WILD HAWK

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od vitousek »

Cibulka_J píše:No moje zkušenost je taková, že pokud chci hladce přistát, je Wilík docela rychlej. Zatím mám teda nastaveno dolů a otestuju a uvidím. Chci s tím brzdit v malejch výškách na přistání.

Honza

Souhlas , chce to zkusit , ladit a potom se rozhodnout , zda křidélka nahoru , dolů nebo vůbec. Každému se to může jevit jinak a určitě si nenech vnutit cizí názor , který je v rozporu s Tvým citem.
:D
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Cibulka_J »

Děláš z toho slušnou romantiku... :)))))

H.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Nakadah »

Vitousek> rozhodne to neni zadny podfuk. Teplota vzduchu byla jasna udelal sem dost nahravek. Vsak nahravky sem predlozil a klidne to tim programem muzes overit :) (pokud se ti chce) postupoval sem pri mereni podle manualu.
Pravda ale, ze 100km/h, s vetrem v zadech, se mi taky zda nejak moc...Nak
robotmz

#214 Příspěvek od robotmz »

v sobotu mi jeden modelar konecne zalietal wildhawka.

prvykrat sme ho vyhodili, pridali plny, isiel hore ale z nicoho nic zacalo nejako blbnut riadenie, vypli sme motor, ale akoby zacalo trhat s vyskovkou a smerovkou, neslo to nejako uriadit, tak potom sme isli pristat, ale isiel po kridle z uz nevelkej vysky k zemi naraz na cumak, ale nic sa nestalo.

dalsie lety uz boli viacmenej pekne a pristatia plynule. potom uz ani moc neblblo riadenie. neviem v com mohol byt problem, mozno boli iba tvrde panty, nakolko som ich predtym neohybal...
robilo to v urcitej vyske nad zemou ale potom to uz akosi ustalo, takze uvidim nabuduce.
baterky sme nemohli vystavit, furt motor isiel, lebo sme chceli odskusat vypnutie regulatora, ci to bude O.K. ukazalo sa ze hej.
Este sme doma odtrhli nalepky z kridel, nakolko sa odlepovali, a striekli sme konce kridel specialnou farbou. 2 nalepky mali zhruba 10g, dovazili sme este do cumaka 15 g diaboliek, nakolko lietam bez podvozku. Este sme odstrihli vypinac a zletovali napevno, nakolko ten vypinac sa mi nezdal.
Chceli sme este vytiahnut antenu von z trupu, ale zatial sme ju este nechali vnutri.
Uvidim ci nebude to riadenie blbnut aj nadalej, alebo to boli len pritvrde panty a bolo to treba rozchodit...
celkovo sme boli zo zalietania prijemne prekvapeny, nakolko je lietadlo este cele :lol:
takisto sa nam zdalo ze velmi pekne klze bez motora. nabuduce napisem zase nejake svoje nove postrehy...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Nakadah »

robotmz> a jaky mas RC vybaveni? Ten regulator ve WH mas ten origo cinskej? Nak
robotmz

#216 Příspěvek od robotmz »

je to komplet set so stvorkanalovou supravou, takze vsetko povodne, menit ani nemam zatial zaujem...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Nakadah »

Dela to ten origo regulator. Rozhodne svym originalnim provedenim neni vubec pro tenhle motor urceny. Je spis tak pro 280 - 300ku (mozna ani tu ne). Musel sem ho upravit, pak slape v pohode i s 480kou. Predtim se mi ruzne trhal motor, otacky litaly nahoru dolu a skubaly serva. Navic ani ta origo vysilacka neni nic moc. Musim v ni pouzivat klasicke alkalicke baterie 1,5V. Kdyz pouziju normalni NiMh, tak nemaji potrebne napeti a obcas se mi projevovalo ruseni. S postupnym vybijenim za provozu to doslo az tak daleko, ze se zatazenou antenou prestaly serva reagovat uz nekde ve vzdalenosti <10m.

Ja ted do WH osadil 4k. Rx Hitec, nechal sem puvodni (upraveny) regulator a serva. Ridim ho Flashem 5SX a po ruseni ani pamatky. Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Cibulka_J »

Jestli jsem dobře pochopil, robotmz psal, že mu cukaji serva a ne motor?
Pokud je všechno ok, určitě bych to viděl na anténu uvnitř, jak píšeš, určitě by měla bejt venku!!!

Honza
robotmz

#219 Příspěvek od robotmz »

motor takmer necuka, iba trosicku, ale asi je to normalne, ale ked sme vypli motor /ci to nahodou nerusi/, tak cukali serva, ale potom to uz akosi nerobilo, tak neviem, inac nezadrhava to nikde lebo je to perfektne doladene, akurat som ich mal rukou rozhybat tu vyskovku a smerovku a som to neurobil. Ta antena by ale zevraj mala byt vonku, pretoze znamy ma kopec kvalitnych lietadiel a hovoril ze na ziadne by si nedovolil dat antenu dovnutra, a to pouziva spickovu elektroniku...
safi

#220 Příspěvek od safi »

Mám na wildu dosah se staženou antenou kolem 50 M ten puvodní regl jak píše Nak stojí za starou belu --planuju střídák točák dostanu wildu na 150 KM nebo ho roztrhnu ??? :twisted: http://www.rcshop.eu/ray-b283516-p-4028.html
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od Nakadah »

Neudrzis ho ve vodorovnem letu ani plnou vychylkou vyskovky pri takove rychlosti :D Nak
safi

#222 Příspěvek od safi »

Je to problem profilu ? Křídla mám hladká prakticky pevná .No strykerovi se taky moc nechtělo do rychla -stavěl se mrška na zadní na půl plynu měsíc tápání a smaží jako čert a to sem ho viděl létat i jako svaháče no motors-- a ukecal sem ho snad tam něco namixuju
safi

#223 Příspěvek od safi »

Perlička-- kolik lepenky se dá sundat z 650 G letadla --160 G no tady pořát strašně fouká z Krušných hor co nadělám motor to utáhne.Tak to zatěžuju isolepou nejlepší je papírová.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Abu »

safi píše:planuju střídák točák dostanu wildu na 150 KM nebo ho roztrhnu ??? :twisted:

Sakra, proc ja sem vubec kupoval tu Optimu s 600W Megou, kdyz to prej lita stejne rychle (nebo pomalu) jako nejakej kus EPP :roll:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Nakadah »

Az se WH za letu zaklapnou kridla, tak poleti jeste rychleji 8)

Premotorovavat hodneho Wildu je fakt zbytecne. Nak
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“