DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#871 Příspěvek od Marek_Km »

BananaYoe píše:Zeptám se ještě na letové vlastnosti phantoma. Dá se s tím i nějaká akrobatika jako přemet atd?

Jo, v manuál módu. Ale bacha, je to masakr, je to absolutně bez jakékoliv stabilizace. Lítá to jak šestikanál, akorát s tím rozdílem, že to nemůže letět hlavou dolů. Ale přemety jdou. Na mém videu jich pár udělám, na začátku to moc vidět není.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S9_MgsTPRfg[/youtube]
tomi79rv

#872 Příspěvek od tomi79rv »

phantom vision má hmotnosť 1160g, rovnaké motory ako phantom. hlavná zmena je tá batéria a vrtule. najlepšie by bolo otestovať phantom-a s bateroku 5200mAh a aby tá váha bola približná ako má phantom vision. test urobiť aj s vrtuľami z vision na porovnanie ich výkonu.

bolo by asi aj zaujímavé, keby DJI vyrobilo tú spodnú plastovú časť s baterkou ako má vision (ale bez tej kamery) pre klasický phantom.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
off
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od off »

tomi79rv píše:phantom vision má hmotnosť 1160g, rovnaké motory ako phantom. hlavná zmena je tá batéria a vrtule. najlepšie by bolo otestovať phantom-a s bateroku 5200mAh a aby tá váha bola približná ako má phantom vision. test urobiť aj s vrtuľami z vision na porovnanie ich výkonu.
bolo by asi aj zaujímavé, keby DJI vyrobilo tú spodnú plastovú časť s baterkou ako má vision (ale bez tej kamery) pre klasický phantom.

Ono to moc nedává smysl - pokud má někde smysl dlouhá výdrž , tak tehdy, pokud je tam kamera a downlink. Nějak si neumím představit létat 20 minut do 100 metrů kolem sebe.

Ale pokud bys směřoval k tomu pověsit pod to Zenmuse s GoPočkem, tak už se zase dostáváš na váhu, se kterou to prostě nepoletí. I s váhou kolem 1100 g toho má tak akorát.
Marek_Km

#874 Příspěvek od Marek_Km »

off píše:Ono to moc nedává smysl - pokud má někde smysl dlouhá výdrž , tak tehdy, pokud je tam kamera a downlink. Nějak si neumím představit létat 20 minut do 100 metrů kolem sebe.

Tak proč ne? Tohle může být pro někoho výhodné, že to může být najednou přes 20 minut ve vzduchu bez přestávky. Jinak to bohužel kvůli ceně náhradní baterky (a taky třeba vrtulí) finančně výhodné moc není. Pokud vezmu baterku z Ebaye, tak bez poštovného je to skoro 4 tisíce a když za tyto peníze nakoupím baterie do Ph 1, tak budu mít v součtu delší letový čas, ale na víckrát no. Prostě si musí soudruzi vybrat :lol:
Mimochodem jak jsem psal, už dávno se mohlo přispívat do nového tématu. Některý admin to mohl přesunout.
tomi79rv

#875 Příspěvek od tomi79rv »

kto má phantoma a lieta len s ním alebo čisto s kamerou, má tam váhovú rezervu a možnoť si ten let predĺžiť. kto ide do kvality natáčania, čiže zenmuse, fpv, už tam nemá veľa možností. ja som tiež s váhou na 1150g a väčšiu baterku už tam nedám. toto je asi váhový limit ktorým sa ešte dá dobre lietať. dal som si antigravity motory a ešte čakám na vrtule, ale to je už tiež len pre trošku lepší výkon, ako pre dlhšie lietanie.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Dag2B3

#876 Příspěvek od Dag2B3 »

Tak to mohu potvrdit. Ph1 v plné palbě (zenmuse GP3, immersion FPV, kevlar křídla, 2bat) 8min. Bez křídel s jednou 5min. 4bat : 2x8=16 nebo 4x5=20min y8le69 co si vyberete
Václav Procházka

#877 Příspěvek od Václav Procházka »

tomi79rv píše:kto má phantoma a lieta len s ním alebo čisto s kamerou, má tam váhovú rezervu a možnoť si ten let predĺžiť. kto ide do kvality natáčania, čiže zenmuse, fpv, už tam nemá veľa možností. ja som tiež s váhou na 1150g a väčšiu baterku už tam nedám. toto je asi váhový limit ktorým sa ešte dá dobre lietať. dal som si antigravity motory a ešte čakám na vrtule, ale to je už tiež len pre trošku lepší výkon, ako pre dlhšie lietanie.

Jsem zvědavý na tvou praktickou zkušenost, o kolik si prodloužíš letový čas (s motory Antigravity + novými karbon vrtulemi). Zajímavé by bylo odzkoušet nejdříve změny pouze s motory a následně i s novými vrtulemi, aby bylo srovnání.
Odhaduji +20, +15 vteřin. Celkem 35 vteřin +
Naposledy upravil(a) Václav Procházka dne stř 13.11.2013 22:45, celkem upraveno 1 x.
Václav Procházka

#878 Příspěvek od Václav Procházka »

Jinak jsem byl včera polétat s Phantomem, venkovní teplota +5 st.C.
Po startu jsem krátce zavisel a následně začal stoupat na tři čtvrtiny plynu a po chvíli se rozblikala signalizace poklesu napětí na 10,7V. Projevil se pokles napětí aku, při nižší teplotě.
Zkoušel jsem praktické porovnání na baterie GENS 2200mAh /25C a AGAPOWER 2200mAh /30C, obě se chovaly téměř stejně. Nejhůře se chovala originál šedá baterie od DJI, ale je potřeba napsat, že má již asi 20 cyklů, ostatní Gens 7 cyklů, AGAPOWER 22 cyklů.
Musím napsat, že jsem si v asistentovy NAZY, před tím zkalibroval v menu napětí.
Před kalibrací ukazovalo napětí, při čerstvě nabitém 3čl. 12,78V. Po kalibraci 12,55V, které odpovídalo reálné skutečnosti. V tomto chladném počasí je potřeba s plynem opatrně. :)

Jinak celková doba letu Phantomu o hmotnosti 1150 gramů s baterií 2200mAh, při teplotě 5 st.C se pohybovala při jemné práci s plynem, okolo 4-5minut.
Zoolx

#879 Příspěvek od Zoolx »

Jak píše Marek_Km, je to otázkou volby. Když srovnám létání s P1 a P2V, tak je to pro mne pocitově s P2V bez tiku v levém oku, když musím hlídat stopky, indikátor na Phantomu a být v mírné křeči. U létání, kdy mohu být 20 minut s další rezervou v klidu, mám ukazatel stavu na displeji mobilu u obrazu, mám tam radar, kdy vidím vzdálenost a i orientaci přídě, je to o něčem jiném.. Říkám subjektivně... Někdo může mít jiný názor...

Mám teď P2V u pana Řešátka, stroj má při firmwaru 1.0 (pozor není není vůbec kompatibilní s firmwarem pro Phantoma I - má i jiného speciálního a značně "okuchaného" asistenta) různé mouchy. Zničehonic nic přestala kamera komunikovat se s Phantomem, nešla nahodit v aplikaci na mobilu, atd... Prostě zničehonic fatal error.

Pan Řešátko to i s kolegou zkoumá, komunikuje s DJI, po neděli bude prý nový firmware, který by to měl pořešit. Co ale hlavně při této příležitosti řešíme je možnost výměny kamery za nějaký gimbal s GP Hero. Pan Řešátko říká, že by to neměl být problém a nedojde ani k nějakému drastickému nárůstu váhy. Pokud by tedy P2V dostal pořádný gimbal, GP Hero kameru, která je i přes lepší kontrast u stávající kamerky stále hw mnohem lepší (rozlišení, fps, atd.), byla by to značka ideál... Alespoň pro mne.

