Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking

#271 Příspěvek od Drondys »

chastra píše:Drondysi prosim tebe, když balík objednám v Holandsku, tak to dorazí na poštu v Čechách nebo to jede přes nějakou spediční firmu? Dík

Pokud se vejdeš do některého z těch první tří levnějších variant poštovného

do 200 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
201 až 500 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
501 až 1000 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.45

tak to chodí obvykle přes poštu.

Přes GLS a občas případně i přes jiné spediční služby jako je Geis atd. posílají z EU skladu zásilky s poštovným:

1001 až 49999 g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43
chastra
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od chastra »

Moc děkuju. 4 ks 6S 5Ah baterek se tam nevejde. Chtěl sem si je objednat už teď a vyzvednout si je přespříští týden, protože tu nejsem a mám to dost časově rozlítané. Čekat doma na nějakého řidiče 3 hodiny je pro mě luxus a to vim, že to 100% nedám :?
Drondys

#273 Příspěvek od Drondys »

chastra píše:4 ks 6S 5Ah baterek se tam nevejde. Chtěl sem si je objednat už teď a vyzvednout si je přespříští týden, protože tu nejsem a mám to dost časově rozlítané. Čekat doma na nějakého řidiče 3 hodiny je pro mě luxus a to vim, že to 100% nedám :?

Vždyť to můžeš klidně v EU skladu zaplatit a jako doručovací adresu uvést adresu někoho jiného z rodiny nebo nějakého souseda, známého apod., který bývá doma a se kterým se dohodneš, že si to u něj vyzvedneš nebo se domluv třeba s někým v práci a nech to poslat na jeho jméno s adresou v práci a pak si to od něj vyzvedneš až budeš v práci.

Navíc pokud jde o 5Ah aku tak tam by stejně nebyla k dispozici žádná z těch první tří levnějších variant poštovného ani kdyby šlo o jeden kus toho aku, protože jak už jsem zmínil na předchozí straně tohoto tématu v EU warehouse platí pro posílání přes ty levnější varianty poštovného tj. defacto přes poštu limit 500 mAh na zásilku, a to bez ohledu na typ aku tj. je jedno jestli je to NiMH, Lipol, Life apod. Jakmile je tento limit překročen je při závěrečné volbě ještě před placením nabídnuto pro ČR pouze poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 i když je váha zásilky v některém z nižších limitů. Takže u aku 5Ah na kus by to stejně šlo přes spediční služby i kdybys to objednal po jednotlivých kusech.

Pokud to chceš mít z EU skladu tak nezbývá než se smířit s tím, že to bude přes spediční službu a domluvit se s nějakým známým jak už jsem zmínil.
beginner99

První problém s hobbykingem

#274 Příspěvek od beginner99 »

Ahojte , stal se mi první problém s tímto prodejcem. Proběhlo to asi takto : Nacvakal jsem do košíku zboží ( vše skladem ) , zaplatil , už zde mi bylo divné , že mi nedošel e-mail o platbě , pouze o přijetí objednávky . Počkal jsem den a potom jsem na live chat napsal , že zboží jsem zaplatil a stále mám status unpaid . Na to mi bylo odepsáno , že platbu přijali , ale pro ověření potřebují fotografie kreditky , na určený e-mail jsem poslal foto i výpis platby , pohyb objednávky skončil s reakčním e-mailem na fotografie . Tam mi poslali , že objednávku předali k ověření do účtárny a že to ověří do 3 dnů a zboží odešlou . Dobré no , říkal jsem si , počkám . Ale fotky jsem odeslal před 9 dny a stále nic . Mezitím ( ještě před prvním live chatem ) mi spadl do backorder motor , nevadí , ten vymazali , cenu dali do bodů a koupil jsem o 50 kč dražší ray . Pak jsem jim napsal ještě dvakrát , stylem , co je s mojí objednávkou , fotografie už jsem poslal , kdy to pošlou ............... Poslední zpráva byla včera . Jak by jste pokračovali v mém případě ? Jedná se o holandský sklad . Teď jsem zjistil , že sice až po zaplacení , ale regl s baterkama taky vyskladnili , mám ho rezervovaný a nebo musím počkat do naskladnění ? Díky moc , už mi to začíná vadit :-(
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: První problém s hobbykingem

#275 Příspěvek od Kissman »

a) jakou formou jsi platil...?
b) ze bych HK chtel posilat kopii DK ci KK se me vubec nepozdava a rozhodne bych to neudelal ani kdyby to chteli

prosim o odpoved na a), pak muzeme resit dal ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
MaxKin

#276 Příspěvek od MaxKin »

:?: :?: :?: Tak nevím :?: :?: :?:

Trochu to připomíná přesměrování na podvodnou stránku........

