Zas jeden co měl víc štěstí než rozumu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod

Re: Zas jeden co měl víc štěstí než rozumu

#211 Příspěvek od bitovod »

zdekar píše:Jo tak s tímhle souhlasím. Jedna věc je dělat nějaké závody v místě k tomu určeném a pak dělat to samé v místech úzkých uliček s průjezdy zkrz vesnice apd. V prvním případě to může max. skončit tak jako tady, a to tak že se zabije posádka vozu. V druhém případě pak v nevybrané zatáčce můžou někoho sejmout na zahradě nebo mu zajet až do obýváku. To je jak dělat akrobačku s vrtulníkem uprostřed náměstí. :(

Bože můj... Já jen doufám, že o další budoucnosti rally bude rozhodovat někdo, kdo o tom alespoň něco málo ví (já to jen pár let chodil fotit, se spoustou těch kluků se znám, kolega, se kterým jsem fotil, pár let jezdil, udělat tým a postavit auto -a to jsme chtěli jen ostrou 130LR- nám nedovolily jen naše ženský s odkazem na péči o rodiny :))
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
zdekar

#212 Příspěvek od zdekar »

Jo, taky doufám, že o tom bude rozhodovat někdo, kdo tomu opravdu rozumí... v ČR tomu však obvykle bývá naopak :(
Někdo volá po úplným zákazu rally, k tomu se nepřipojuju... rally mám celkem rád. Ale nelíbí se mi, když se to tahá někam, kde by se to provozovat nemělo. A to jsou běžné okresní silnice, vesnice, apd. Pokud člověka nezabijou na zahrádce, tak ho alespoň omezí v tom, že na zahrádku nemůže vylézt, jelikož tam není bezpečno... selhat může cokoliv a kdykoliv. Jednu takovou rally po okreskách si zrovna pořadatelé naplánovali na náš letecký den, dostat se tak na naše letiště byl dost problém. :(
Pokud se posádka zraní vlastní vinou, pak je to jejich věc, ale z blbosti zabít někoho jinýho je dost hodně blbý (slušně řečeno)!
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JosefSvejk

#213 Příspěvek od JosefSvejk »

Bože, a kde by se rally měly jezdit? Rally máš docela rád a napíšeš takovou kravinu? Asi ho máš rád, protože jsou tam pěkně barevná auta, ne?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JMalik

#214 Příspěvek od JMalik »

bitovod píše:......Bože můj... Já jen doufám, že o další budoucnosti rally bude rozhodovat někdo, kdo o tom alespoň něco málo ví )

Napíšu ti k tomu něco z pohledu nezávodníka.
Je mi šumafuk, kolik pilotů a navigátorů u toho vychcípne. Dělal jsem a dělám v životě dost sportovních aktiv, abych si tohle uměl přebrat.
Neskutečně mě ale vytáčí, když si mám omezovat život kvůli tomu, aby si šlo pár exotů zajezdit rally do míst, kde normálně žiju. Proč mám mít zavřené komunikace kudy se normálně jezdí, platit poliše, kteří dohlížejí na to, aby se tihle borci chovali normálně už na příjezdu do depa.......
Dovedeš si představit, že uspořádáme slalom se sedmistovkama mixerama ve městě a budou to platit daňoví poplatníci ? Vyklidit náměstí, všichni zalézt za dveře, policajti po městě?
Zatím to tak jde ve fotbale, když poliši hlídají to stádo idiotů, kterým je ta hra u zadku, a jdou se jenom vyřádit, na rally se pár lobistů povozí za moje prachy....
Že u toho byla v Příbrami ta žíně s mrtvolou? Smutné. Ale já jsem jel díky tomu na letiště normálně po silnici a ne oklikou deset kiláků po poli.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
robotmz

#215 Příspěvek od robotmz »

