Modelhobby 2013

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Zpráva
Autor
REX

Re: Modelhobby 2013

#16 Příspěvek od REX »

cervik píše:Nechci brát nikomu iluze ale letos tam už skoro nikdo z českých modelářských výrobců nebude. Vesměs pouze hračkáři a přeprodejci.
Viz: http://www.model-hobby.cz/model-hobby.php?action=vystavovatele&lag=cz&sub=vyst&subti=vstavj

Já se tedy určitě chystám. Co tam bude uvidím a není to jen o prodejcích, ale i o programu modelářů a jejich výtvorů, to je vždy pěkná podívaná!!!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
racek74
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od racek74 »

Chystám se také , po 3 sezony jsem nebyl , tak jedem aspoň na klobásu :D
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

Jako každoročně vyrážím ..... ale letos to bude asi velká bída, Na stránkách ModelHobby je zapsáno velmi málo vystavovatelů

http://model-hobby.cz/model-hobby.php?a ... ubti=vstvj

Co vím, tak tam nebude Houška, a překvapilo mě, že tam není psán RC-Factory

No uvidíme ...... snad nezklame jak loni

Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
sechy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od sechy »

Tak já teda asi zase počkám na komentáře lidí, co tam půjdou
ve čtvrtek, a pátek
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

sechy píše:Tak já teda asi zase počkám na komentáře lidí, co tam půjdou
ve čtvrtek, a pátek

Byl jsi na minulém ročníku ?
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
sechy
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sechy »

Na předminulém, minule jsem chtěl, ale po tom co tu psali ostatní,
tak jsem nejel
kocour
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od kocour »

Já to mám tak 10 minut na metro, z metra tak 5 minut pěšky a jsem tam. Něco asi koupíme na výstavě hraček pro vnučku (6) a vnuka (1). Vnučka se taky účastní, zřejmě se zasekne v hračkách. Já to mezitím projdu, podívám se, buď na to nebudu mít (vzácné) nebo mi to bude fuk (častější). Pak potkám pár známých a dohodnem se, že to třeba příště bude lepší. Jako každoročně. Pokud jde o výrobce náročnějších modelů, asi se jim to v době Internetu opravdu nevyplatí. Kdyby to bylo 100km daleko, tak tam asi nepojedu.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Argo22 »

mam to 250 km a vypada to ze pojedu ... este sem tam nikd nebyl tak sem si rikal ze se aspon jednou musim jit podivat :)
nema to kridla a prece to leti :D
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Dejfak »

No to asi jeď, protože jak to tak vypadá, tak příští rok tam budou opravdu jen hračky. Nebo číňani z tržnic. :lol:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
kope
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od kope »

No asi takhle-pomáhal jsem kamarádovi dneska (vlastně už včera) stavět stánek a tak jsem si v rychlosti modelářskou část výstavy proběhl. Stánky byly samozřejmě ve stavu rozestavěnosti, ale i tak - já rozhodně půjdu a myslím, že zklamaný nebudu. Prostě se jen pokochat a podívat. Třeba na skvělé modely lodí, které tam vystavují modeláři z Německa, na trucky a stavební stroje, pro které tam stavěli úžasnou dráhu-takové malé město, obhlídnout novinky u Graupnera se kterým lítám, ale třeba i naprosto neuvěřitelný papírový modely... Prostě myslím, že to nebude ztracený čas. Zvlášť když bydlím v podstatě za rohem od výstaviště :wink:
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kocour
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od kocour »

