Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hobbyking
Ahoj, postrádám zásilku, která je na HK Post označená jako left Hong Kong for its destination on 29-Aug-2013, přitom není ani v evidenci České pošty. Nešlo vám tímto letadlem ten den také něco? Díky.
danidani píše:Ahoj, postrádám zásilku, která je na HK Post označená jako left Hong Kong for its destination on 29-Aug-2013, přitom není ani v evidenci České pošty. Nešlo vám tímto letadlem ten den také něco? Díky.
Občas se stane, že to letí nepřímým letem a pak to může trvat týden i déle než se to vůbec dostane do ČR a k tomu se navíc může přidat i dalších pár dnů navíc než to Česká pošta vůbec zanese do svého systému. Takže bych si s tím zatím moc hlavu nedělal. Zítra nebo během příštího týdne se to nejspíš objeví ve sledovacím systému České pošty.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Nebyl to první nákup 
Zkušenost po cca 60 zásilkách říká, že termín dodání domů je +4 pracovní dny od naložení do letadla a v systému ČP je to vždy den (max den po) naložení do letadla (tj. "left HK"). Telefonát dnes na poštu 120 potvrdil, že ani oni to nevidí.
Proto se ptám, zda někdo neměl něco ve stejný den v letadle. Zdá se, že to asi dali do lodi...
Zkušenost po cca 60 zásilkách říká, že termín dodání domů je +4 pracovní dny od naložení do letadla a v systému ČP je to vždy den (max den po) naložení do letadla (tj. "left HK"). Telefonát dnes na poštu 120 potvrdil, že ani oni to nevidí.
Proto se ptám, zda někdo neměl něco ve stejný den v letadle. Zdá se, že to asi dali do lodi...
danidani píše:Nebyl to první nákup
Zkušenost po cca 60 zásilkách říká, že termín dodání domů je +4 pracovní dny od naložení do letadla a v systému ČP je to vždy den (max den po) naložení do letadla (tj. "left HK"). Telefonát dnes na poštu 120 potvrdil, že ani oni to nevidí...
Mě už se v minulosti párkrát stalo, že se to zhruba o týden protáhlo jak už jsem zmiňoval. Občas to prostě nevyjde na přímý let, ale nebývá to často. Takže jsi předtím u těch objednávek klidně mohl mít štěstí, že jsi na to ještě nenarazil.
danidani píše:Proto se ptám, zda někdo neměl něco ve stejný den v letadle...
Ze zkušenosti vím, že toto ti nemusí nic napovědět. Mě se stalo už i to, že jsem měl s Hobbykingu dvě zásilky v jeden den. Obě šly přes Hongkong post a ve stejný den měly na Hongkong post uvedeno odeslání do cílové země, ale jedna dorazila do ČR o týden později. Prostě na tu jednu se už nedostalo volné místo v přímém letu a tak ji holt zřejmě poslali sice v tentýž den, ale nepřímým letem a cesta do ČR se u ní o týden protáhla.
danidani píše:Zdá se, že to asi dali do lodi...
Pokud by to poslali lodí tak to by sis ještě pěkně počkal. Z Hongkongu do Hamburku cca tři týdny + dalších několik dnů do ČR.
Chci se zeptat, funguje ještě možnost poslání zásilky formou "GLS Express Courier 2kg (Germany to Czech Rep.)"? Nebo to zapomněli vymazat z Postage Table a musím jen přes "Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech" a počítat s poplatkama od České Pošty? A jak dlouho trvá dodání touto formou?
Frenkí píše:Chci se zeptat, funguje ještě možnost poslání zásilky formou "GLS Express Courier 2kg (Germany to Czech Rep.)"? Nebo to zapomněli vymazat z Postage Table...
Sklad v Německu už neexistuje. Byl zcela nahrazen skladem v Holandsku, který teď nese obecné označení EU Warehouse. Poštovné GLS Express Courier 2kg (Germany to Czech Rep.) je dosud neodstraněný pozůstatek z doby kdy sklad v Německu ještě existoval a nyní je to již nepoužitelné.
Frenkí píše:...a musím jen přes "Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech" a počítat s poplatkama od České Pošty? A jak dlouho trvá dodání touto formou?
Z EU skladu v Holandsku se platí pouze to co zaplatí zákazník v eshopu a České poště se žádné další poplatky neplatí, protože zásilka se posílá z Holandska tj. pouze v rámci EU, a to je bez celních formalit. Doba doručení se pohybuje zhruba okolo týdne. Občas se to o nějaký den protáhne a jindy zas zkrátí.
Ceny zboží v EU skladu jsou obvykle vyšší než ceny téhož zboží z centrály Hobbykingu v Hongkongu jelikož v cenách EU skladu jsou zahrnuty náklady na provoz skladu a na pořízení zboží k čemuž patří i DPH, které provozovatel EU skladu zaplatil při dovozu do Holandska. Jelikož však provozovatel EU skladu není plátcem DPH tak DPH koncovému zákazníkovi nijak nerozepisuje ani ho vůbec neuvádí jelikož je pouze zahrnuto jako nedělitelná součást v nákladech a ty se obecně promítají do cen zboží v EU skladu.
Zdaleka ne všechny položky zboží dostupné z centrály Hobbykingu v Hongkongu jsou dostupné i z EU skladu. Z EU skladu je dostupná pouze menší část z nich a s doručením z Holandska lze objednat pouze ty položky zboží, které mají v závorce názvu zboží uvedeno (EU warehouse). V rámci jedné objednávky nelze kombinovat zboží z EU warehouse a zboží z centrály Hobbykingu v Hongkongu. Zboží z centrály Hobbykingu v Hongkongu nemá v názvu uvedenu žádnou specifikaci lokality skladu.