Jinak díky Václave za ten test. Mne mají přijít každým dnem ty 2750mAh baterky určené do Phantoma, tak jsem zvědav, jak to s nimi půjde... Mám u pana Řešátka v Telinku připravené motory Antigravity, 9" carbonové vrtule, čekám jen, až mi přijde tento gimbal: http://ehobby.cn/index.php?main_page=pr ... ucts_id=88

Uvidím, na jaký čas se s tím dostanu.

Hezký den všem
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
off
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od off »

Václav Procházka píše:Jinak jsem byl včera polétat s Phantomem, venkovní teplota +5 st.C.
Po startu jsem krátce zavisel a následně začal stoupat na tři čtvrtiny plynu a po chvíli se rozblikala signalizace poklesu napětí na 10,7V. Projevil se pokles napětí aku, při nižší teplotě.
Jinak celková doba letu Phantomu o hmotnosti 1150 gramů s baterií 2200mAh, při teplotě 5 st.C se pohybovala při jemné práci s plynem, okolo 4-5minut.

Měl jsi baterky před letem ohřáté na pokojovou teplotu, nebo měly těch 5 st.? A koukal jsi na nabíječku, jaký náboj do ní pak dostala (nebo aspoň čas nabíjení)?
S Pahntomem jsem zatím v téhle zimě nelítal, ale zkušenosti z vrtulníků mám takové, že když je baterka předehřátá, tak se naopak v zimě dá lítat déle (díky hustšímu vzduchu, co "líp nese") - baterka se za provozu "samozahřívá" a udržuje si provozní teplotu. Pokud je ale před startem moc studená, tak už není schopná dávat požadovaný proud a tím pádem není schopná se ani zahřát, dojde k poklesu napětí a naopak k velmi rychlému "vybití" - v uvozovkách proto, že baterka vlastně není vybitá, ale "jen" jí spadne napětí a aktivují se různé ty ochrany. Lipolky jsou na zimu extra citlivé.
Naposledy upravil(a) off dne čtv 14.11.2013 13:15, celkem upraveno 2 x.
Václav Procházka

#881 Příspěvek od Václav Procházka »

Baterky měly před startem asi 10 st.C byla to zkouška. Náboj jsem při nabíjení neměřil, dobíjel jsem na orig. nabíječi. Příště vyzkouším dobít na nabíječi s kontrolou kapacity. Baterie je vhodné před startem předehřívat, alespoň v kapse bundy.
Zoolx

#882 Příspěvek od Zoolx »

Právě mi dorazily 2 baterie 2750 mAh pro Phantoma - http://www.firstpersonview.co.uk/batteries/phantom-high-capacity-2750mah-replacement-battery.

Teď musím hlídat mladšího sviště, kterého mám doma na ATB, ale jakmile bude možnost, vyzkouším, poreferuji...

Z.
off
Kontaktovat uživatele:

#883 Příspěvek od off »

Zoolx píše:Právě mi dorazily 2 baterie 2750 mAh pro Phantoma - http://www.firstpersonview.co.uk/batteries/phantom-high-capacity-2750mah-replacement-battery.

Teď musím hlídat mladšího sviště, kterého mám doma na ATB, ale jakmile bude možnost, vyzkouším, poreferuji...

Z.

No tak to samozřejmě přejeme BRZKÉ uzdravení :mrgreen:
Zoolx

#884 Příspěvek od Zoolx »

Budeme se snažit :-p Možná to otestuji už zítra, sám jsem zvědav.

Díky Z.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#885 Příspěvek od JirkaA »

Marek_Km píše:Mimochodem jak jsem psal, už dávno se mohlo přispívat do nového tématu. Některý admin to mohl přesunout.

Hosi vy se mi snad zdate.. To je takovy problem si to nove vlakno zalozit? :roll:
OK2WY
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“