Jak se prosím Tě dostanu k nastavení PID v gimbalu? Snažím se leccos už pochopit, ale nejde vše tak rychle. Tzv. Norimberský trychtýř není k mání...
Díky za rady!
Hezký večer,
Z.
Václav Procházka píše:Jaký mají přesný význam hodnoty, které se zadávají, víte to někdo podrobněji ?
No Load - 11,00V
Loss - 0,50V
Loaded - 10,50V
Loss je diference (přesně) rozdíl první a druhé hodnoty. Předpokládám, že po tuto dobu rozdílu (Loss - 0,50V) bude blikat první LED indikace ochr. úrovně.
A jak je to u ochrany druhé úrovně Loss, koptera začíná přistávat kdy - při jaké úrovni ? Protože když mi začne rychle blikat červená LED (ochrana druhé úrovně) tak koptera začne automaticky přistávat - vracet se domů až zhruba za 30 vteřin od počátku rychlého blikání.
Zoolx píše:Zkusím to zítra s tím nastavením, které jsi psal jako druhý tip. Porovnám to. Co říkáš na rozdíl mezi nahrávkou pořízenou s nastavením kamery na 720p 120fps a 1080p 60fps?
Jak se prosím Tě dostanu k nastavení PID v gimbalu? Snažím se leccos už pochopit, ale nejde vše tak rychle. Tzv. Norimberský trychtýř není k mání...
Díky za rady!
Hezký večer,
Z.
dochodca píše:Tu mas vsetko o SimpleBGC ak mas ten Beholder http://www.basecamelectronics.com/downloads/
Nenastavuj a nenahravaj novy FW, kym si nezapises vsetky hodnoty originalu.Nestaci to dat do suboru. Nestlacaj tlacidlo pre kalibraciu- vyzera, ze to mas nakalibrovane dobre.
Su tam aj navody.
Pozeral som este raz to video a zda sa mi, ze ti meni horizont z NAZA. Nemas nahodou v Asistente-Advanced-Gimbal-Automatic Control Gain nejaku hodnotu?
Musi pri Pitch a Roll tam byt nula. Output Frequency : 400Hz. Servo travel limit mozes nechat 1000.
Jasne, ze pre 60 FPS sa viac prejavia chyby ako pri 120FPS. Ja vsetko nahravam 1080 60FPS. Pri dobrom nastaveni to je prakticky zo stranky stability jedno (Z obrazovej samozrejme nie, tu zalezi, co chces s videom dalej robit)
Aha, pekne, takze Vision vrtule na P1 s Antigravity! motory ? Tzn. moje konfigurace...Zoolx píše:...Vyvážit je asi potřeba, přestože já s nimi ještě nic nedělal. Jsou tam nějaké vibrace, ale zatím nic podstatného. Dnes jsem s nimi lítal a paráda.Z.
Zoolx píše: Dnes jsem s nimi lítal a paráda.
gardenroute píše:Jak jsi tedy Zdenku tyto vrtule dostal na hridele Antigravity! motoru s klasickym DJI zamkem ? At to nemusim zkouset ?
off píše:A letový čas?
Zdar Zdenku, das sem nejaky link na eBay, kde jsi je kupoval? At nemusim hledat - jak je to pohodlne, kdyz jini pracuji za TebeZoolx píše:Ahoj Petře...Původně se zdálo, že tam absolutně nepůjdou....Stačí ji z hřídelí pod závitem trochu oškrabat a ejhle, všechny 4 vrtule tam padnou jak ulité...
Mám z nich opravdu radost a už jsem na eBay objednal další 2 x 4 páry za pakatel. Antigravity vrtule budu také zkoušet, ale zdá se mi, ryze subjektivně, že to opravdu s těmi z P2V létá lépe a déle.
Zoolx píše:Jak jsem psal.. Let všemi směry 7 minut a nějaké drobné, všechny tři baterky a jejich články skončily shodně na 3,78V. Šel jsem na přistání, jakmile začala dioda blikat vytrvale červeně. Z.
gardenroute píše:Jeste stale uvazuji o tom novem DJI Tuned Propulsion System, ktery mj. resi motory, regulatory i prave vrtule (Vision 9x4.3). Cekam jeste na nejake testy, aby to nebyla zbytecna investice...
gardenroute píše:Zdar Zdenku, das sem nejaky link na eBay, kde jsi je kupoval? At nemusim hledat - jak je to pohodlne, kdyz jini pracuji za TebeDiky moc. Ted jen odpocivam... Potreboval bych nejakou dovolenou
![]()
Myslim, ze ty Vision props budou lepsi volba nez Antigravity! props, nekolik testu na RCgroup to dokazuje, ale jsou hned za Vision vrtulemi... Jeste definitivne dokonfigurovat nastaveni Gains a muzeme se pustit do dalsiho experimentovani s prodlouzenim letoveho casu, carbon kridla pro 2bater. setup mam pripravena jeste nekdy z rijna, na cestu jsem to nechtel brat.
Jeste stale uvazuji o tom novem DJI Tuned Propulsion System, ktery mj. resi motory, regulatory i prave vrtule (Vision 9x4.3). Cekam jeste na nejake testy, aby to nebyla zbytecna investice...
off píše:Pokud tomu dobře rozumím tak jsi přistával v sedmí minutě? Jestli jo, tak jsem smutný - se setovkami P1 lítám v podstatě stejně6 min. budík, cca 6:30 to začlo blikat ve stoupání, ale v horizontu přestalo, 7:00 jsem přistával, to už to blikalo víceméně furt. Limit blikání mám defaultní.