Letové hladiny a létání s modely

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#91 Příspěvek od graup15 »

Přesunul jsem ti to do smetiště..do příslušného tématu.
Jen abych uvedl na pravou míru..resp jak jsem to myslel s tím přispíváním.
Nemám nic proti tomu,když někdo využívá forum zadara..., ale vadí mi lidi jako jsi ty, co do všeho kecaj (což by zase tak nevadilo), ale jasně se vyhranili jako potenciální udavači, jen proto,že jsou netolerantní k jiným. A ještě navíc lezou na forum ač sami mají hodně prostředků tak nepřispějí na provoz fora.
Tak se ptám,proč sem lezeš ? Nikomu jsi nepomohl,nikdy jsem od tebe neviděl jediný obrázek konstrukčního řešení či pod rady.
Jasně a naposled ti píšu...je mi u (pr..) nějaké UCL, je mi u toho samého,že ty si myslíš,že nebe je jen tvoje a kvůli tobě,že si zamaneš courat se s ULL pixlou po celé republice, mi na velmi omezeném prostoru se budeme krčit v koutku a létat jen do 300m.
Nebudeme...budeme si létat jak se nám zachce, s tím,že pro nás zásadní slušnost,že eroplán nesoucí lidi má prostě přednost.
Jen grafy už nebudou...jasně jsi tu napsal,že si to sbíráš jako důkaz.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Letové hladiny a létání s modely

#92 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:Nebudeme...budeme si létat jak se nám zachce, ....

Tak to hlavně jako idiot neustále vykřikuj na veřejném fóru. Opravdu, nic lepšího pro modeláře udělat nemůžeš ..:roll::roll::roll:
OK2WY
graup15

#93 Příspěvek od graup15 »

Už se k tomu vyjadřovat nebudu..nikdy. Toto je naposled.
Víš, nesnáším pokrytectví...všichni ví,že 300m je hovadina, nikdo to nedodržuje. Stačí si projet hromady videjí co se tu objevují.
Tím to pro mne končí..už reagovat na toto téma nebudu...nikdy.
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Andy1pl »

Kluci,
sleduji tuto diskuzi dlouho, ctu ruzne prispevky a prihazim ke stejnemu nazoru, a to ze jak na netu, tak ve vzduchu a na silnicich jsou lide a jini lide.
drive take nebyly zadne zakony ohledne silnicnicho provozu, pak zacalo se vice jezdit - jsou zakony - nekteri je dodrzuji, jini se**u na vsechno a pak jsou problemy. v zivote plati totez a to slusnost vs pocit nadrazenosti.

Nekteri si musi uvedomit (at ULL nebo RC) ze jsou urcita pravidla, ktere se meni podle situaci.

Musime take rozdelit skupinu modelaru a rc magoru, kteri s modelarinou nemaji nic spolecneho. Tim myslim namyslene fracky, nebo i dospele "muzske" postavy kteri si mysli, ze muzou vsechno a vsude - CHYBA ! Totez plati pro "piloty" ULL. Pravdou je ze mnoho z nich ma pocit ze jsou neco vice - a pri tom maji naletano do 20-30h/rok, coz je prd! akorat maji ten pocit JA MUZU !

kazde dalsi slovo v teto diskuzi je zcestne pokud budete se neustale napadat!

Staci si projit posledne cisla RC Revue, kde je jasno prokazano, ze na UCL sedi "odbornici" stejni jako v nase vlade statu... jen delaji zmatky, chteji aplikovat nesmysly do RC, atd.

takze tak! nechtejme se rozestvat navzajem, opravdu lze se domluvit ale k tomu jsou za potrebi obe strany ktere chteji komunikovat a prijimat jine nazory.

Letu zdar !
JMalik

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#95 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:Přesunul jsem ti to do smetiště..do příslušného tématu.
Jen abych uvedl na pravou míru..resp jak jsem to myslel s tím přispíváním.
Nemám nic proti tomu,když někdo využívá forum zadara..., ale vadí mi lidi jako jsi ty, co do všeho kecaj (což by zase tak nevadilo), ale jasně se vyhranili jako potenciální udavači, jen proto,že jsou netolerantní k jiným. A ještě navíc lezou na forum ač sami mají hodně prostředků tak nepřispějí na provoz fora.
Tak se ptám,proč sem lezeš ? Nikomu jsi nepomohl,nikdy jsem od tebe neviděl jediný obrázek konstrukčního řešení či pod rady.
Jasně a naposled ti píšu...je mi u (pr..) nějaké UCL, je mi u toho samého,že ty si myslíš,že nebe je jen tvoje a kvůli tobě,že si zamaneš courat se s ULL pixlou po celé republice, mi na velmi omezeném prostoru se budeme krčit v koutku a létat jen do 300m.
Nebudeme...budeme si létat jak se nám zachce, s tím,že pro nás zásadní slušnost,že eroplán nesoucí lidi má prostě přednost.
Jen grafy už nebudou...jasně jsi tu napsal,že si to sbíráš jako důkaz.

