Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
czpredseda

Re: Hobbyking

#211 Příspěvek od czpredseda »

Pozor ještě na to, že při platbě kartou poplatek + 3% k ceně zboží, což při vyšší objednávce dělá docela dost.
Drondys

#212 Příspěvek od Drondys »

czpredseda píše:Pozor ještě na to, že při platbě kartou poplatek + 3% k ceně zboží, což při vyšší objednávce dělá docela dost.

Ptacud zmiňoval, že jde jen o 60 USD tj. cca 1,8 USD navíc.
agy

#213 Příspěvek od agy »

Zdravím pánové registroval jsem se na HobbyKingu a klikal abych se dostal ke konečné ceně a teď mi to tam píše nezaplacené objednávky a nikde jsem nenašel jak by se to dalo stornovat.Je to nutné nebo to můžu ignorovat a až budu něco brát tak strhnou prachy z Paypalu na konkretní objednávku?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od RCStudio »

Asi sis udelal obkednavku a protoze jsi ji nezaplatil je evidovana ale netaplacena. V profilu by jsi ji mel videt
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od jyrry »

agy:
buď napiš na podporu (funguje to) nebo vyčkej, po pár dnech se u té objednávky objeví možnost stornovat ji.
jyrry.webnode.cz
agy

#216 Příspěvek od agy »

jyrry:Diky za info.Byl jsem z toho kapku vystresovaný :? :D
luckym

#217 Příspěvek od luckym »

Ahojte, nieco sa zmenilo pri postovnom z Hobbyking? objednaval som si nejake vrtule, kde treba nadstandartnu krabicu, a pri dokonceni objednavky mi neponukne inu moznst len ems expres a to 65USD je dost za polozku par jednotiek USD. Skusil som napr aj len jednu rolku potah. folie a to iste. Predtim mi to v pohode slo vybrat aj nejaky registered air mail na vacsiu krabicu, teraz nie.. :(

A nezmenili sa aj nahodou popaltky pri plateni paypalom zda sa mi ze pri plateni EUR -> USD (do krajiny mimo EU) vychadza okolo 4% horsi kurz Toto nie som si isty ci to tak aj v minulosti bolo. Vecsinou som si pozrel kurzovy listok v nejakej banke a zhruba to tak aj sedelo co som zaplatil. Napadlo ma to nedavno ked bol kurzokolo 1.3 a cez pp som mal 1.24. ...ale to mam len taky pocit mozno som si to nevsimol predtim..
m.
Drondys

#218 Příspěvek od Drondys »

luckym píše:A nezmenili sa aj nahodou popaltky pri plateni paypalom zda sa mi ze pri plateni EUR -> USD (do krajiny mimo EU) vychadza okolo 4% horsi kurz Toto nie som si isty ci to tak aj v minulosti bolo. Vecsinou som si pozrel kurzovy listok v nejakej banke a zhruba to tak aj sedelo co som zaplatil. Napadlo ma to nedavno ked bol kurzokolo 1.3 a cez pp som mal 1.24. ...ale to mam len taky pocit mozno som si to nevsimol predtim...

Poplatky na Paypalu se týkají jen prodávajících. Kupující poplatky neplatí. Pokud jde o převody kurzů obecně ty měl Paypal vždy o něco horší než některé banky tj. v tomto ohledu to není nic neobvyklého. Přesně v procentech ti to asi nikdo neřekne, protože to dlouhodobě nikdo nesleduje. Nicméně na Hobbykingu můžeš platit přímo v EUR (stačí před zahájením dokončování objednávky zvolit měnu EUR na liště v horní části stránky napravo na Hobbykingu) a pak Paypal žádný převod EUR -> USD nedělá.
mhabr

#219 Příspěvek od mhabr »

Ahoj,
Dneska se me ptal kamarad, jestli jsem jiz vyuzil moznost osobniho vyzvednuti objednavky z hobbykingu.
Dival jsem se a ta moznost tam skutecne je a bez poplatku!
Slibil jsem kamaradovi, ze se zeptam, jestli to uz nekdo zkusil, tak aspon tady na foru se ptam, jestli s tim ma nekdo osobni zkusenost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Drondys

#220 Příspěvek od Drondys »

mhabr píše:Ahoj,
Dneska se me ptal kamarad, jestli jsem jiz vyuzil moznost osobniho vyzvednuti objednavky z hobbykingu. Dival jsem se a ta moznost tam skutecne je a bez poplatku!
Slibil jsem kamaradovi, ze se zeptam, jestli to uz nekdo zkusil, tak aspon tady na foru se ptam, jestli s tim ma nekdo osobni zkusenost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nutno dodat, že tato možnost je dostupná při objednávce z Hongkongu a osobní vyzvednutí je možné v centrále Hobbykingu v Hongkongu, ale při objednávce z EU skladu Hobbykingu osobní vyzvednutí není dostupné. Pokud se tedy někdo chystá na výlet do Hongkongu pak to může zkusit, ale pokud by se někdo chystal na výlet do Holandska a chtěl to zkusit z EU skladu Hobbykingu tak má "smolíka".
mhabr

#221 Příspěvek od mhabr »

Me ten dotaz prisel zabavny a chtel jsem se podelit o zjisteni, kam az jsou nekteri ochotni dotahnout pozadavek na osobni prevzeti objednavky BEZ POPLATKU. Vzpominam si totiz, jak nedavno probehla medii "skandalni" zprava, jak nektere eshopy zpoplatnuji osobni prevzeti doplnena anketou mezi rozhorcenymi zakaznily, kteri byli rozhodnuti prislusne obchody polozit tim, ze tam jiz nikdy svuj pravidelny mesicni nakup za 10kc neuskutecni.
Proto mam na konci 3x mrgreen.
... ale to uz patri spis na smetiste.
Drondys

#222 Příspěvek od Drondys »

mhabr píše:Me ten dotaz prisel zabavny a chtel jsem se podelit o zjisteni, kam az jsou nekteri ochotni dotahnout pozadavek na osobni prevzeti objednavky BEZ POPLATKU. Vzpominam si totiz, jak nedavno probehla medii "skandalni" zprava, jak nektere eshopy zpoplatnuji osobni prevzeti doplnena anketou mezi rozhorcenymi zakaznily, kteri byli rozhodnuti prislusne obchody polozit tim, ze tam jiz nikdy svuj pravidelny mesicni nakup za 10kc neuskutecni. Proto mam na konci 3x mrgreen...

Tak třeba se v budoucnosti dočkáme toho, že bude možnost osobního vyzvednutí i v lokálních skladech Hobbykingu a v hodně vzdálené budoucnosti možná i toho, že budou z celé EU právě v ČR ty nejlepší podmínky k podnikání a provozování takového skladu a pak bude možná EU sklad přesunut do ČR. Teprve potom bude mít pár zákazníků Hobbykingu co to budou mít v blízkém okolí možnost slintat blahem nad možností osobního vyzvednutí. :lol:
Dzarin

#223 Příspěvek od Dzarin »

Ahoj, co myslíte, budu platit DPH a Clo, když jsem objednával za 42USD, váha nějakých 1400g, deklarovaná hodnota 21USD a Gift?.. :-)
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od RCStudio »

No pokud to je vetsi balicek tak asi se tim zabyvat budou ale ty mensi balicky do kila a nebo obalky me prosli bez povsimnuti
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Dzarin

#225 Příspěvek od Dzarin »

No právě, menší balíčky mi prošly vždy v klidu, ale tohle je obal na vtulník 450ku...tak nějak jsem si to uvědomil až když jsem to zaplatil :D
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“