Nabíječky dvoukanál 1000W a více Heli - Akro

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

Nabíječky dvoukanál 1000W a více Heli - Akro

#1 Příspěvek od tomasvrx1 »

Zdravím
POWER PEAK® Twin EQ-BID 1000W mám již přes rok a zdá se mi jako podrůměrný nabíječ.
A nejsem s ním spokojený z hlediska poskytovaných funkcí a možnosti nastavení.

Létám vrtulníky třídy 450 -700 . Takže potřebuji kvalitně, rychle a spolehlivě nabíjet baterie Lipol a vše od přípony Li....
Létám i plošníky od akrobatů po větrone.
Používám NiCd, NiMh, Pb. NiZN.

Takže od nabíječe požaduji kvalitní a výkonný balancer nejlépe o výkonu tak 1A a více.
Možnost nasatvovat si koncové nabíjecí i vybíjecí napětí na článek. To především u NiCd, NiMh, Pb. NiZN.
Funkci formování (to není cyklování)
vnitřní paměť pro záznam nabíjení a následně stažení do PC.
Prostě nabíječ o výkonu POWER PEAK® Twin EQ-BID 1000W a dva kanály a funkcemi Jako má Např Icharger 208B .
Existuje něco podobného?
Děkuji :-)
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Papir
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíječky dvoukanál 1000W a více Heli - Akro

#2 Příspěvek od Papir »

DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas »

tomasvrx1 píše:POWER PEAK® Twin EQ-BID 1000W

Za kolik se jí hodláš zbavovat? :D
http://rcmapy.com/?locid=1100
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od tomasvrx1 »

OOOLALAAA Jak mě tohle mohlo uniknout???? Tak to je masakr zjistím oní víc!! Ale parametry vypadají luxusně !!!! Na Icharge nedám dopustit !!! Děkuji za tipa.

O prodeji té mé POWER PEAK® Twin EQ-BID 1000W jsem moc neuvažoval. Protože za polovic to dávat nebudu a když to dám za 4000 i s čipama tedy o 1600 levněji tak nevím. Je sice jak když ji vyndám z krabice ale dávat ji za pár korun to se mi nevyplatí... Mám ji 9 měsíců a neopustila můj pracovní stůl.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
frontier
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od frontier »

lepší než POWER PEAK® Twin EQ-BID 1000W je CELLPRO PowerLab 8 je to pouze jeden kanál ale za podobné peníze, možnosti v nastavení nesrovnatelné :wink:
bonis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bonis »

Využiju toto vlákno, ať nezakládám další, téměř shodné a obracím se na zkušenější.

S příchodem do 700 heli třídy jsem definitivně narazil na limity mé letité UDP50.
Jejích 180W na kanál, nemožnost provozu na více jak 15V a malý výkon balancéru je pro provoz velkých sad Lipo nedostačující.
Letos to ještě doklepeme, ale příští rok už budu chtít víc.

Požadavky:
V LAčku nyní provozuji 11S 4500mAh, tak jsem to pořídil. Ve své podstatě mi to vyhovuje, snad jen nemožnost nabíjet paralelně oba paky (6S a 5S) mne láká k přechodu na 10S. A trochu autistická touha po souměrnosti. :?
12S je pro můj styl letu zbytečných, nicméně nechci být krátkozraký a při výběru nabíječe předpokládám růst až do 14S (2x 7S), abych měl rezervu do budoucna. Hodlám nabíječ pořídit na nějakých 5 let dopředu, tak ať mne nezačne za rok brzdit.
Z toho samého důvodu cena nehraje primární roli při rozhodování.
Provozovat chci 1 - 2 sady baterek, spíše se přikláním k jedné, vždy na sezonu pořídit novou a nabíjet větším proudem.
Nabíjim pouze Li... Nepotřebuji ultra funkce pro Ni.. a podobně, na to si nechám UDP a na place nic takového nevyužívám.
Velmi důležitý požadavek je pro mne ovládání.
Nastavení nabíjení do paměti/předvolby... a podobně může trvat třeba celý den, to budu dělat jen jednou, tak mi to nevadí, ale na place chci připojit kabel a zmáčknout !jednou! tlačítko. Nechci se proklikávat nějakym menu a stále dokola něco potvrzovat. Pokud bude něco špatně, ať to na mne řve, ale jinak ať si to dělá svojí práci.

Návrhy:
Jako první mi do oka padla C60, respektive POWER PEAK® Twin EQ-BID 1000W, kde je fajn možnost využití BID čipů, které (ty čipy) ještě z dřívější doby leží někde v šuplíku.
Při bližším zkoumání však hodně uživatelů není úplně spokojeno.
V nejužším výběru mi tedy zbývá:
- iCharger 4010DUO - hrozně se mi nelíbí, ale to není to podstatné
- iCharger 3010B - za cenu 4010ky mám dva (nutno přejít na 2x 5S - nabíjení v sérii/paralelně, 2x 6S - nabíjení paralelně)
- CELLPRO PowerLab 8 - opět nutno změnit pohon na 2x 5S, nebo 2x 6S (paralení nabíjení)
- iCharger 106B-plus - pořídit jí 4x, cena odpovídá ~4010ce, ale ta drátařina mne děsí (tahle možnost jen tak do počtu, moc jí neberu, navíc limit je 12S namísto 14S)
Na nějakou možnost jsem zapomněl?

