JMalik píše:Napíšu ti k tomu něco z pohledu nezávodníka.
Je mi šumafuk, kolik pilotů a navigátorů u toho vychcípne. Dělal jsem a dělám v životě dost sportovních aktiv, abych si tohle uměl přebrat.
Neskutečně mě ale vytáčí, když si mám omezovat život kvůli tomu, aby si šlo pár exotů zajezdit rally do míst, kde normálně žiju. Proč mám mít zavřené komunikace kudy se normálně jezdí, platit poliše, kteří dohlížejí na to, aby se tihle borci chovali normálně už na příjezdu do depa.......
Dovedeš si představit, že uspořádáme slalom se sedmistovkama mixerama ve městě a budou to platit daňoví poplatníci ? Vyklidit náměstí, všichni zalézt za dveře, policajti po městě?
Zatím to tak jde ve fotbale, když poliši hlídají to stádo idiotů, kterým je ta hra u zadku, a jdou se jenom vyřádit, na rally se pár lobistů povozí za moje prachy....
Že u toho byla v Příbrami ta žíně s mrtvolou? Smutné. Ale já jsem jel díky tomu na letiště normálně po silnici a ne oklikou deset kiláků po poli.
Je vidět, že o tom víš opravdu... nemnoho - třeba o tom, kdo, co a z čeho platí. Náklady na pořádání, včetně nákladů na zdravotní zajištění, hasiče, policisty i pořadatelskou službu platí organizátor závodu, a to z peněz sponzorů a nemalého startovného. V rozpočtech uzavřených obcí se následně objevuje částka na "rozvoj obce", určená jednak k tomu, aby se z toho zalepily případné škody (on výtluk v asfaltu, přes který se prožene 2x 100 aut, vypadá po závodě trochu jinak), druhak za to, aby je tam ještě někdy pustili. A kšeft je to tak skvělý, že jsem už léta neslyšel o závodu, který by skončil ziskem... Trochu líp na tom jsou právě ty vesnice - v sobotu a v neděli se jim roztáčej hospody a stánkový prodej i v místech, kde po nich po zbytek roku pes neštěkne a večer se tam schází pět strejců, aby si namočiili fousy do piva.
Takže až si stádo sedmistovkářů uzavře město a zaplatí si to ze svého, neřeknu ani popel. Mně zase neskutečně vytáčí, když si stovka cyklomamrdů i za moje peníze uzavře na půl dne magistrálu (nebo čerstvě třeba každý týden Smetanovo nábřeží).
Podle očekávání se tu ukazuje jen -řekněme- neinformovanost (a v některých případech neinformovatelnost) některých diskutérů - vědí sice málo, ale o to hlasitěji řvou. A to platí bohužel nejen tady.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...