Protiběžné rotory vs. klasika

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
guttata

#16 Příspěvek od guttata »

Jo díky... Nicméně z těch zmíněnejch? :wink: Je mi divný, že Lama je za 2700,- a Blade CX2 za 5800,-. Může v téhle kategorii být vůbec takovýhle rozdíl v kvalitě? Vím, že vše levné obvykle bývá na nic, ale ne vždy je nejdražší nejlepší...
paf
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od paf »

Jenže Blade CX2 má vysílačku na 2,4GHz což mi u takového stroje přijde zbytečné. Já bych volil obyč. Easy Coptera V6 - levné náhradní díly, aku jen 1S (za 250,-) náhradní díly stejné jako pro všechny EC/Lamy.
Kovboj

#18 Příspěvek od Kovboj »

paf píše:Jenže Blade CX2 má vysílačku na 2,4GHz což mi u takového stroje přijde zbytečné. Já bych volil obyč. Easy Coptera V6 - levné náhradní díly, aku jen 1S (za 250,-) náhradní díly stejné jako pro všechny EC/Lamy.

To záleží na úhlu pohledu - třeba ten CX2 pak můžeš ovládat kvalitnější vysílačkou Spectrum (je tam kompatibilní samostatný přijmač), která ti umožní o dost víc než jakékoliv setové rádio - třeba exponenciály pro citlivější ovládání nebo nějaký mix. U jiných setů znamená lepší vysílačka zároveň i nový přijímač...
Navíc co jsem četl, tak třeba u jednočlnánkového Easy Coptera se musí po každém zapnutí znovu trimovat, nebo při startu stáhnout trimy na 'nulu' a po inicializaci dát do 'správné' polohy. Já s Bladem a setovou vysílačkou nic takového dělat nemusím. To že se na Blade dají koupit jiné karoserie (armáda, policie) nebo plno tuningu je jen třešnička na dortu.
guttata

#19 Příspěvek od guttata »

No a jsem zas tam kde jsem byl... Nicméně samozřejmě děkuji za každý názor a podnět.
To paf: Je nějaký rozdíl mezi Easycopterem V6 a V2? Ta V2 mne láká kvůli té "kovové" verzi Luxe...
To kovboj: Otázka expo a mixů je pro mne zatím nezajímavá. Jsem v létáni na ZŠ a tohle je maturita, ale ta poznámka s trimováním mne zaujala. Četl jsem to taky, ale nějak jsem to nepochopil. Je to problém jen V6, nebo i V2? A tuning do kovu bych chtěl, jenže jsou to další money. U V2 Luxe už to je...
Choze
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Choze »

když už se tu zmiňujete o lamě ja mam lamu od walkery, dají se na ni použít normálně rotorové listy z easy coptera??
guttata

#21 Příspěvek od guttata »

pepahlusek píše:když už se tu zmiňujete o lamě ja mam lamu od walkery, dají se na ni použít normálně rotorové listy z easy coptera??

Jo jo. Dají. Teď jsem mluvil s prodavačem. A prý nejen listy, ale i většina ostatních dílů.
guttata

#22 Příspěvek od guttata »

To paf:
EC V6 vyhrála. Jedu si pro ní. Měls pravdu především v těch dílech a tak. :D
paf
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od paf »

Někde na webu jsem viděl porovnání tuningových/kovových dílů a žádný zázrak to nebyl. U některých dílů nastal jen nárůst hmotnosti - změna funkčnosti žádná :(
paf
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od paf »

guttata píše:To paf:
EC V6 vyhrála. Jedu si pro ní. Měls pravdu především v těch dílech a tak. :D

Tak vítej do klubu - já si jí koupil v pondělí :)
guttata

#25 Příspěvek od guttata »

To s těma dílama už vím. Narazil jsem na super prodavače, kterej mi to všechno vysvětlil, doporučil, co je důležité a rozmluvil zhovadilosti... 8O
guttata

#26 Příspěvek od guttata »

Tak už je doma a na nabíjčce. Tak podám info o prvních pádech na držku...
Easycopter V6
guttata

#27 Příspěvek od guttata »

Zatím bez pádů. Poskakuju po předsíni, zvedám to jen těsně nad zem a učím se páčkovat. Ale zas mi do toho fouká vítr od země a od skříní... :?
Dotaz: probíhá i u LiPolky nějaké formátování? Zatím mi to totiž lítá tak 6-7 minut a pak přes 2 hodiny nabíjím. Zlepší se to?
Easycopter V6
paf
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od paf »

U lipol žádné formátování není. Časem se může zvednou trošinku kapacita, ale to je tak všechno. Hlavně nevybíjet až do konce - právě hledám pro EC nějaký mini indikátor vybitého článku. Už mám od přítomných z fóra i jednoduché schéma, tak to zkusím zbastlit.

Mě se líp lítá venku. Nemusím se plazit u země kde to moc plave.
guttata

#29 Příspěvek od guttata »

NEVYBÍJET DO KONCE??? Sakra tak to jsem hovado. Asi jsem zkaženej ze starších baterek které se kvůli paměťovému efektu měly vybíjet úplně, takže to vždycky vyždímu úplně... Snad jsem ji za ty 4 cykly moc neublížil...
Easycopter V6
guttata

#30 Příspěvek od guttata »

Tak dej vědět s indikátorem... Jinak venku to nějak nešlo. Sfouk' mě vítr. Koupil jsem další 2 baterky aby to mělo význam a až je nabiju, zkusím zajet tady do obchodního centra do parkingu... :)
Easycopter V6
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“