Napřed jsi mluvil o udavačství, teď jsi to překvalifikoval na potenciální udavačství. To jsi si pořád ještě nesrovnal v hlavě, že je to stejný případ, jako když budeš jezdit na silnici vytrvale vlevo přes plnou čáru. Ten kdo na tebe pošte policajty není udavač, ale normální člověk, který to v hlavě nemá rozdané na betla a nechce tě potkat v téhle situaci.

Na provoz fóra nepřispívám, nepodporuji ani žádné nadace a podobné aktivity. Je to čistě moje soukromá věc a o tom kolik mám finančních prostředků a jak je budu využívat se ti rozhodně zpovídat nebudu.
( Jen pro tvojí informaci - pokud někam přispívám, vkládám tam finanční prostředky, tak chci vidět do účetnictví, případně mít možnost něco v tom spolku ovlivňovat)

Proč sem lezu a jak jsem jsem komu pomohl nebo ne, si klidně vyhodnocuj, ale jako moderátor si dvakrát rozmysli, než to sem napíšeš. Fotky a konstrukční řešení tady ode mě najdeš. Něco je v F3K, něco v akrobatech, něco i jinde.

Jestli máš představu, že pokud tady budou platit nějaké předpisy výškového omezení a ty na ně budeš trvale házet bobek, tak tě přesvědčím, že to tak nebude, protože já bych rád létal i s modely a nebudu čekat až kvůli pár ignorantům to tady někdo ořeže tak, že si skutečně nezalétáme.
Kydů v tomhle směru máš dost, ale aby jsi to zkusil prosadit u těch úředníků na to nemáš. Já jsem tam absolvoval těch akcí s nima dost na to, abych si o té situaci udělal představu a dovedu si vyhodnotit co je možné realizovat, co půjde blbě a co je nemožné.

(Taky bych čekal, že odstraníš svůj příspěvek z toho vlákna kde jsem na něj původně reagoval a přesuneš ho jen sem. Jinak to dost ztrácí logiku, pokud jsi mě tam nenechal reagovat, ale svůj příspěvek jsi tam nechal.)
Naposledy upravil(a) JMalik dne pát 08.11.2013 20:20, celkem upraveno 2 x.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#96 Příspěvek od JMalik »

Andy1pl píše:.....Staci si projit posledne cisla RC Revue, kde je jasno prokazano, ze na UCL sedi "odbornici" stejni jako v nase vlade statu... jen delaji zmatky, chteji aplikovat nesmysly do RC, atd.

Rozhodně se nebudu zastávat úředníků z ÚCL, nebo jiných "úředníků" co jim napsali ten otevřený dopis.
Ale občas vyraž na to ÚCL, nebo na ministersvo dopravy a překvapí tě, že i tam sedí pár normálních lidí.
Blbé pro nás je, že oni rozhodují o nás. Ne obráceně. To tady některým evidentně nedokapává.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
madduron

#97 Příspěvek od madduron »

No, a teď poraďte mě, člověku který se o modely zajímal jenom tak, že se na ně rád koukal a odmalička hrozně moc chtěl nejdříve rc auto a v poslední době když je "běžně dostupný" něco co lítá, tak třeba Phantoma. Nedávno jsem viděl video, bohužel ho nemůžu najít ale myslím bylo přímo na stránkách dji.com, byl to jako trailer na Phantom Vision 2, kde seděl chlápek na střeše nějakého baráku a létal s phantomem jenom za pomoci tabletu a fpv a létal tam ve městě, třeba kolem nějaké holky, pak kolem malého dítěte a tak podobně. Tak co si z toho pak mám já, jako úplný lama v této oblasti vzít? Vidím video výrobce jak s tím lítá ve městě, tak jak mě má napadnout že bych neměl, že to může být nebezpečné? Chci tím říct, že ne každý kdo si pořídí phantoma nebo walkera, musí být zákonitě jak tu někdo píše, zbohatlý fracek co se chce vytáhnout před stejně blbýma frackama. Jelikož teda není uplně blbej, tak hledá informace co může a co ne, narazí na toto forum, na toto vlákno a dozví se akorát to, že někdo někomu nadává. Tím nechci toto forum nějak hanit, jsem za něj moc rád a před těmi co ho provozuji smekám, ale kde mám hledat nějaké informace? Protože třeba v případě toho phantoma, jelikož je to takový malý a celkem lehký model to člověka nemusí napadnout, že by neměl létat ve městě.
DJI Phantom F300, GoPro 3+
LittleFalco

#98 Příspěvek od LittleFalco »

Nic neni zadarmo. A v dnesni dobe to plati i o informacich. Bohuzel, zde cenou za informace je to, ze se musis prohrabat tunou hnoje.
Zpátky doma, v kopcích :-)
LittleFalco

#99 Příspěvek od LittleFalco »

Jeste k UCL: Nesedi tam zadni blbci, jak se nekteri lide domnivaji. Kazdy statni urednik je svazan zakony, podle kterych musi rozhodovat UCL musi implementovat predpisy nadrazenych organizaci (treba EU) a nasledne si sva rozhodnuti obhajit pred nadrizenymi uredniky pri pravidelnem auditu. A ti maji take sve vlatsni nazory, ze.

