picoo z Problem

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
n0xik

picoo z Problem

#1 Příspěvek od n0xik »

Zdravim na vanoce jsem dostal picoo z silvrlit do vcerejska bylo vsechno v poradku ale najednou se zacal chovat jinak nezby mel. Po pridani otacek se mi zacne otacet proti smeru hodinovych rucicek a nejde s tim nic delat nepomaha ani st.trim proste nic. nevite co by to mohlo bejt? diky
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Koukni na zadní vrtulku- jestli se na hřídelku nenamotal vlas nebo nějaká nečistota. :wink:
n0xik

#3 Příspěvek od n0xik »

nic tam neni na to uz jsem se koukal
Kopec77
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kopec77 »

Nemáš prasklou tu tyčku pod ocasní vrtulkou? Mě se stalo že praskla a zřejmě snižovala vibracemi otáčky vrtulce. Po přilepení vše OK.
http://rc.nareks.cz
hladas94
Kontaktovat uživatele:

Re: picoo z Problem

#5 Příspěvek od hladas94 »

n0xik píše:Zdravim na vanoce jsem dostal picoo z silvrlit do vcerejska bylo vsechno v poradku ale najednou se zacal chovat jinak nezby mel. Po pridani otacek se mi zacne otacet proti smeru hodinovych rucicek a nejde s tim nic delat nepomaha ani st.trim proste nic. nevite co by to mohlo bejt? diky

Zkus to plně nabít, letět s tím do visu a mačkat trim (hlavně podle návodu!!!) tak dlouho, až to bude chodit jak má... :D - Mně už se to taky stalo... V modelářské prodejně to mačkal až to létalo perfektně... :D
Choze
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Choze »

pokud máš ještě jednu náhradní vrtulku tak ji zks vyměnit :D ona může být naprasklá nebo přihnutá... (z vlastní zkušenosti)
n0xik

#7 Příspěvek od n0xik »

koupil jsem novy vrtulky a nic futr je to stejny nevi nekdo jeste neco?
Choze
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Choze »

a zadní motor se točí pořád stejně rychle?? muže to byt i tpatny zadni motorek (to se stalo kamošovi) jestli se ocasní motor točí pořád stejně tak už mě napadá jen že tam budou poškozené převody nebo motor hlavního motoru
n0xik

#9 Příspěvek od n0xik »

zadni motutek mi prijde ze se toci porad stejne akorat pri startu se toci hlavni rotor a zadni stoji ale potom se roztoci i zadni
Choze
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Choze »

tak to nevim zkus reklamaci
MaxPayne

#11 Příspěvek od MaxPayne »

Cauves potrebuju radu jak se picooZ da rozebrat? Když letim cca na půl plynu tak trošku vibruje když zvýšim otáčky tak je to v pořádku co s tim ? a Ještě nejakej link na levné náhradní díly Díky
Kalda

#12 Příspěvek od Kalda »

n0xik:
S PicooZ nic není, vydrží hodně ...
Po zapnutí vysílače je nutné znovu trimovat.
Když nejde vrtulníček vytrimovat, musí nastoupit ohýbání ocásku se zadní vrtulkou - je to i v návodu.

MaxPayne :
Vibrace vrtulníčku jsou v pořádku, po několika letech se převody rozvolní a jelikož není hřídel rotoru ukotvena ložiskem , tak to vibruje při nižších otáčkách.

Toť vše.
MaxPayne

#13 Příspěvek od MaxPayne »

aha díky a dá se nejak rozebrat bez násilí? A nějakej link na levný náhradní díly nemáte ? Díky
Ondra.T

#14 Příspěvek od Ondra.T »

V navodu je ze ohybat ocasek se ma pouze pokud ti vrtulnicek spatne leti kupredu nebo dokonce couva (popr. priliz zrychlyje zpomaluje pri zataceni). O upraveni trimu timto zpusobem tam nemam ani slovo a osobne se mi trimovani pomoci krouceni ocasku zda jako nepravdepodobne.

PS: Kdyz si zkroutite ocasek, bude vam pak v jedne zatacce vrtulnik zrychlovat a v zatacce opacnym smerem zpomalovat, coz se mi zda jako krok spatnym smerem (i kdyz v manualu pisi ze to tak ma byt).
Kalda

#15 Příspěvek od Kalda »

Ondra T. :
Nerozumíme si. Ty myslíš ohýbat ocásek s vrtulkou nahoru nebo dolu, ale já mám na mysli ohnutí v horizontálním směru, tzn. že uchopím tyčku s ocáskem na jedné straně u těla vrtulníčku ( levá ruka) a pak uchopím konec tyčky s vrtulkou ( pravá ruka). Pak se snažím jakoby tyčku s ocáskem zlomit na příslušnou stranu proti otáčení ve směru, kam nejde už vytrimovat.
Zní to blbě, ale neumím to moc dobře popsat. I mně už trim nestačil, tak jsem to ohnul tímto způsobem ( z pohledu zhora na vrtulník) doleva a už mám na trimu zase dostatečnou rezervu. Samozřejmě vrtulka na ocásku nesmí být nalomená nebo ohnutá, což je nejčastější problém.
S tím návodem, asi tam tohle opravdu není - hrozí zlomení té tyčky, už jsem ho dlouho nepotřeboval, takže sorry.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“