Ještě se vrátím k tomuto původnímu dotazu:
funghistan píše:Zdravim, mam CRIUS AIOP v2 a v poslednej dobe mam s tym problemy. Mal som tam nahraty MPNG, na zaciatku to lietalo super a nemal som ziadne tazkosti. Ked som s tym letel par tyzdnov dozadu, skusal som GPS position hold, fungovalo to pekne, potom som prepol na manual, letel som smerom ku mne a zrazu to spadlo bez akejkolvek vystrahy. Ked som na druhy den dal do poriadku ram a nahodil nove vrtule, najprv to letelo v poriadku a potom to chytilo dost silne vibracie, az take, ze sa to nedalo ovladat, copter spadol a rozbil sa ram. Teraz som poskladal novy ram, dal som tam kvalitnejsie motory a vibracie zostali rovnake, len tak tak sa mi podarilo copter dostat na zem bez poskodenia. Skusil som tam teda nahrat MultiWii soft, podla GUI davaju senzory dobre hodnoty, RX/TX mam nastaveny spravne, ale po zapojeni baterie najprv ledky zablikaju, potom zhasnu a nejde armovat motory. Takisto je tu zvlastnost, ze pokial tam uploadnem soft a spustim GUI, ide to bez problemov, ale ked odpojim a zapojim USB, uz sa mi GUI nevie connectnut, musim zakazdym uploadovat MultiWii.
Moja uvaha je teda, ze je nejaky problem s doskou. Mate nejake napady?
Taky jsem lítal s MW v pohodě a pak mi to najednou 2x zničeho nic spadlo. Prostě se to vypnulo. Když jsem tam nahrál MegaPirateNG tak to zase nechtělo bootovat bez zapojeného USB. Někdy jo někdy ne. Lidi na fórech se většinou odkazovali na to že jim nejde odarmovat. Problém ale bývá v tom, že deska po zapojení baterky vůbec nenaběhne. Jen 2x blikne A a dál pak svítí modrá dioda, ale nic to nedělá.
Hledal jsem to dost dlouho až jsem narazil na tuto zajímavou informaci, která vysvětlila jednak ten problém s bootem ale možná i ten problém resetu za letu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t3dUUb64XN8[/youtube]
a dále pak:
http://www.multi-rotor.co.uk/index.php? ... 5#msg11665Problém je že tento Crius AOP V2.0 nemá na vstupu regulátor, ale jen ochranou diodu proti přepólování. Jenže na té diodě je úbytek skoro 0.5V, takže při napájení z BEC nebo UBEC které mají 5V je deska a vše na ní napojené napájena jen z 4.5V. Ta dioda je tam v podstatě zbytečná a jednoduché řešení je její přemostění, viz video. Druhé řešení je napájení z UBEC, který dává 5.5V, ale těch jsem moc neviděl.
Update: Tak pozor, dioda má ještě jednu funkci - blokuje napětí v opačném směru, tedy když je deska napájena z USB tak aby se napětí nedostalo zpátky do BECu. Takže pokud se překlemuje tak se nesmí používat současně USB s připojenou baterkou. To je ale obecně nevhodné.