Tak domek opraven a ostatní PA domky preventivně přelaminovány, přelepeny a vyztuženy uhlíkem.
Dneska nebo zítra budu testovat vibrace, tož uvidíme, zda je něco ohlé nebo ne. V každém případě první pokusné starty bez haubny.
Nechci to téma dále nějak pitvat, nicméně psal jsem do Pamodels.cz, takže třeba se tento text bude někomu hodit:
1,KMX - drobná havárie - zlomená vrtule. Odlítány cca 2-3 baterie s jinou vrtulí. Poté náhrada za plastovou 15/6 bez středícího kolečka. Jeden start a po 30s rozsekaná haubna a rozbitý domek.
2,KMD - opět drobná havárie - haubna mírně podřená, domek naštípnut a zesílen uhlíkem. Odlítány cca 4 baterie. Poté opět po pár sekundách rána a motor se vyštípnul s kouskem přední desky (Mimo spoje) - místo které nebylo viditelně poškozeno ani naštípnuto
3,KMX - přístání do kukuřice - haubna mírně podřená a naprasklá, domek v pořádku, bez viditelného poškození. Haubna provizorně opravena páskou, baterky ihned dolétány bez známek poškození nebo vibrací. Poté haubna opravena laminováním. Po 30s celá přední přepážka (v podstatě se odlepila) i s motorem a vrtuli šli k zemi.
Mně z toho vyplývá - v případě jakéhokoliv pádu nebo havárie - i když to nevypadá - sundat haubnu a olaminovat + polepit, co se dá. Ale každý podle svého gusta - nějlepší by bylo pády vynechat.
Z jiného soudku: Předpokládám, že většina má nalepené vortex generátory. Jak pak řešíte přepravu křídel? Klasické obaly z izolace za radiatory se mi neosvědčily - generátory se zadrhnou a hrozí zlomení. Takže křídla vozím na zadním platu v Oktávce oddělené právě tou izolací, ale není to ono - při prudším zabrždění letí křídla dopředu.