší ale v podstatě aktuální screeny mého nastavení, jenom trimy jsou teď jinak, ostatní beze změny. Max. úhly na listech mám 12 stupňů a když dám bez roztočeného rotoru plný kolektiv nahoru a cvaknu stabilizaci, deska cykliky sjede o cca dva miloše dolů. Možná je to záměr když mi HCX BoZZda vloni nastavovala že tam není maximum ...... ale ten rozdíl pozitiv a invert mi hlava nebere ..........
Jinak to lítá pěkně, stabilizace už není tak súrná ale u země ( jako v neděli při přistání na rotor z metru do kukuřice ) už je pod limitem využití. Ale hlavně že tam někde je. Díky za info
http://relax450.rajce.idnes.cz/Rajce_-_ ... veni_gyra/
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
To je divne.
Ze zachrana si da o trosku mene kolektivu nez je maximum je normalni. Resp. to HC tak dela. Neptej se me proc. Reseni je jednoduche. Max. rozsah kolektivu si v softu nastavis vic. Treba na 14 stupnu. Pro litani si to omezis krivkama na tech 12 stupnu co pouzivas. Potom zachrana bude pouzivat treba 12,5 - 13 stupnu. Nevim o kolik presne si dava zachrana mene nez je max. nemeril jsem to.
To ze ti tak vyrazne leze nahoru rychleji v invertu je divne. Nikde se nic takoveho nastavit neda. Jedina moznost je, ze nemas nastaven kolektiv v zakladnim setupu presne zrcadlove. Tedy tvych 12 do plusu i minusu stejne a nulu tam kde ma byt. Nic jineho me nenapada.
Ze zachrana si da o trosku mene kolektivu nez je maximum je normalni. Resp. to HC tak dela. Neptej se me proc. Reseni je jednoduche. Max. rozsah kolektivu si v softu nastavis vic. Treba na 14 stupnu. Pro litani si to omezis krivkama na tech 12 stupnu co pouzivas. Potom zachrana bude pouzivat treba 12,5 - 13 stupnu. Nevim o kolik presne si dava zachrana mene nez je max. nemeril jsem to.
To ze ti tak vyrazne leze nahoru rychleji v invertu je divne. Nikde se nic takoveho nastavit neda. Jedina moznost je, ze nemas nastaven kolektiv v zakladnim setupu presne zrcadlove. Tedy tvych 12 do plusu i minusu stejne a nulu tam kde ma byt. Nic jineho me nenapada.
Moc díky za vyčerpávající info, zkusím prověřit na co stačím, je to ale oblast kterou vládnu méně než kniplama. Když neuspěju tak se obrátím na generálního dodavatele 
Ten rozdíl je obrovskej, možná zkusím natočit nějaké krátké videjko. Napřed ale zkontroluju to o čem píšeš, hlavně to zrcadlo výchylek. Jenomže vím že v nule na kniplu kolektivu mám nulu na listech a křivky PIT pro H/N/Iddle1 a 2 jsou všechny 100%-75%-50%-25% a 0%. Tam to nejspíš zakletý nebude.
Zrcadlo se docílí jenom mechanicky polohou desky cykliky a přes páky až na listy při středové poloze serv. Rok jsem na to nasáhl, pokud se matně pamatuju tak v HCX se max. úhel kolektivu řeší v záložce "Nastavení mixu" vpravo dole jako "dráha kolektivu". To mám jak vidím 70. Takže zvýšit hodnotu s nasazenou měrkou na těch cca 14 stupňů a pak kontrola jestli to utáhnou páky a někde se to při maximu na křidýlka nebo výškovku nepotká..... ). Nakonec omezit křivky PIT.
http://relax450.rajce.idnes.cz/Rajce_-_ ... 5_Mixy.jpg
Když to vezmu kolem a kolem, ona mi ta 550 vůbec nějak líp líta v invertu. V obou směrech drží pěkně výšku, hlavou nahoru je to mnohem horší a náročnější na řízení. Couvačky musím průběžně kontrovat výškovkou do potlačení, nestačí nechávat jí v nule. takže je to lehce kostrbatý a heli má tendenci porád lehce nastoupávat ocasem nahoru a zpomalovat. No a jako bonus invertu je ta raketová stabilizace
Ten rozdíl je obrovskej, možná zkusím natočit nějaké krátké videjko. Napřed ale zkontroluju to o čem píšeš, hlavně to zrcadlo výchylek. Jenomže vím že v nule na kniplu kolektivu mám nulu na listech a křivky PIT pro H/N/Iddle1 a 2 jsou všechny 100%-75%-50%-25% a 0%. Tam to nejspíš zakletý nebude.
Zrcadlo se docílí jenom mechanicky polohou desky cykliky a přes páky až na listy při středové poloze serv. Rok jsem na to nasáhl, pokud se matně pamatuju tak v HCX se max. úhel kolektivu řeší v záložce "Nastavení mixu" vpravo dole jako "dráha kolektivu". To mám jak vidím 70. Takže zvýšit hodnotu s nasazenou měrkou na těch cca 14 stupňů a pak kontrola jestli to utáhnou páky a někde se to při maximu na křidýlka nebo výškovku nepotká..... ). Nakonec omezit křivky PIT.
http://relax450.rajce.idnes.cz/Rajce_-_ ... 5_Mixy.jpg
Když to vezmu kolem a kolem, ona mi ta 550 vůbec nějak líp líta v invertu. V obou směrech drží pěkně výšku, hlavou nahoru je to mnohem horší a náročnější na řízení. Couvačky musím průběžně kontrovat výškovkou do potlačení, nestačí nechávat jí v nule. takže je to lehce kostrbatý a heli má tendenci porád lehce nastoupávat ocasem nahoru a zpomalovat. No a jako bonus invertu je ta raketová stabilizace
Naposledy upravil(a) Relax dne úte 23.07.2013 17:34, celkem upraveno 2 x.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G