CRIUS AIO PRO V1.0

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

Re: CRIUS AIO PRO V1.0

#226 Příspěvek od Kajosek »

oplu píše:chlapi, nápady došli :-( najde se někdo v okolí Zlína (klidně i dál, dojedu) s deskou Crius Aiop V2.0? rád bych to dal do kupy :-(

a co ti nejde? však ses ptal jen na blikání led C
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Yety
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od Yety »

Chlapi , mate někdo blikani ledkama?
na který port se to připojuje, vím že se tam flakne tranzistor ,ale nevím na jaký port :roll:
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od MarkAurel »

http://www.google.com/url?sa=t&source=w ... 7Pfviyljwg

Tu je video samozrejme pre megapirate
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od Jameson »

Vie mi niekto, prosim, povedat, co presne robi ten 5V bridge jumper? Pripaja napajanie dosky s ESC? Ak pouzijem opto regulatory, znamena to, ze ten jumper nemusim vyhadzovat, ak napajam cez EXT napajanie? A ak ho vyhodim, bude rada konektorov pre V+ na regulatoroch bez napatia? Resp. zabezpecim jeho osadenim +5v na tejto rade? Vopred vdaka za radu!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od Kajosek »

Jameson píše:Vie mi niekto, prosim, povedat, co presne robi ten 5V bridge jumper? Pripaja napajanie dosky s ESC? Ak pouzijem opto regulatory, znamena to, ze ten jumper nemusim vyhadzovat, ak napajam cez EXT napajanie? A ak ho vyhodim, bude rada konektorov pre V+ na regulatoroch bez napatia? Resp. zabezpecim jeho osadenim +5v na tejto rade? Vopred vdaka za radu!

moc nechápu otazku, nejak jsem se do ni zamotal ... ALE :-) pokud máš opto regulátory, napájíš desku externím napájením, a jumper vytáhneš
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Jameson »

OK, ale v tomto prípade nebude na pinovej lište, kde sa pripájajú regulátory, +5V. Dá sa tam tých +5V nejako dostať, alebo nie? Kvôli napájaniu iných súčastí - napr. sonaru, GPS a pod...
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od Kajosek »

jo, to už jsem kdysi četl, že některé součásti nejedou, bez napájení na pozici pinu motoru

já to vyřešil, že nemám opto, ale klasiku regly s bec ... takže buď jeden vyměň, a nebo možná bude fungovat, když +5V přivedeš kablikem z ext.napajeni, na pin lištu
johny107

#233 Příspěvek od johny107 »

Vedel by mi tu niekto poradit, zadovazil som si tuto dosku:

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _V2_0.html

Multiwii na to slape jak ma, no len chcel by som na nej vyskusat Mission planner..
Mam ho nainstalovany,aj ten prislusny ovladac pre radic som si stiahol nainstaloval pre win 7 32 bit
No nemoze sa mi spojit s doskou, skusal som connect port 3 aj 4 a rychlost neviem aku mam dat.
Tuto moja snaha konci..
Podla toho co pisu,mala by na tej doske fungovat Megapirate??
mclei
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od mclei »

johny107 píše:Vedel by mi tu niekto poradit, zadovazil som si tuto dosku:

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _V2_0.html

Multiwii na to slape jak ma, no len chcel by som na nej vyskusat Mission planner..
Mam ho nainstalovany,aj ten prislusny ovladac pre radic som si stiahol nainstaloval pre win 7 32 bit
No nemoze sa mi spojit s doskou, skusal som connect port 3 aj 4 a rychlost neviem aku mam dat.
Tuto moja snaha konci..
Podla toho co pisu,mala by na tej doske fungovat Megapirate??