JMalik, ale to je všeobecný problém u každého športu, napríklad futbal, hokej je priamo dotovaný štátom, povedz mi, prečo by som mal ja platiť nejakých pre mňa imbecilov, ktorí nevedia nič iné iba sa naháňať za loptou, čo mi nedáva logický zmysel.
Ja to stále každému vravím, šport je iba o peniazoch, o ničom inom. Už panovníci organizovali rôzne športové hry aby sa utláčaný národ zaoberal športom a tým sa obmedzili rôzne vzbury, nepokoje a podobne.
Zoberme si futbal, hokej. Kvôli čomu su tak populárne? Ja to nazývam krčmový šport /jeho skalní fanúšikovia sa väčšinou nachádzajú v krčmách pri pive a pol deci.../, a točia sa tam veľmi veľké prachy.

Ak by sa prachy, ktoré sa sypú do hokeja nasypali do disciplíny hod hovnom, tak za chvíľu by každý športovec začal hádzať hovnom a bol by to najsledovanejší národný šport tak ako teraz futbal, hokej.

Nikoho sa nechcem dotknúť a nech si každý pozerá a uznáva čo chce, ale osobne ma štve keď sa tieto hrátky platia aj z mojich daní.

Lekár, baník a ostatné životne dôležité profesie zarobia ani nie promile z toho čo nejaký 25-ročný nagelovaný metrosexuál. A to je chorá spoločnosť.

ps: zrušil by som akékoľvek dotácie do športu, to by sme videli ako by to ďalej pokračovalo ak by sa šport stal fakt iba záľubou, športom a nie pre určitých ľudí zlatou baňou.
Zrazu by tí športovci chodili akýsi nesvoji...
LittleFalco

#216 Příspěvek od LittleFalco »

Ok, nekoho to omezi, s tim souhlasim. Ale kolik tisic jinych lidi se na tech par exotu, co v tom utapeji vetsinu svych penez prijde podivat?
To by jsme mohli zrusit cyklisticke zavody, bezecke maratony, zavody ve sjezdovem a bezeckemlyzovani (zaviraji se trate), hlucne konzerty a tak bych mohl pokracovat az treba k letani, ktere preci take vyrabi hluk.
Az tu bude tolik helinaru, jako treba cyklistu, taky se budou poradat akce, pri kterych budou podobna omezeni nutna.
Trochu tolerance nikomu neuskodi. Zil jsem nejaky cas v Italii. Silnicni cyklistika je tam daleko popularnejsi, nez horska kola. Treba proto, ze na silnici ti kazdy udela misto. U nas je to obracene, ja na silnicnim kole nesedel uz dvanact let a po asfaltu skoro nejezdim, pac nechci aby me nejaky debil autem zabil. U nas bohuzel prevlada pocit, ze mi to patri a ostatni me omezuji. Ale neni tomu tak a podle meho nazoru tomuhle narodu znacne chybi tolerance.
Zpátky doma, v kopcích :-)
JosefSvejk

#217 Příspěvek od JosefSvejk »

Ale pánové, nejste trošku zaujatí? Např. rally jsou téměř celé placeny sponzory, příspěvky státu minimální, i zdravotnická služba a hasiči jsou placení pořadatelem.
A co třeba takové Dny NATO, na které jezdí tolik modelářů? Ty jsou placeny téměř celé ze státního rozpočtu, policajtů stovky, uzavírky, zácpy... A to vám nevadí? :roll:
RedAce

#218 Příspěvek od RedAce »

Když tu čtu, co všechno by modeláři chtěli zakázat, tak je mi z toho smutno. Ale běda tomu, kdo by vám chtěl sáhnout na letadýlka. :roll:
robotmz

#219 Příspěvek od robotmz »

Napríklad ja by som dal úplnú voľnosť, však nech si každý robí čo chce, ale aby si to každý financoval sám. Nech sa tým metrosexuálom skladajú fanúšikovia na platy, alebo nech si hrajú pre zábavu keď ich to baví.
bitovod

#220 Příspěvek od bitovod »

