DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
somro

Re: DJI NAZA

#151 Příspěvek od somro »

to je komplet aj s kamerou a gimbalom
samozrejme s f550 sa to neda porovnavat je to trosku o niecom inom
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od MarkAurel »

nepouziva niekto NAZU a Tx Auroru9 ?

na jednom 2 polohovom spinaci mam ATTI a GPS ATTI
no na dalsi chcem dat ATTI s Fail Safe nejak nevim na to prist :D

a este nastavit prijimac Optima9 nech pri strate signalu zapne v naze FailSafe

Dakujem za pomoc
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
somro

#153 Příspěvek od somro »

Mislim si ze mod atti gps manual a fail save sa daju nadstavit len na jeden vipinac.a co sa tika fail save tak naza sa automaticki prepina do tochto modu. Skys to v asistentovi pozret co sa ti stsne po vipnuti ovladaca. A potom len nadstav ci ma pristat alebo sa vrastit na miesto startu.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od MarkAurel »

na inej Tx som to mal nastavene ako som pisal, urcite sa to nejak namixovat,ked offnem auroru nic sa neudeje asistent nehodi FailSafe
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Dejfak »

Nejdřív si nastav přepínače.
Pak se koukni do návodu k Auroře, jak se nastavuje Failsafe v přijímači. Pak ti to bude jasné.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od MarkAurel »

praveze som to precitaj aj skusal nastavit FS ale v asistentovi vo offnuti TX to neskoci na FS
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Dejfak »

Tak to děláš špatně.
Nastav si na vypínače letové režimy.
Na vysílači dej přepínač tak, aby ti v asistentovi v Naze naskočil FS
Potom udělej podle postupu v manuálu od Hitecu FS na přijímači.
To je celé.
holmer83

#158 Příspěvek od holmer83 »

Mám taky Autoru 9, ale s Frsky Tx a nevím jestli to špatně chápu, ale co bych měl nastavovat u přímače v případě fail-save u Nazy M+GPS?. U klasickýho letadla je to jasný, dám kormidla do požadované polohy při FS a zmáčknu párovací tlačítko na přímači, ale u koptéry předpokládám, že výchylky pitch, roll, yaw (výškovka, křidélka, směrovka) musí zůstat v neutrálu, protože pohyb koptéry ve vzduchu při FS a tím pádem výchylky těchto kanálů si v tu chvíli řídí samotná jednotka podle informací z kompasu, tak mě napadá snad jenom nastavení kanálu plynu (kolik plynu se má nastavit při FS), ale to bych řekl taky bude regulovat jednotka, která když chce vyletět o 20 m výš, tak si sama přidá a potom pomalu ubírá pro klesání až zjistí z GPS že již nejde klesat (je na zemi) tak motory vypne, tak co se vlastně pro správnou funkci FS na přímači nastavuje??
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Dejfak »

Vždyť jsi to právě napsal.
Nastavíš si výchylky pro FS, jako u klasického letadla.
Akorát než potvrdíš FS na přijímači tak si na vysílači cvkaneš Go-home.
A s tím zapnutým GH provedeš FS na přijímači.
Potom v případě stráty signálu přijímač přejde na tebou požadované výchylky, tedy na GH.
Václav Procházka

#160 Příspěvek od Václav Procházka »

holmer83 píše:Mám taky Autoru 9, ale s Frsky Tx a nevím jestli to špatně chápu, ale co bych měl nastavovat u přímače v případě fail-save u Nazy M+GPS?. U klasickýho letadla je to jasný, dám kormidla do požadované polohy při FS a zmáčknu párovací tlačítko na přímači, ale u koptéry předpokládám, že výchylky pitch, roll, yaw (výškovka, křidélka, směrovka) musí zůstat v neutrálu, protože pohyb koptéry ve vzduchu při FS a tím pádem výchylky těchto kanálů si v tu chvíli řídí samotná jednotka podle informací z kompasu, tak mě napadá snad jenom nastavení kanálu plynu (kolik plynu se má nastavit při FS), ale to bych řekl taky bude regulovat jednotka, která když chce vyletět o 20 m výš, tak si sama přidá a potom pomalu ubírá pro klesání až zjistí z GPS že již nejde klesat (je na zemi) tak motory vypne, tak co se vlastně pro správnou funkci FS na přímači nastavuje??

