DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#916 Příspěvek od off »

nwx píše:Proč když založím téma, které tu není, proč je mi smazáno? Čekám v něm na odpovědi a někdo ho smaže? Tak to tu funguje? Nevíte?

Prootže adimi to přesunuki do tohohle támatu. pokud je tu téma Phantom, tak nedává smysl zakládat další téma - Phantom - Voltage, a další Phantom - landing gear, Phantom - antenna atd...
nwx

#917 Příspěvek od nwx »

OK. Ale jakmile se téma které jsem vytvořil "PHANTOM DJI F300 - odlet někam do pryč, ztráta" přesunulo sem, tak ustaly nové příspěvky. Když bylo samostatné, tak pořád něco přibývalo. Copak to, že odletí někomu třeba 20 000 Kč někam do pryč si nezaslouží samostatné téma? Některá jiná témata admin nechá, nevím proč, a pak jsou ta, která zruší. Proč prostě nenechat téma žít a buď si najde přispěvatele a nebo ne a odsune se tedy někam do nezájmu. Přirozeně. Proč třeba toto téma admin nechal "DJI Phantom + Zenmuse H3-2D + GoPro H3 BE - kolébání videa" ? Proč ho nevčlenil pod DJI Phantom téma a podobně? Admin určuje co zůstane jako téma a co ne podle toho jak se asi vyspí. Zdá se.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#918 Příspěvek od JirkaA »

Admin má na to právo. Doporučil bych tvé pozornosti pravidla fóra ; )
OK2WY
dochodca

Re: Paralelní zapojení baterií DJI Phantom

#919 Příspěvek od dochodca »

salamander píše:Dve baterky moc nepomôžu , stúpne tam váha a čas sa predĺži nepatrne .

S tym by som nesuhlasil. Dve baterky predlzia cas pri zatazeni gimbalom z cca 6-8min. na cca 12-15 min. Zalezi od sposobu letu, vrtuli, nastavenia gain atd. Pri vacsej vahe je vyhodnejsie dat 9" Props. Pri mensej su vyhodnejsie 8". Nastavenie Gain je tiez velmi dolezite, ale je to aspon u mna zdlhava praca aj s dialkovym nastavenim parametrov za letu, lebo az na konci zistim, ako zmena parametrov ovplyvnila jitter videa a dlzku letu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pL6fsWRkTtY[/youtube]

Pri pripajani druhej baterky treba davat pozor na vznik elektromagnetického pola okolo vodicov a mozne ovplyvnenie kompasu. Vodice treba potom pravidelne co najrovnomernejsie stocit.
Naposledy upravil(a) dochodca dne ned 17.11.2013 21:51, celkem upraveno 1 x.
off
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od off »

dochodca píše:S tym by som nesuhlasil. Dve baterky predlzia cas pri zatazeni gimbalom z cca 7-8min. na cca 12-15 min.

Tady je bohužel přání otcem myšlenky. Kdyby platilo, že druhá baterka prodlouží let z 8 na 15 minut, tj. na dvojnásobek, měli bychom vyhráno. Bohužel ta baterka je naprosto zásadní náklad, který je nutné vézt s sebou a který navíc posunuje zatížení copteru a tudíž nutné otáčky motorů a tudíž účinnost vrtulí do neefektivních poloh. Reálný zisk času je tudíž max. 10 - 20%.
dochodca

#921 Příspěvek od dochodca »

Mazak píše:Tady je bohužel přání otcem myšlenky. Kdyby platilo, že druhá baterka prodlouží let z 8 na 15 minut, tj. na dvojnásobek, měli bychom vyhráno. Bohužel ta baterka je naprosto zásadní náklad, který je nutné vézt s sebou a který navíc posunuje zatížení copteru a tudíž nutné otáčky motorů a tudíž účinnost vrtulí do neefektivních poloh. Reálný zisk času je tudíž max. 10 - 20perc.

Vyskusaj si to.
Ja som hovoril to iste, ked som kupil drziak na dve baterky: http://www.rc711.com/shop/3dpro-dual-battery-mount-cf-set-for-dji-phantom-p-8359.html
Po namontovani som zistil, ze let s dvoma baterkami sa nepredlzil ani o tych 10perc. Odmontoval som drziaky a po case som jeden pouzil na tom gimbale. Vlastne preto, lebo som chcel upravit tazisko Phantomu s gimbalom. Po naladeni som bol prekvapeny, ze cas sa predlzil skoro dvojnasobne (s 9" props).
Ale suhlasim,ze dve baterky by mali pouzivat iba ti, co vedia,co robia. Moznost ovplyvnenia kompasu je velka a bez kompasu failsafe nebude pracovat dobre.
Takisto pouzitie 9" vrtuli je vhodne iba pre vacsie zatazenie. Pri mensom su vhodnejsie 8".
Ja lietam iba s dvoma baterkami a naozaj mi to predlzuje cas minimalne o 80percent
off
Kontaktovat uživatele:

