DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Václav Procházka

Re: DJI NAZA

#196 Příspěvek od Václav Procházka »

Duska píše:když budu lítat uvnitř, mám odpojit GPS puk, nebo je to naze jedno?

Když budeš létat uvnitř, používej režim atti nebo manuál. Néé GPS ! Protože když nastane ztráta signálu GPS, koptéra ti začně stoupat a vracet se na místo startu a hrozí, že se ti rozstřelí o strop.
Duska

#197 Příspěvek od Duska »

Jasně, že se nechystám létat pod střechou na GPS, spíš jestli nebude zlobit, že startuju bez jediného locku satelitu.
Václav Procházka

#198 Příspěvek od Václav Procházka »

Duska píše:Jasně, že se nechystám létat pod střechou na GPS, spíš jestli nebude zlobit, že startuju bez jediného locku satelitu.

Né, nikdy jsem s tím problém neměl.
mosse
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od mosse »

Ked nema gps signal tak sa hadam nebude vracat ked nevie kam...hmm?
Duska

#200 Příspěvek od Duska »

TZN stane se nějaký neočekávaný fail, když bych čistě hypoteticky náhodně přepnul na GPS mode či ne?
Václav Procházka

#201 Příspěvek od Václav Procházka »

mosse píše:Ked nema gps signal tak sa hadam nebude vracat ked nevie kam...hmm?

O to nejde.

Problém nastane, když ti během letu v režimu GPS-Atti naskočí signál GPS a následně vypadne.
Šmik

#202 Příspěvek od Šmik »

Máte někdo zkušenosti s přijímačem Spektrum AR9010? Mám vysílačku Spektrum DX9 a nejde mi v kombinaci s tímto přijímačem spárovat na modulaci DSMX 22ms...vždy se to automaticky spáruje na 11ms, i když mám ve vysílači nastaveno DSMX a 22ms.
Mám ho v qudrocoptéře (s DJI NAZA-M controllerem) a když je přijímač spárovaný na DSMX 11ms, tak quadrocopter nereaguje. Jakmile dám jiný příjimač (AR610), tak se spáruje na DSMX 22ms a quadrocopter reaguje jak má (sledováno v Naza assistantu). Potíž je v tom, že druhý přijímač je pouze 6ch a já potřebuji alespoň 7ch.
Děkuji za jakékoliv rady.
voodoomcz

#203 Příspěvek od voodoomcz »

Mam mensi problemek s nazom-m lite.. v hexe
Je to prvni stroj co davam dohromady tak snad nekdo dokaze pomoci. Problem je ze pri odarmovani se roztoci 5 motoru a jeden stoji .. pri zapojeni jen toho sam motoru s reglem jede normalne.. musi se udelat nejaka kalibrace nebo podobne ? Jsem trosku v koncich..

Reg skywalker 40: default sett.mot outt .900kV.. prijmac fast futaba 6008 radio 12fg .. diky za napady.
Sofin

#204 Příspěvek od Sofin »

Měl bych takový, možná hloupý dotaz. Pokud bych koupil quadrocopteru DJI - F300 Phantom a vykuchal z ní tu řídící jednotku s GPS, dala by se použít na hexacopteru v Y6 uspořádání? nebo má nějaký omezený firmware který nejde na jinou copteru využít? pořád mám cukání na hexu dát NAZU, ale zároveň bych si chtěl pořídit na blbnutí nějakou malou quadrocopteru. Tak mě napadlo, že bych koupil za nějakých 10600,- Phantoma verze 1 a nacpal do něj Multiwii a NAZU přehodil na hexu :D
Václav Procházka

#205 Příspěvek od Václav Procházka »

Není to špatné řešení. Ve Phantomu je plnohodnotná NAZA M, kterou si překonfiguruješ na co potřebuješ, ve tvém případu na Y6.
Sofin

#206 Příspěvek od Sofin »

Václav Procházka píše:Není to špatné řešení. Ve Phantomu je plnohodnotná NAZA M, kterou si překonfiguruješ na co potřebuješ, ve tvém případu na Y6.

Tak to je fajn. Jak je to u Phantomu s GPS a externím kompasem, taky by to šlo bez problémů přehodit?
Václav Procházka

#207 Příspěvek od Václav Procházka »

Tak to je fajn. Jak je to u Phantomu s GPS a externím kompasem, taky by to šlo bez problémů přehodit?[/quote]

Ano jde to.
Tomino69

#208 Příspěvek od Tomino69 »

Hojas tak se teda konečně pochlubím s krátkým sestřihem mého lítání

https://www.youtube.com/watch?v=CYIUWppPS40
zskal
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od zskal »

Tomino69 píše:Hojas tak se teda konečně pochlubím s krátkým sestřihem mého lítání

https://www.youtube.com/watch?v=CYIUWppPS40

Pěkné...to máš hexu? Někoho jsem tam ještě s hexou zahlídl. Kde s tím nejčastěj lítáte? Kde vás můžu potkat?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
somro

#210 Příspěvek od somro »

Na slovensku to nejde prehrat :(
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“