Noo... já myslím, že ve vysílači nemusíš v tomto případě koptéry nastavovat nic. Pouze v Naze asistentovy aktivuješ FS - a vybereš položku GOHome. Jakmile přijímač nebude dostávat korektní signál (ucelený multiplex) tak to NAZA pozná a přejde do FS. Nevím jak mají v NAZE ošetřeno, pokud se opět objeví korektní signál, to jsem nezkoušel. Mám vyzkoušený nucený FS aktivovaný přepínačem s návratem domů, ( to stejné s vypnutým vysílačem) a FS s návratem domů, v případě aktivace nízského napětí baterií.
PS: máte nikdo prosím odzkoušený režim FS v případě rušení nebo krátkodobého výpadku v komunikaci ovládání ? Jak se v tomto případě NAZA chová - akceptuje ztrátu v komunikaci přijímač-vysílač a přejde k automatickému přistání, bez ohledu na to, že se opět obnovila komunikace ?
holmer83

#161 Příspěvek od holmer83 »

Dejfak píše:Vždyť jsi to právě napsal.
Nastavíš si výchylky pro FS, jako u klasického letadla.
Akorát než potvrdíš FS na přijímači tak si na vysílači cvkaneš Go-home.
A s tím zapnutým GH provedeš FS na přijímači.
Potom v případě stráty signálu přijímač přejde na tebou požadované výchylky, tedy na GH.

Ale jak mohu vědět jaké výchylky (velikost, smysl) nastavit, to je přeci nesmysl, logické je, že když přijímač ztratí spojení s TX nebo prostě na TX přepnu na mód FS, tak si všechno řídí Naza jednotka a né to co je nastavené v přímači. Ještě nerozumím co myslíš tím že si cvaknu na Tx Go-home, myslíš tím že cvaknu FS a tím že je u FS nastavené přes assistant Go-Home??

edit: dnes v poledne FS spolu s přímačem FrSky D8R-II Plus vyzkoušeno a funguje spolehlivě.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
ananas

#162 Příspěvek od ananas »

no nastavíš si přece výchylku pro kanál co máš režimy (mody atti gps apod) nastavíš si aby se ti rozsvítila pozice FS (plyn smerovka a výškovku mám na středu ale je to jedno FS si to stejně řídí sám) a pak si to takhle zapíšeš do RX aby když statí signál z TX se přeplo do FS nic víc nic míň.. já mám teda ještě výchylku aby se mi zaplo osvětlení když ztratím signál kdybych ho měl před ztrátou signálu vyplé..

jinak máš myslím jen 3s aby se ti signál navázal pak se spustí FS
Václav Procházka

#163 Příspěvek od Václav Procházka »

ananas píše:no nastavíš si přece výchylku pro kanál co máš režimy (mody atti gps apod) nastavíš si aby se ti rozsvítila pozice FS (plyn smerovka a výškovku mám na středu ale je to jedno FS si to stejně řídí sám) a pak si to takhle zapíšeš do RX aby když statí signál z TX se přeplo do FS nic víc nic míň.. já mám teda ještě výchylku aby se mi zaplo osvětlení když ztratím signál kdybych ho měl před ztrátou signálu vyplé..

jinak máš myslím jen 3s aby se ti signál navázal pak se spustí FS

Podle mě, i když nic nezapíšeš do RX, tak to bude fungovat. Naza si sama detekuje korekní signál z RX a pokud ho nemá a je v Asistentovy definovaný FS, tak do něj sama přejde.
ananas

#164 Příspěvek od ananas »

jo třeba to tak je ja mam jen Frsky D8R-II plus a tam mi to nešlo musel jsem to natavit..
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od MarkAurel »

a ked OFFnete vysielac skoci to aj asistentovi na FS? da sa to tak overit? alebo to asistent neukaze, len ci nahodou marne necakam ze mi to ukaze aj asistent a mam to uz vlastne nastavene.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“