JMalik píše:Napíšu ti k tomu něco z pohledu nezávodníka.
Je mi šumafuk, kolik pilotů a navigátorů u toho vychcípne. Dělal jsem a dělám v životě dost sportovních aktiv, abych si tohle uměl přebrat.
Neskutečně mě ale vytáčí, když si mám omezovat život kvůli tomu, aby si šlo pár exotů zajezdit rally do míst, kde normálně žiju. Proč mám mít zavřené komunikace kudy se normálně jezdí, platit poliše, kteří dohlížejí na to, aby se tihle borci chovali normálně už na příjezdu do depa.......
Dovedeš si představit, že uspořádáme slalom se sedmistovkama mixerama ve městě a budou to platit daňoví poplatníci ? Vyklidit náměstí, všichni zalézt za dveře, policajti po městě?
Zatím to tak jde ve fotbale, když poliši hlídají to stádo idiotů, kterým je ta hra u zadku, a jdou se jenom vyřádit, na rally se pár lobistů povozí za moje prachy....
Že u toho byla v Příbrami ta žíně s mrtvolou? Smutné. Ale já jsem jel díky tomu na letiště normálně po silnici a ne oklikou deset kiláků po poli.

Je vidět, že o tom víš opravdu... nemnoho - třeba o tom, kdo, co a z čeho platí. Náklady na pořádání, včetně nákladů na zdravotní zajištění, hasiče, policisty i pořadatelskou službu platí organizátor závodu, a to z peněz sponzorů a nemalého startovného. V rozpočtech uzavřených obcí se následně objevuje částka na "rozvoj obce", určená jednak k tomu, aby se z toho zalepily případné škody (on výtluk v asfaltu, přes který se prožene 2x 100 aut, vypadá po závodě trochu jinak), druhak za to, aby je tam ještě někdy pustili. A kšeft je to tak skvělý, že jsem už léta neslyšel o závodu, který by skončil ziskem... Trochu líp na tom jsou právě ty vesnice - v sobotu a v neděli se jim roztáčej hospody a stánkový prodej i v místech, kde po nich po zbytek roku pes neštěkne a večer se tam schází pět strejců, aby si namočiili fousy do piva.

Takže až si stádo sedmistovkářů uzavře město a zaplatí si to ze svého, neřeknu ani popel. Mně zase neskutečně vytáčí, když si stovka cyklomamrdů i za moje peníze uzavře na půl dne magistrálu (nebo čerstvě třeba každý týden Smetanovo nábřeží).

Podle očekávání se tu ukazuje jen -řekněme- neinformovanost (a v některých případech neinformovatelnost) některých diskutérů - vědí sice málo, ale o to hlasitěji řvou. A to platí bohužel nejen tady.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#221 Příspěvek od bitovod »

JosefSvejk píše:Ale pánové, nejste trošku zaujatí? Např. rally jsou téměř celé placeny sponzory, příspěvky státu minimální, i zdravotnická služba a hasiči jsou placení pořadatelem.
A co třeba takové Dny NATO, na které jezdí tolik modelářů? Ty jsou placeny téměř celé ze státního rozpočtu, policajtů stovky, uzavírky, zácpy... A to vám nevadí? :roll:

Zajímavý postřeh - ano, na letadla se nesmí sahat, ať to stojí co chce a koho chce. Miluju dvojí metr :)
zdekar

#222 Příspěvek od zdekar »

JosefSvejk píše:Bože, a kde by se rally měly jezdit? Rally máš docela rád a napíšeš takovou kravinu? Asi ho máš rád, protože jsou tam pěkně barevná auta, ne?

Né, já nejsem bůh a ani být nechci, nevím že si mě s ním pořád pletete?? :)

Kde by se to mělo jezdit? Na speciálních tratich k tomu určených všude možně po světě. Co mám rád na rally? No asi fakt hlavně ty auta, bez nich by to bylo takové divné. :D A vůbec nejlepší jsou auta v pohybu, to se pak dělají pěkné fotky. :) Trať pak může být využita i pro jiné účely (motorky, motokáry, veřejnost...). Kdo takovéto akce platí není pro mě důležité.

