Řeším podobné dilema. Mám teď Phantoma 2 Vision u pana Řešátka v Telinku, řešili jsme problém s rozhozenou synchronizací kamery a zbytku stroje. V sobotu uvolnilo DJI nový firmware i asistenta, aj., mělo by se to tím vyřešit.
Pan Řešátko s mým souhlasem P2V otevřel a konstatoval, že gimbal i kameru lze připojit. Dokonce uvažuji o tom, že to s jeho pomocí vyzkoušet. Rozhodně však nepůjde použít ten držák, co tam je. Nijak. Musí případně pryč i s kamerou.
Podle slov pana Řešátka, měl by klasický ZenMuse komunikovat i s tou aplikací na mobilu, kde ovládáš u gimbalu tilt... Tím pádem by teoreticky měl komunikovat mobil i P2V a gimbalem i při využití gyro mobilu... Nevím, musí se to odzkoušet...
Je to hodně lákavé. Přestože mám i Phantoma 1 (při naší práci využijeme oba), je velmi lákavé mít stroj, kdy můžeš 20 minut bez strachu létat, na mobilu vidíš veškeré potřebné údaje, zejména ten o baterce, vzdálenosti, výšce, rychlosti, satelitech, atd... Vidíš orientaci přídě stroje, když Ti někde přistane, najdeš ho...
Asi bude gimbal s GP kamerou vážit o něco více, ale zase by to nemělo být o tolik, aby se rapidně snížil letový čas...
Hodně o tom přemýšlím... Uvidíme, co bude

Hezký den,
Z.
P.S. Omlouvám se, že to píšu do threadu o P1, ale jen jsem reagoval na dotaz..