Ahoj,
pozor na to, že ta deska od HK je jen kopie original Crius AIOP 2.0. Kromě jiného ji hlavně chybí dataflash pro logování dat. Já mám sice originál desku od Criusu, ale dataflash je na ni nějak poškozená. Měl jsem s tím podobný problém. S Multiwii všechno v pohodě, ale po nahrání MegaPirate se s ní Mission Planner nechtěl spojit. Nakonec byl problém v tom, že MegaPirate má v konfigu, že pokud je to AIOP 2 tak automaticky aktivuje Logging a první co Mission Planner dělá po připojení je "erase logs" a na tom to vytuhne.

Takže možná že máš tento problém. Zkus v APMConfig.h narvrdo nastavit:
#define LOGGING_ENABLED DISABLED
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od Jameson »

johny107 píše:Multiwii na to slape jak ma, no len chcel by som na nej vyskusat Mission planner..

Hlavne NEMOZES spajat Multiwii s Mission Plannerom, ktory je urceny pre MegaPirate! Ak mas raz na pocitaci Windows, tiez ti na nom nepobezia linuxove aplikacie... Toto je to iste, ide o uplne odlisny software pre dosku a odlisny obsluzny software.

Pre Multiwii sluzi MultiWiiConf, ak chces pouzivat Mission Planner, musis si nakompilovat a naflashovat MegaPirateNG.

MegaPirateNG je vlastne port ArduCoptera prave pre Crius dosky (a ta z HobbyKing je kopia Crius AIOP v1, nedaj sa popliest cislom 2.0 v popise na HK, je to, ahem, ako to slusne napisat... kotuhovina!). To, ze nema data logging je pravda, no v danej situacii to vobec nevadi, pretoze prave s tym sa pri portovani rata. MegaPirateNG, samozrejme, na tejto doske fici v pohode. Aj s GPS a sonom a pipakom. Mam vyskusane. Iba bluetooth robi problemy (to je vsak problem Mission Plannera, doska s nim spolupracuje v pohode).

Len pre uplnost, nova Crius doska (Crius AIOP 2.0) uz ma aj pamat na logovanie, ale to uz je iny pribeh...
Amper

#236 Příspěvek od Amper »

bayerische píše:I když jsem vybral Graupner/JR zapojení, přehazoval káblíky, reversy apod. nejde to (na helinách mi to jde v pohodě).

Mas PPM Sum nebo normalni prijimac ?

Ja bojoval s tim ze deska nechtela videt prijimac protoze jsem mel nastaveni 12 kanalu, musel jsem na prijimaci rict ze ma posilat SUM jen pro 9 a to uz jde
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Torm

#237 Příspěvek od Torm »

Tak jsem se tímhle vláknem prokousal (pořídil jsem CRIUS AIOP 2.0 a hodlám ho provozovat s MegapirateNG) a opravdu mi - nehledě na roztříštěnost - pomohlo (nešlo mi spojení s PC vinou chyby v čtení logů). Myslím ale, že by možná stálo za to založit vlákno nové pro tuhle kombinaci - u téhle desky je paralelní probírání Multiwii a Arducopter/MPNG natolik vzdálené, že by to asi diskusi zpřehlednilo. Admini, jak to vidíte?
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od RCStudio »

Mas pravdu mam MW a nekolkrat jsem zkousem Mega ale vzdy kvuli nejake chybe me to odradilo.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
krtek2k

#239 Příspěvek od krtek2k »

megapiratu jsem dal šanci dva dny intenzivního ladění a nastavování. Pořád něco nechodilo.
Zlatý multiwii , kde mi chodí všechno hned.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Torm

#240 Příspěvek od Torm »

Cítím to podobně (po cca pěti dnech, co mám AIOP na stole, s MW 2.2 lítala na první nahrání s default hodnotami), ale ten systém se mi technicky líbí, stavím teď H-quada ve stylu hvězdných válek a MPNG by se mi tam líbil. Právě proto bych uvítal vytvoření samostatného vlákna pro tuhle kombinaci, cítím, že těch špeků je tam víc.
A dotaz na zkušenější - v jakém vztahu je překompilovaný a do karty naládovaný systém MPNG s tím, co mission planner označuje jako firmware pro příslušný létající stroj?
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“