Normálně po tobě nikdo nebude chtít fotky kreditek atd.... Jediný důkaz pro normální obchod je potvrzení platby od banky (nebo jak se to jmenuje).

Důkladně bych zkontroloval co odeslo z banky a kam , aby jsi brzy nemněl čisté konta :oops:
IgorGSM

#277 Příspěvek od IgorGSM »

Nechapem akym sposobom si platil... Predpokladam ze priamo kreditkou a preto chceli foto kreditky. Inak je to najhorsia moznost hned po Western Union.
Preco si neplatil cez paypal? Rychle, bezpecne, lahko dohladatelna platba.
Tiez som mal raz problem ze som zaplatil cez paypal a nejako im nezobrazilo platbu tak som pisal na support kde chceli cislo platby a do par minut uz svietil status zaplatene.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Drondys

#278 Příspěvek od Drondys »

beginner99 píše:Jak by jste pokračovali v mém případě ? Jedná se o holandský sklad . Teď jsem zjistil , že sice až po zaplacení , ale regl s baterkama taky vyskladnili , mám ho rezervovaný a nebo musím počkat do naskladnění ? Díky moc , už mi to začíná vadit

Jó za blbost ve smyslu placení přímo kartou se holt někdy platí nejrůznějšími problémy.

Teď když už jsi dospěl do takto "zprzněné situace" je jak se říká "každá rada drahá". :roll:

Počkej ještě týden nebo dva (každý týden jim znovu napiš) a jestli se to nevyřeší tak se na podpoře domluv, že objednávku komplet stornuješ a oni peníze převedou na body. Pak si zřiď účet na Paypalu a udělej nový nákup. Pokud ti nevyjdou body tak zbytek doplatíš přes Paypal a bude to bez problému.

Poučení do budoucna. Založení osobního Paypal účtu je otázka na pár minut a nic se za to neplatí a stejně tak je i vedení Pyapal účtu zdarma. Takže když to někdo využije třeba jen párkrát za rok vůbec to nevadí a Pyapal se ti do budoucna ještě určitě hodí.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od Kissman »

ani si ten ucet zakladat nemusis :) pomoci paypalu muze platit stejne jako jsi zaplatil ted... tedy vyplnis cislo karty, cvv atp... akorat pres overeny platebni kanal
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Drondys

#280 Příspěvek od Drondys »

Kissman píše:ani si ten ucet zakladat nemusis :) pomoci paypalu muze platit stejne jako jsi zaplatil ted... tedy vyplnis cislo karty, cvv atp... akorat pres overeny platebni kanal

Lepší je udělat si prostě jednou a provždy účet na Paypalu. Je to triviální záležitost na pár minut a nemusí pak pořád vyplňovat číslo karty, cvv atd.
krtek2k

#281 Příspěvek od krtek2k »

posílat fotku karty komukoliv na maila může akorát ¨tydýt.
všechny ty údaje jsou okamžitě zneužitelný, při platbě se vyplňují do formuláře , a odesílaný jsou šifrovaně , správnost ověřuje jen banka, která poté platbu potvrdí.
hobbyking ani nikdo jinej s údaji na kartě vůbec nesmí přijít do styku.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
beginner99

#282 Příspěvek od beginner99 »

Hmm , platil jsem VISA / MASTERCARD (No Paypal) tímhle . Asi si fakt budu muset založit ten paypal .
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od RCStudio »

HK me neprestane udivovat, dnes odeslana zasilka drobne elekrnotiky bez baterii ale pres singapore :cry:
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
krtek2k

#284 Příspěvek od krtek2k »

Mám vyzkoušeno , že singaporská je na stejno.
HK post 6-10dní
Singa 8-10dní
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od RCStudio »

Moje zkusenost je bohuzel jina
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno