... a niektorí aj viackrát
Potřebuji pomoc s výrobou házedla
Re: Potřebuji pomoc s výrobou házedla
... pomáhali....

-
rczačátečnice
Děkuji moc za odpovědi a promiňte že jsem vám neodepsala hned, moji rodiče mi zakázali dávat adresu svého bydliště já vím že to je pitomost ale prostě mi to nedovolí
. Za vaše rady jsem moc ráda a zvládnu to i jenom přes internet.
Děkuji za vaši ochotu a trpělivost
Děkuji za vaši ochotu a trpělivost
No hoši budete to muset zvládnout jen písmenkama na klávesnici.
Co já si pamatuju , je ke stavbě potřeba prkno se špendlíkama , plánek pod igelitem. A místo kde můžu šmirglovat , aniž by mi někdo z rodiny nevynadal , že práším , a poté smrdím lakem
Co já si pamatuju , je ke stavbě potřeba prkno se špendlíkama , plánek pod igelitem. A místo kde můžu šmirglovat , aniž by mi někdo z rodiny nevynadal , že práším , a poté smrdím lakem
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
Stačí napsat v jakém městě bydlíš, ne celou adresu. Pak ti tu možná poradíme různé kroužky apod.
rczačátečnice píše:... moji rodiče mi zakázali dávat adresu svého bydliště ....
Můžeš rodiče uklidnit - jednou ze základních víceméně nezbytných vlastností typického modeláře je trpělivost, což z tohoto koníčka prakticky vylučuje pedofily
To takový Facebook je daleko rizikovější....
Vymezení oblasti Přerova jako bydliště určitě stačí na možná doporučení vhodných prodejen, kroužků nebo letišť, co se týče návrhů a plánků těch tady taky už proběhlo dost. Přeji ať tě to baví, modelářky ne že by nebyly, ale je jich málo a tím si typicky užívají podstatně větší pozornosti a vstřícnosti, což ostatně potvrdil i růst počtu příspěvků v téhle diskusi.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
rczačátečnice píše:...moji rodiče mi zakázali dávat adresu svého bydliště....
Rodičům bych za to dal jedničku. Dávat adresu neznámému z internetu (bez prověření dospělým) se mi zdá rozumné.
Pokud chceš léat s vlastními letadly a máš zájem stavět, tak bych se také přikláněl ke stavebnici (poslepuješ podle návoadu hotové díly k sobě) a pak teprve bych volil stavbu z nuly ( tj. že si všechny díly vyřežeš úplně sama).
Pokud máš zájem létat se svým letadlem a lepení tě zas tak moc neláká, tak co zkusit Ježíškovi napsat o EPP hotový model (RTF nebo ARF set)?
-
rczačátečnice
Děkuji, za vaše rady jsem moc ráda. Netušila jsem že se tato debata rozvije tak rychle. Na modelařině mě zatím baví všechno , uvidím časem na co se nejvíc zaměřím.Je to úžasný koníček a relax, nejradši mám ráda když lítám s větroněm a je termika. Jednou jak jsem jela s dědou na letiště v podolí(za Přerovem) tak jsem viděla jednoho modeláře , který si sám udělal větroně, který měl rozpětí 5m. Sestrojoval ho 2 roky a na startování musí dát plyn na maximum a ještě má takový obrovský prak dva lidi ho drží napnutý a letadlo je na vozíku a pak to pustí.
Byl to krásný zážitek:)
Ještě jednou děkuji za vaše odpovědi
Byl to krásný zážitek:)
Ještě jednou děkuji za vaše odpovědi
Ahoj,
ja som vo svojich modelárskych začiatkoch často staval FLASHa bolo to poslušné hádzadlo, pekne lietalo a vyhralo aj pár súťaží.
, jeho plán na nete nemôžem nájsť, mohol by som ho jedine skúsiť naskenovať.
No našiel som tu ďalšie hádzadlo ktoré som ja osobne však nikdy nestaval, ale bolo chalanmi často stavané na našom modelárskom krúžku tu je http://files.rcmodely.webnode.sk/200000696-b6c8cb7c2c/kreyson.jpg
ja som vo svojich modelárskych začiatkoch často staval FLASHa bolo to poslušné hádzadlo, pekne lietalo a vyhralo aj pár súťaží.
