picoo z Problem
picoo z Problem
Zdravim na vanoce jsem dostal picoo z silvrlit do vcerejska bylo vsechno v poradku ale najednou se zacal chovat jinak nezby mel. Po pridani otacek se mi zacne otacet proti smeru hodinovych rucicek a nejde s tim nic delat nepomaha ani st.trim proste nic. nevite co by to mohlo bejt? diky
Re: picoo z Problem
n0xik píše:Zdravim na vanoce jsem dostal picoo z silvrlit do vcerejska bylo vsechno v poradku ale najednou se zacal chovat jinak nezby mel. Po pridani otacek se mi zacne otacet proti smeru hodinovych rucicek a nejde s tim nic delat nepomaha ani st.trim proste nic. nevite co by to mohlo bejt? diky
Zkus to plně nabít, letět s tím do visu a mačkat trim (hlavně podle návodu!!!) tak dlouho, až to bude chodit jak má...
n0xik:
S PicooZ nic není, vydrží hodně ...
Po zapnutí vysílače je nutné znovu trimovat.
Když nejde vrtulníček vytrimovat, musí nastoupit ohýbání ocásku se zadní vrtulkou - je to i v návodu.
MaxPayne :
Vibrace vrtulníčku jsou v pořádku, po několika letech se převody rozvolní a jelikož není hřídel rotoru ukotvena ložiskem , tak to vibruje při nižších otáčkách.
Toť vše.
S PicooZ nic není, vydrží hodně ...
Po zapnutí vysílače je nutné znovu trimovat.
Když nejde vrtulníček vytrimovat, musí nastoupit ohýbání ocásku se zadní vrtulkou - je to i v návodu.
MaxPayne :
Vibrace vrtulníčku jsou v pořádku, po několika letech se převody rozvolní a jelikož není hřídel rotoru ukotvena ložiskem , tak to vibruje při nižších otáčkách.
Toť vše.
V navodu je ze ohybat ocasek se ma pouze pokud ti vrtulnicek spatne leti kupredu nebo dokonce couva (popr. priliz zrychlyje zpomaluje pri zataceni). O upraveni trimu timto zpusobem tam nemam ani slovo a osobne se mi trimovani pomoci krouceni ocasku zda jako nepravdepodobne.
PS: Kdyz si zkroutite ocasek, bude vam pak v jedne zatacce vrtulnik zrychlovat a v zatacce opacnym smerem zpomalovat, coz se mi zda jako krok spatnym smerem (i kdyz v manualu pisi ze to tak ma byt).
PS: Kdyz si zkroutite ocasek, bude vam pak v jedne zatacce vrtulnik zrychlovat a v zatacce opacnym smerem zpomalovat, coz se mi zda jako krok spatnym smerem (i kdyz v manualu pisi ze to tak ma byt).
Ondra T. :
Nerozumíme si. Ty myslíš ohýbat ocásek s vrtulkou nahoru nebo dolu, ale já mám na mysli ohnutí v horizontálním směru, tzn. že uchopím tyčku s ocáskem na jedné straně u těla vrtulníčku ( levá ruka) a pak uchopím konec tyčky s vrtulkou ( pravá ruka). Pak se snažím jakoby tyčku s ocáskem zlomit na příslušnou stranu proti otáčení ve směru, kam nejde už vytrimovat.
Zní to blbě, ale neumím to moc dobře popsat. I mně už trim nestačil, tak jsem to ohnul tímto způsobem ( z pohledu zhora na vrtulník) doleva a už mám na trimu zase dostatečnou rezervu. Samozřejmě vrtulka na ocásku nesmí být nalomená nebo ohnutá, což je nejčastější problém.
S tím návodem, asi tam tohle opravdu není - hrozí zlomení té tyčky, už jsem ho dlouho nepotřeboval, takže sorry.
Nerozumíme si. Ty myslíš ohýbat ocásek s vrtulkou nahoru nebo dolu, ale já mám na mysli ohnutí v horizontálním směru, tzn. že uchopím tyčku s ocáskem na jedné straně u těla vrtulníčku ( levá ruka) a pak uchopím konec tyčky s vrtulkou ( pravá ruka). Pak se snažím jakoby tyčku s ocáskem zlomit na příslušnou stranu proti otáčení ve směru, kam nejde už vytrimovat.
Zní to blbě, ale neumím to moc dobře popsat. I mně už trim nestačil, tak jsem to ohnul tímto způsobem ( z pohledu zhora na vrtulník) doleva a už mám na trimu zase dostatečnou rezervu. Samozřejmě vrtulka na ocásku nesmí být nalomená nebo ohnutá, což je nejčastější problém.
S tím návodem, asi tam tohle opravdu není - hrozí zlomení té tyčky, už jsem ho dlouho nepotřeboval, takže sorry.