Hokej a fotbal se hrají na hřištích k tomu určených, zejména taky proto, aby se tam vešlo hodně diváků. Navíc v porovnání s rally je tam o hodně míň přímo hráči zabitých civilistů. Podobně je to s těmi cyklisty, nějak si neuvědomuju, že by cyklista v závodě vyjel mimo trať a zabil diváka (omezení silničního provozu tam ale je).

Tahat potencionálně vysoce nebezpečné akce mezi civilisty mi prostě přijde špatné. Provozovat rally zkrz vesnice mi přijde podobné jako udělat akci Cihelna v Králikách uprostřed města a střílet přitom ostrými. Ono se pak naleje do pokladny města pár miliónů na opravy, takže je vše v pořádku... 8O

Dál se k rally nebudu vyjadřovat. Prostě každej má svůj názor ze svého úhlu pohledu a těžko se to vyvrací.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JosefSvejk

#223 Příspěvek od JosefSvejk »

zdekar píše:Kde by se to mělo jezdit? Na speciálních tratich k tomu určených všude možně po světě.

To si zajdi na rallycross.
zdendaK

#224 Příspěvek od zdendaK »

člověk od jak živa tvor, kterému nebude nikdy dost. Ať v kterékoliv činnosti. Rizika jsou s tím spojena téměř vždy.
Já to neodsuzuji. Nehoda, stalo se. Nejvíc smutní blízcí. Schválně to jistě neudělal. Ale i oni věděli o rizikách.Každý máme nějaký sport, zábavu, kde se může cokoliv přihodit.
Že platíme policajty na fotbalových utkáních, tak jo. Alespoň nebuzerujou na nesmyslných místech s radary, nebo se někde nezašívají pod mostem,stejně je zaplatíme.
Souhlasím s tím, že tito jezdci by mě měli projít jistým vývojem. Okruhy, rally cross atd, než se dostanou na rally tohoto druhu.
zkušeností mají málo, protože není kde trénovat. Jezdí jenom od závodu k závodu, neumístní se - dobrý trénink napříště
Ale zase není vyšetřeno, proč se to stalo. Kolaps, závada,nepozornost...?
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
JMalik

#225 Příspěvek od JMalik »

bitovod píše:
Je vidět, že o tom víš opravdu... nemnoho - třeba o tom, kdo, co a z čeho platí. Náklady na pořádání, včetně nákladů na zdravotní zajištění, hasiče, policisty i pořadatelskou službu platí organizátor závodu, a to z peněz sponzorů a nemalého startovného. V rozpočtech uzavřených obcí se následně objevuje částka na "rozvoj obce", určená jednak k tomu, aby se z toho zalepily případné škody (on výtluk v asfaltu, přes který se prožene 2x 100 aut, vypadá po závodě trochu jinak), druhak za to, aby je tam ještě někdy pustili

.......... A kšeft je to tak skvělý, že jsem už léta neslyšel o závodu, který by skončil ziskem...

Asi jsi to špatně pochopil.
Rozhodně nemám tendence něco zakazovat. Mě je úplně u zadku, pokud se to bude jezdit tak, že já nebudu čekat tři hodiny na cetě v louce ze které nemůžu vyjet, protože momentálně to mají borci uzavřené na rychlostní zkoušku, nebo nebudu muset objíždět Příbram dokolečka, abych se přesunul 5km.
Něco málo o tom vím, protože depo jim pronajímá pravidelně kamarád a jak platí policii organizátor závodu vím dost dobře taky.
Ale říkám, je mi úplně jedno, jak to budou jezdit, kolik se jich u toho pobije, kolik přejedou pořadatelů, pokud se ta omezení nebudou dotýkat mě a nebude se to jezdit tak, že budu muset opustit svůj pozemek, kam by mohli náhodou přistát, pokud se jim to nepodaří udržet na silnici.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“