Čím to živit?:
Používám teď 2x (paralelně zapojené - UDP neumí 24V) 12UMTB60. Něco mají za sebou, tak odhaduji reálnou kapacitu 40Ah. Jsou ale těžké jako prase - 21,1kg každá.
- LiFePo, viz vlákno http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=40&t=57326, nevíhoda je cena a nutnost to zase tahat domu a nabíjet
- centrála, ale ta smrdí a je nutné tahat ještě zdroje, jedině pak jak dopadne práce Mad-Box http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=40&t=58419#p1015512 to bych pak ten smrad a hluk nějak přežil.

Děkuji Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
psena
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od psena »

Co porad chcete nastavovat, pripojim baterky a pustim tam maximum A co snese nabíječka/zdroj, tedy s mírným přihlédnutím na baterky. :mrgreen:
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mad_Box »

Hyperion 0720i duo jede v pohodě, má paměti jen mi na ní vadí že start nabíjení je na 2 potvrzení musí se potvrzovat detekovaný počet článků.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Elfew »

A co iCharger 308DUO? Dva kanaly a je to o neco slabsi a hlavne mensi verze iCharger 4010DUO
viewtopic.php?f=40&t=60505&p=1015342#p1015342
bonis
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bonis »

psena píše:Co porad chcete nastavovat, pripojim baterky a pustim tam maximum A co snese nabíječka/zdroj, tedy s mírným přihlédnutím na baterky. :mrgreen:

Takže radíš PowerLab 8, ten tam zvládne cpát asi nejvíc, jenže mně jde i o jiné věci, než max A.
Jak funguje její ovládání? To spouštění nabíjení, je na jeden klik?
To by mohl být asi jediný nedostatek, jinak si myslim, že je to to nej.

Mad_Box píše:Hyperion 0720i duo jede v pohodě, má paměti jen mi na ní vadí že start nabíjení je na 2 potvrzení musí se potvrzovat detekovaný počet článků.

Díky za připomenutí, na Hyperion jsem zapomněl, jenže to je právě to co nechci. Stát nad nabíječkou a čekat, až se uráčí mi něco nabídnout a pak to ještě kontrolovat. Nastavim 6 článků, připojim 6 článků, tak proč potvrzovat. Pokud to načte jinej počet, než je nastaveno, tak ať mne to seřve.
Takhle funguje UDP a plně mi to vyhovuje. Sice tam taky proběhnou tři obrazovky, ale když si jí nevšímám, tak se normálně spustí, pokud souhlasí počet článků.

Elfew píše:A co iCharger 308DUO? Dva kanaly a je to o neco slabsi a hlavne mensi verze iCharger 4010DUO
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=4 ... 2#p1015342

Díky, to vlákno jsem samozřejmě prohlížel, ale cena skoro jako 4010 a tak bych bral rovnou tu. Opravdu chci vybrat to nejlepší na příštích 3-5 let.
Velikost a váha mne netrápí, teď tahám UDP50 a ta je ještě větší.
Stejně jdu z dílny do auta minimálně 3x.

Ale všem děkuji za připomínky a návrhy.
Futaba, Spirit, iCharger
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Elfew »

Tak cena zatim je o cca 1500kc min oproti 4010, ale je to cena v predprodeji a vse se muze menit... Ja bych vzal praveze 308 z duvodu vahy, velikosti a ceny... To co ma 4010 nevyuziju a navic nemam to kam dat... Problem je se zdrojem, nechcu zadne serverove zdroje
bonis
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bonis »

Já zase po dobrých zkušenostech chci vzít to nej, ikdyž to teď nevyužiju.
UDPčko jsem kupoval jako úplnou novinku a přestává mi stačit až teď. A to jsem si ze začátku říkal, že jí vážně nikdy nevyužiju.
Jak říkám, váhu a velikost neřešim, jelikož ty UMTB jsou Xkrát těžší, tak mi to ani nepříjde. Pokud do budoucna přejdu na centrálu, budu tahat tu a k tomu zdroje a zase bude nabíječka to nejlehčí.
No a cenu, jasně že 1500,- je v okamžiku nákupu velkej rozdíl, ale když to rozpočítám na minimálně 3 sezony, je to pakatel.
Tady vážně šetřit nebudu a raději utratim o 1500,- víc možná zbytečně, než po roce prodávat za polovic a kupovat novou.
Je to ale samozřejmě o tom, jaký máš momentálně požadavky. :wink:
Futaba, Spirit, iCharger
chopsondick

#13 Příspěvek od chopsondick »

Osobne bych sel do http://www.store.revolectrix.com/Produc ... PowerLab_7. Na dnesni dobu ma bezkonkurencni vykon. Cena je taky prijatelna.
Chopso 7EW, Logo 600, Ballistic
BOMBY
bonis
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od bonis »

Tak ted si mi vyrazil dech.
Tohle sem vubec nenasel a vypada to, po velmi zbeznem prohlednuti, ze mam viteze.
Jdu procitat a zkoumat ;-)
Diky za tip.
Martin
Futaba, Spirit, iCharger
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Elfew »

Tu dvoukanalovku neber, libila se mi a chtrl jsem si ji koupit ale nastesti jsem po precteni recenzi a prispevku na rcgroup atd pochopil a vystrizlivel jsem. Ten dvoukanal se jim totiz noc nepovedl, kup dva powerlaby jednokanalovky a mas to mnohem lepsi... Vsak pohledej testy a recenze a uvidis
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“