No našiel som tu ďalšie hádzadlo ktoré som ja osobne však nikdy nestaval, ale bolo chalanmi často stavané na našom modelárskom krúžku tu je http://files.rcmodely.webnode.sk/200000696-b6c8cb7c2c/kreyson.jpg
krtek2k píše:No hoši budete to muset zvládnout jen písmenkama na klávesnici.
nebo že mám bordel v pokoji, kázání Od taťky ať si ty letadla někam uklidím, i když není kde...
Plánků mám v kroužku hromadu, akorát je to v PV....
Nebo, já kdysi dělal házedla jen tak od oka. slepil balsové prkna do úhlu na lištu nějak jsem udělal ocasky, dovážil plastelínou, letadýlko s rozpětím asi 60cm letělo dobrých 80 metrů, až jsem se divil, jak to dobře letí.
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je plánek, létá hezky z těch co jsou nenáročné na stavbu, dle mě ideální volba. Když budeš chtít později pošlu seznam materiálu a věcí co potřebuješ na stavbu, a jak postupovat.
- Přílohy
-
- Házedlo SOVA.pdf
- (739.53 KiB) Staženo 313 x
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
-
Extrenér F1D
Čížkova Sova je docela přijatelnej plánek, nicméně stavět to jen tak, bez vedení instruktora který má alespoň nějaké zkušenosti s létáním, pokud možno soutěžním, je už dopředu z poloviny neúspěch. Zkušený modelář dokáže vybrat balzu podle potřebné kvality, a především model nakroutit tak, aby to šlo vyhodit nahoru a pak to celé přešlo do kluzu. Odzkoušeno, že pak to mladý podstatně víc baví, většina jich jsou soutěživý typy. Mám v kroužku dvě děvčata a obě stavějí eroplány daleko s větším nasazením než kluci. A když teď jedna na soutěži porazila s obyčejnou tyčkovou A jedničkou většinu borců s vypracovanejma, někdy i uhlíkovejma speciálama, to byla pro ni ohromná vzpruha. Chtělo by to alespoň podrobný popis házedla Sova, který tenkrát v Modeláři od Čížka byl... jinak ale myslím, že přes PC se modelařina moc naučit nedá. Spíš by to chtělo komunikaci s rodiči té mladé slečny a doporučit jim další postup. Pokud se jí teď dá do ruky RC souprava, tak z ní pravděpodobně nikdy žádný modelář nevyroste..... ale o tom navíc tohle vlákno není.
Začátečnice ovšem píše, že má v blízkosti také trenéra v podobě svého dědečka. Předpokládám, že ten by mohl nějakou radou přispět, případně děvčicu nasměrovat. Jinak má trenér F1D pravdu.
Hitec Aurora 9X
Nějaký čas jsem instruktor mladých modelářů a zároven otec 9 leté slečny u které se objevily modelářské sklony.
Z mé zkušeností - dcera házedla / Vlaštovky od R. Čížka / postavila špičkově, ale nedokáže je vyhodit. Pokud létá jsou časy zoufalé a proto jí to nebaví. Házedla jsou OK pokud je hodí kluk který to umí jsou časy slušné. Potom postavila P-30 Monty. S tím už jí to létá velmi slušně a tak to baví.
Stejné zkušenosti mám i s kluky , kdo nemá vyloženě na házedla talent / švih/ tak ho to vůbec nebaví - nelítá mu to.
Jeden starší kolega proto léta hlásá že házedla jsou nejtěžší modelářská kategorie.
Můj bratr / vedl několik kurzů stavby házedel , postavili se jich desítky/ , tvrdí - postavíš 5 házedel , 2 musíš rozšlapat hned, dvě naučíš jakž takž lítat , 1 bude super, pokud ti neulítne.
Z mé zkušeností - dcera házedla / Vlaštovky od R. Čížka / postavila špičkově, ale nedokáže je vyhodit. Pokud létá jsou časy zoufalé a proto jí to nebaví. Házedla jsou OK pokud je hodí kluk který to umí jsou časy slušné. Potom postavila P-30 Monty. S tím už jí to létá velmi slušně a tak to baví.
Stejné zkušenosti mám i s kluky , kdo nemá vyloženě na házedla talent / švih/ tak ho to vůbec nebaví - nelítá mu to.
Jeden starší kolega proto léta hlásá že házedla jsou nejtěžší modelářská kategorie.
Můj bratr / vedl několik kurzů stavby házedel , postavili se jich desítky/ , tvrdí - postavíš 5 házedel , 2 musíš rozšlapat hned, dvě naučíš jakž takž lítat , 1 bude super, pokud ti neulítne.