Právě jsem se vrátil .... z Model Hobby. V něčem to bylo lepší, v něčem horší než loni. Odliv známých firem pokračuje, i volného místa bylo víc než loni. Největším vystavovatelem byl určitě Pelikán. Ubylo vrtulníků, místo nich přibylo copterů, všech velikostí, i těch nejmenších. Objevilo se několik výrobců vyřezávaných stavebnic (fréza i laser). Zajímavé byly expozice klubů. Daleko větší než loni byla výstava historických modelů (k mému zklamání málo větroňů). Autodráhy s RC auty - několik. Několik kolejišť. Velká expozice trucků (myslím klub z Hradce Králové). Taky safari krajina s Landrovery (nebo co to bylo). Největší atrakcí byla nelétající maketa Spitfire 1 : 1. Obřích modelů taky dost, hotových i v kostře. Velká a pro mě zajímavá byla expozice papírových modelů. Taky jsem viděl 2 formule (ne F1) 1 :1. Taky jsem viděl několik NC fréz. Fotky: http://kocour111.rajce.idnes.cz/Model_Hobby_2013/
Naposledy upravil(a) kocour dne čtv 10.10.2013 19:28, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
arkudo

#27 Příspěvek od arkudo »

Koukám že bylo narváno... :lol:
Tak fakt nevím, jestli vůbec chodit.
Ten Pelikán prodával něco ve slevě nebo to maj jen na těch prodejnách?
A co ostatní? Bylo tam něco zajímavého se slevou...?

Jinak díky za fotoreportáž.
racek74
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od racek74 »

Tak že tam toho bude málo , to jsme čekali , ale stálo to uplně za prd , jedna hala s Rc modely a to převažovaly Auta , Lodě a hlavně vláčky , takže jsme se nažrali dali trdelník a jeli dom , vřele doporučuji , líp vyhodit peníze snad už nejdou , byl jsem 100% naposledy.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od DAF »

Dnes jsem tam byl také a opravdu záleží na tom, co si od toho člověk slibuje. Pokud jde o prodejce a výrobce, tak téměř liduprázdno, velký stánek Pelikána, Astry, Trivoxu, Jamary, několik menších od RC Kingu. Stánky Model motoru a Mega motoru, Bel a pak několik menších stánků s drobnými výrobci, kteří spíše hledali možné kontakty (podle mě) a nabízeli své výrobky a volné kapacity (různé druhy frézování a řezání). Dokonce i stánek s nářadím Dremel. Velký prostor byl pro železnice, těch stánku a kolejišť tam bylo několik. Prakticky všechno ARFka, nebo RTF. Takže po téhle stránce jisté zklamání. Co již bylo řečeno k heli..., resp. X-coptérách, to platí. Jinak na stánku s papírovými modely byly předvedeny věci, nad kterými člověku zůstával rozum stát. Pěkné vyvedené modely, někdy až tak, že člověk se musel podívat z blízka, že to je opravdu papír. Expozice trucku a stavebních strojů byla velmi pěkná, ale mě osobně to zas tak nebere. Nádherné byly lodě, i když jsem je neviděl v akci, v bazénu byla pouze kachna s káčátkem (bohužel žádných 10 kaček s melounem, jak inzeruje Sportka :lol: ). Pak ještě pár klubových stánků a to je zhruba vše. Na rovinu, co se prodejců a výrobců týče, v minulých ročnících toho bylo mnohem více. Bylo to propleteno několika stánky s různými zaručenými vteřinovými lepidly, které spojí nespojitelné, něco s kytkama a stánek s nějakým snad korálky a to je tak všechno. Dříve tam bývaly i stánky s materiálem, různé překližky balsa různých rozměrů apod., dnes jsem to tam nenašel :( . Byl jsem tam necelé dvě hodiny a tu druhou jsem se už nudil (tak jsem šel raději domů). Nikomu návštěvu nevymlouvám, ale ani to nepropaguju, že bez toho člověk dnes večer neusne.
Hitec Aurora 9X
lukas.rychter

Model hobby 2013

#30 Příspěvek od lukas.rychter »

Byl jste dnes někdo? Má to cenu se tam vůbec vydat?

A nevíte, jestli tam někdo prodává výrobky Spektrum, rád bych si, když tam pojedu přivezl přinejmenším přijímač AR8000 nebo ještě lépe rádio DX9.
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“