Easy Copter V6

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
guttata

#31 Příspěvek od guttata »

8 kusů tužkovek NiMH 1,2V 800mAh
Easycopter V6
paf
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od paf »

No tak na ně je 500mA nabíjecího proudu docela dost. Správně bys měl aku v TX nabíjet jednou desetinou kapacity, tedy 80mA.

Já mám staré 1800mAh a nabíjím proudem 200mA.
guttata

#33 Příspěvek od guttata »

Brácha má tu V2. Tak tou jeho nabíječkou odpojenou od balanceru by to mělo jít. To je to cos myslel ne? Zkusím to...
Easycopter V6
paf
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od paf »

Jo tak sem to myslel, ale pro jistotu mrkněte do návodu - já to někde četl na webu.
niky79

#35 Příspěvek od niky79 »

paf píše:No tak na ně je 500mA nabíjecího proudu docela dost. Správně bys měl aku v TX nabíjet jednou desetinou kapacity, tedy 80mA.

Já mám staré 1800mAh a nabíjím proudem 200mA.

Vetsina modernich NIMH aku bezproblemu zvlada i 1C (a casto i vice, samozrejme s dobrou nabijeckou, ktera sleduje stav aku, viz informace od vyrobcu) Takze nabijeni 800 mA AKu proudem 500mA bych se vubec nebal. Ale pokud se nekomu chce cekat a nabijet pomalym proudem 1/10 C, budiz :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

Aku v Tx doporučuji pokud možno nabíjet 1/10 C-když potřebujeme nabít na letišti, pak je můžeme dožvejknout rychlonabíječkou- ale pak zase několik cyklů malým proudem. :wink:
guttata

#37 Příspěvek od guttata »

No ten nabíječ z V2 na sobě má napsáno 15V 1,0A. Tak jestli jsem se nespletl o řád tak 100 mA na 800mAh baterky bude akorát...
Easycopter V6
kottel
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od kottel »

V rc revue bylo napsany ze se jinej ovladac neda pouzit cos mne docela stve jinak bych si ten vrtulnik uz koupil :( ...takze se chci zeptat :Fakt se neda pouzit jinej ovladac???
Kovboj

#39 Příspěvek od Kovboj »

kottel píše:V rc revue bylo napsany ze se jinej ovladac neda pouzit cos mne docela stve jinak bych si ten vrtulnik uz koupil :( ...takze se chci zeptat :Fakt se neda pouzit jinej ovladac???

Platí to bohužel obecně pro většinu heli-setů. Jen u Blade CX2 můžeš použít Spektrum DX6i nebo DX7 (2,4GHz). Pak myslím třeba Vortex co prodává Montymodel.com jde taky ovládat běžným vysílačem na 35 MHz.
Pepe Cunito

#40 Příspěvek od Pepe Cunito »

Taky bych rad V6tku ovladal svym vysilacem (ma stopky na plynu). U V2 by se dala vymenit ta ridici jednotka za tu z Vortexu (stoji asi 1000Kc), jenze u V6 je napajeni jen jednou Lipolkou, takze ta jednotka z Vortexu urcite fungovat nebude.
Existuje tedy nejaka ridici jednotka 4v1, ktera je delana na 1 clankovou Li-pol a zaroven bude fungovat s klasickym vysilacem?
guttata

#41 Příspěvek od guttata »

Máte prosím někdo zkušenosti s nastavováním? Mám jen angl. návod. "sensibility of yaw action" chápu, ale jak se projeví přidání nebo ubrání "torque mixing of main rotors"? Prosím úplně laicky... 8O
Navíc je tam napsáno, že "+ = turn clockwise" , ale přimo u šroubku na přijímači je ve směru hodinových ručiček označeno jako mínus. Nechtěl bych to nějak rozvrtat. Díky.
Easycopter V6
zdzd

#42 Příspěvek od zdzd »

guttata píše:Máte prosím někdo zkušenosti s nastavováním? Mám jen angl. návod. "sensibility of yaw action" chápu, ale jak se projeví přidání nebo ubrání "torque mixing of main rotors"? Prosím úplně laicky... 8O
Navíc je tam napsáno, že "+ = turn clockwise" , ale přimo u šroubku na přijímači je ve směru hodinových ručiček označeno jako mínus. Nechtěl bych to nějak rozvrtat. Díky.

"torque mixing of main rotors" = mix kroutícího momentu rotorů, chápal bych to jako trim "směrovky"

"+ = turn clockwise to" = při otočení do + se vrtulník stáčí doprava.

Ale vycházím jen z těch tvých útržků textu.
guttata

#43 Příspěvek od guttata »

Díky, ale myslím, že to bude jinak. To "turn clockwise" nesouvisí v textu s tím mixem rotorů. Je to pár slov, přepíšu to sem celé i v původní úpravě:
Potentiometer adjustment of "on board"
electronics:

We recommend a basic adjustment of
60% on both potentiometers.

Be careful not to overturn the potentiometers!

+ = turn clockwise

Sensitive = sensibility of yaw action
Extent = torque mixing of main rotors

To je vše. Na přijímači jsou dva šroubky označené Sensitive a Extent a u každého z nich je označen směr otáčení + a -. Ale opačně. + je proti směru hodinových ručiček. Protože to sensitive nemá nic společného se směrem, ale s citlivostí při bočení pochopil jsem to turn clockwise jako návod, kam otáčet šroubkem pro + přidání citlivosti nebo mixu...
Easycopter V6
zdzd

#44 Příspěvek od zdzd »

Asi jo... Nejlépe je to zkusit.
Karlos91

#45 Příspěvek od Karlos91 »

Tady to mas naskenovany v češtině
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“