Nevim, kolik lidi tady melo tu cest tesit nejaky prusvih s SLI (Statni letecka inspekce, predchudce UCL). Tvrde postihy litaly na vsechny strany a stavalo se, ze pul roku nelitalo cele letiste. Vlezt na SLI s takovym navrhem, jaky se resi v tomto vlaknu si dovolil jenom blazen.

Kdyz to shrnu do jedne vety- Narky jeste nikomu nepomohly, pokud nekdo chce neco zmenit, musi jit vyjednavat.
JMalik

#100 Příspěvek od JMalik »

madduron píše:..........

Je spousta videí s kopterama , FPV ve městě, s RC autama na parkovištích před obchoďákama apod.
Když sem teď napíšu, že bych to takhle neprovozoval, tak hned další příspěvek od prvního chytrolína bude, jestli se to vztahuje taky na 10 gramový dvourotorový vrtulníček, nebo autíčko 1:32. :wink:
graup15

#101 Příspěvek od graup15 »

Tak jsem nějak pochopil z Rcr 12.2013,že je možné létat výše než 300m pokud se domluvím s řídícím letového provozu. Tak by mi docela zajímalo jak to bude fungovat.
Jako,že z pole někde u Oráčova zavolám do Prahy...dobjej,tady Kája..můžu si zalítat u místního kolchozu ve 400m?

To si zase někdo dělá prdel? Nebo to myslí vážně? Protože na to se mimo ofiko akce každej z vysoka vysere.
pepin

#102 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Tak jsem nějak pochopil z Rcr 12.2013,že je možné létat výše než 300m pokud se domluvím s řídícím letového provozu. Tak by mi docela zajímalo jak to bude fungovat.
Jako,že z pole někde u Oráčova zavolám do Prahy...dobjej,tady Kája..můžu si zalítat u místního kolchozu ve 400m?

telefonicky určitě ne, to bys neměl žádný doklad, že ti to někdo povolil,což tady budeš muset doložit, takže určitě musíš posalat doporučený dopis--prostě to prokomunikovat písemně s letištěm a mít na to podepsaný papír, to je hotová věc, vo tom nemá vubec smysl nějak hloupě debatovat :lol: :lol: :lol:
JMalik

#103 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:Tak jsem nějak pochopil z Rcr 12.2013,že je možné létat výše než 300m pokud se domluvím s řídícím letového provozu. Tak by mi docela zajímalo jak to bude fungovat.

To si zase někdo dělá prdel? Nebo to myslí vážně? Protože na to se mimo ofiko akce každej z vysoka vysere.

V Oráčovu si zjistíš, jestli nejsi ve výškovém omezení - letecká mapa CZ.
Pokud nejsi v sektoru s výškovým omezením, tak můžeš létat do 300m AGL. Pokud jsi v sektoru s výškovým omezením, tak tam máš ty hladiny udané jako AMSL,GND.
Takže jednodušeně řečeno - jako Kája Vidloš můžeš létat dnes do 300m AGL, pokud to není ořezané níž.
Pokud chceš létat nad 300m AGL, tak po domluvě s řídícím letového provozu.
LittleFalco

#104 Příspěvek od LittleFalco »

JMalik píše:Pokud chceš létat nad 300m AGL, tak po domluvě s řídícím letového provozu.

Taky moc nechapu prakticke vyuziti tehle dulezite vety, jako Graup. Predstavuju si hezke jarni sobotni odpoledne, kdy na Oblasti neustale drnci telefony se zadostma, ze chtej nekde v Kotehulkach litat vyse. Hehehe.
Chtel bych k tomuhle zpracovavat koordinacni smernici, to tedy bude dilo.
graup15

#105 Příspěvek od graup15 »

Mapy si stáhnu to není problém,...pak se napíše (např mejl) na ŘLP s žádostí,že dnes je hezky a chci v lokalitě kde proletí jednou za tejden 15 km ode mne nějaký ULL. Odpověd buď vůbec nepřijde, nebo přijde až za pár dní,kdy už bude hnusně.
Výsledek je jasný...opět se na tuto kravinu vybodneme..:-)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“