V EU warehouse jsou možné následující volby poštovného v závislosti na hmotnosti a obsahu zásilky.
do 200 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
201 až 500 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
501 až 1000 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.45
1001 až 49999 g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43
V EU warehouse však současně platí limit 500 mAh na zásilku, a to bez ohledu na typ aku tj. je jedno jestli je to NiMH, Lipol, Life apod. Jakmile je tento limit překročen je při závěrečné volbě ještě před placením nabídnuto pro ČR pouze poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 i když je váha zásilky v některém z nižších limitů.
V nápovědě ani v popisech na Hobbykingu onen limit 500 mAh na zásilku není nikde uveden. Mám to však ověřeno mnoha pokusy v rámci objednávek a mohu potvrdit, že to tak skutečně funguje.
Proto se některé levnější aku z EU skladu, které tento limit překračují a u kterých při samostatném nákupu cena poštovného 9.43 USD významně zvyšuje celkovou sumu nákladů nevyplatí je kupovat z EU skladu a paradoxně je z hlediska nákladů lepší koupit je z centrály Hobbyking v Hongkongu odkud je na ně poštovné levnější a jsou-li pod limitem DPH tak na ně ani Česká pošta obvykle neúčtuje žádné poplatky i když je to z Hongkongu.
Pokud je příslušný aku dostupný jak v EU skladu tak i v centrále v Hongkongu pak se člověk musí rozhodnout mezi tím zda to chce mít rychleji doručeno obvykle zhruba za týden z EU skladu ovšem za vyšší poštovné a nebo zda dá raději přednost levnějšímu poštovnému s tím, že se doručení holt obvykle o nějaký ten týden protáhne.
- JanRumisek
Ahoj,
12.9. jsem na HK objednal balík a stále jsou u nej jenom ty tři zelené fajfky.
všechno z objednávky mají skladem.
Je možné že by balík odeslali a jenom se to tam nezobrazilo? stalo se to někomu?
Je to moje 12-tá objednávka a vždy ji do 1-3 dnu odeslali.
12.9. jsem na HK objednal balík a stále jsou u nej jenom ty tři zelené fajfky.
všechno z objednávky mají skladem.
Je možné že by balík odeslali a jenom se to tam nezobrazilo? stalo se to někomu?
Je to moje 12-tá objednávka a vždy ji do 1-3 dnu odeslali.
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
Me jeste ne vzdy jak poslali tak uvedli cislo baliku a prisel mail
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kdyz si nad fajfkami podrzim mys, objevi se okenko s textem co ty fajfky znamenaji
treti fajfka rika, ze vytiskli papir skladnikum
pak se da usoudit, ze skladnici jednoduse nestihaji a tudiz je vhodne chvili pockat jak se to pohne dal
mam u sve 492. objednavky 2 fajfky treti den, nepropadam panice a tesim se :-)
treti fajfka rika, ze vytiskli papir skladnikum
pak se da usoudit, ze skladnici jednoduse nestihaji a tudiz je vhodne chvili pockat jak se to pohne dal
mam u sve 492. objednavky 2 fajfky treti den, nepropadam panice a tesim se :-)
jyrry.webnode.cz
JanRumisek píše:Ahoj, 12.9. jsem na HK objednal balík a stále jsou u nej jenom ty tři zelené fajfky. všechno z objednávky mají skladem. Je možné že by balík odeslali a jenom se to tam nezobrazilo? stalo se to někomu? Je to moje 12-tá objednávka a vždy ji do 1-3 dnu odeslali.
To chce klídek a nohy v teple.
Někdy když ve skladě nestíhají tak to může trvat třeba i týden nebo dokonce déle než to odešlou. Záleží jak se jim zrovna sejdou nějaké vlny objednávek.
Na žádný případ, že by to odeslali a nebylo to uvedeno jako odeslané si z Hobbykingu nepamatuji.
Naopak i když má objednávka už přiděleno podací číslo balíku a i když pošlou email, že to už odeslali tak to občas i několik dnů trvá než se balík skutečně dostane na poštu, protože posílají podání elektronickou cestou a tak mají vygenerované podací číslo a i samotné odeslání uvádějí v řadě případů dříve než balík fyzicky dorazí na poštu a někdy mezi tím bývá prodleva i několik dnů.
Pokud ještě není uvedeno, že to bylo odesláno pak to dle mého názoru ještě vůbec neodeslali, protože patrně nestíhají. To se holt občas stává.
Ahoj, poraďte: Objednával jsem z HK a pak jsem si uvědomil, že je to krávovina a těsně před zaplacením jsem to stopnul. A teď mi tam zboží visí nezaplacený a já nevím, jak to vymazat. Dík hosa
.
Niekde v zozname objednávok by tam malo byť delete, ak nie, tak to proste nechaj tak a ono sa to za nejaký čas vymaže samo, alebo to tam budeš mať až dosmrti, ale ničomu to vadiť nebude... 
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Drondysi prosim tebe, když balík objednám v Holandsku, tak to dorazí na poštu v Čechách nebo to jede přes nějakou spediční firmu? Dík
Dorucuje tusim GLS naprimo
Jan Janekx Urbanek
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak to je v háji
Přes spedici se mi to ani trochu nezamlouvá