#922 Příspěvek od off »

dochodca píše:Ja lietam iba s dvoma baterkami a naozaj mi to predlzuje cas minimalne o 80percent

Asi jsme něco propásl - co to píšeš o gimbalu a baterkách? Jak je to zapojené, v čem je "finta"? Šlo by to nějak popsat "pro" blbce" jako já?
dochodca

#923 Příspěvek od dochodca »

Mazák píše:Asi jsme něco propásl - co to píšeš o gimbalu a baterkách? Jak je to zapojené, v čem je "finta"? Šlo by to nějak popsat "pro" blbce" jako já?

Pozri si to video.
off
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od off »

dochodca píše:Pozri si to video.

Viděl jsem to. Úžasné záběry, ale o zapojení atd. ani slůvko .-))
dochodca

#925 Příspěvek od dochodca »

Viděl jsem to. Úžasné záběry, ale o zapojení atd. ani slůvko .

Na zaciatku videa mam fotky, ako je to urobene. Zastav video na fotkách a bude vsetko jasne.
nwx

#926 Příspěvek od nwx »

dochodca píše:Viděl jsem to. Úžasné záběry, ale o zapojení atd. ani slůvko .

Na zaciatku videa mam fotky, ako je to urobene. Zastav video na fotkách a bude vsetko jasne.

Kde najdu ono video?
dochodca

#927 Příspěvek od dochodca »

nwx píše:Kde najdu ono video?

O sest prispevkon vyssie, alebo tu: http://www.youtube.com/watch?v=pL6fsWRkTtY
salamander

#928 Příspěvek od salamander »

Dôchodca, takže tu máme Rajecké Teplice zvrchu .
BadHans

#929 Příspěvek od BadHans »

Zdravím. Zatím se ještě neřadím mezi majitele Phantomu, ale velmi silně o tom uvažuju. Mám následující dotaz: Je nějaká šance, že bude něco jako Vision, ale bez kamery? Jde mi pochopitelně o letový čas, jenže potřebuju stabilizované video.

Nebo nezkoušel někdo vykuchat Vision a místo jeho kamerky tam dát gimbal a GoPro3? Případně namontovat gimbal mezi tělo a tu originální kameru? Vím, finančně by to bylo hodně neefektivní, ale hledám zkrátka cestu, jak zkombinovat obrazovou kvalitu Phantomu 1 s gimbalem a letovou výdrž Visionu.

Díky! ;)
Zoolx

#930 Příspěvek od Zoolx »

Řeším podobné dilema. Mám teď Phantoma 2 Vision u pana Řešátka v Telinku, řešili jsme problém s rozhozenou synchronizací kamery a zbytku stroje. V sobotu uvolnilo DJI nový firmware i asistenta, aj., mělo by se to tím vyřešit.

Pan Řešátko s mým souhlasem P2V otevřel a konstatoval, že gimbal i kameru lze připojit. Dokonce uvažuji o tom, že to s jeho pomocí vyzkoušet. Rozhodně však nepůjde použít ten držák, co tam je. Nijak. Musí případně pryč i s kamerou.

Podle slov pana Řešátka, měl by klasický ZenMuse komunikovat i s tou aplikací na mobilu, kde ovládáš u gimbalu tilt... Tím pádem by teoreticky měl komunikovat mobil i P2V a gimbalem i při využití gyro mobilu... Nevím, musí se to odzkoušet...

Je to hodně lákavé. Přestože mám i Phantoma 1 (při naší práci využijeme oba), je velmi lákavé mít stroj, kdy můžeš 20 minut bez strachu létat, na mobilu vidíš veškeré potřebné údaje, zejména ten o baterce, vzdálenosti, výšce, rychlosti, satelitech, atd... Vidíš orientaci přídě stroje, když Ti někde přistane, najdeš ho...

Asi bude gimbal s GP kamerou vážit o něco více, ale zase by to nemělo být o tolik, aby se rapidně snížil letový čas...

Hodně o tom přemýšlím... Uvidíme, co bude :-)

Hezký den,
Z.

P.S. Omlouvám se, že to píšu do threadu o P1, ale jen jsem reagoval na dotaz..
Naposledy upravil(a) Zoolx dne pon 18.11.2013 10:20, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“