DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Zoolx

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1081 Příspěvek od Zoolx »

Zkusím to zítra s tím nastavením, které jsi psal jako druhý tip. Porovnám to. Co říkáš na rozdíl mezi nahrávkou pořízenou s nastavením kamery na 720p 120fps a 1080p 60fps?

Jak se prosím Tě dostanu k nastavení PID v gimbalu? Snažím se leccos už pochopit, ale nejde vše tak rychle. Tzv. Norimberský trychtýř není k mání... :-)

Díky za rady!
Hezký večer,
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
off
Kontaktovat uživatele:

#1082 Příspěvek od off »

Václav Procházka píše:Jaký mají přesný význam hodnoty, které se zadávají, víte to někdo podrobněji ?

No Load - 11,00V
Loss - 0,50V
Loaded - 10,50V

Loss je diference (přesně) rozdíl první a druhé hodnoty. Předpokládám, že po tuto dobu rozdílu (Loss - 0,50V) bude blikat první LED indikace ochr. úrovně.

A jak je to u ochrany druhé úrovně Loss, koptera začíná přistávat kdy - při jaké úrovni ? Protože když mi začne rychle blikat červená LED (ochrana druhé úrovně) tak koptera začne automaticky přistávat - vracet se domů až zhruba za 30 vteřin od počátku rychlého blikání.

V nastavení jsou dva řádky - 1. a 2. úroveň ochrany. Každý má výše uvedené tři položky a ty znamenají: No Load = napětí bez zatížení Loss = ztráta napětí při zatížení Loaded = napětí při zatížení.

Phantom samozřejmě vychází z měření při zatížení (za letu) a myslím, že je to tam rozepsané proto, aby tam kutilové nenastovovali limit ochrany např. 3x3,5V = 10,5, protože to je napětí naprázdno a ve skutečnosti pod zatížením to bude mít v tu dobu už pod 10 V a to už Phantom dávno spadne.
dochodca

#1083 Příspěvek od dochodca »

Zoolx píše:Zkusím to zítra s tím nastavením, které jsi psal jako druhý tip. Porovnám to. Co říkáš na rozdíl mezi nahrávkou pořízenou s nastavením kamery na 720p 120fps a 1080p 60fps?

Jak se prosím Tě dostanu k nastavení PID v gimbalu? Snažím se leccos už pochopit, ale nejde vše tak rychle. Tzv. Norimberský trychtýř není k mání... :-)

Díky za rady!
Hezký večer,
Z.

Tu mas vsetko o SimpleBGC ak mas ten Beholder http://www.basecamelectronics.com/downloads/
Nenastavuj a nenahravaj novy FW, kym si nezapises vsetky hodnoty originalu.Nestaci to dat do suboru. Nestlacaj tlacidlo pre kalibraciu- vyzera, ze to mas nakalibrovane dobre.
Su tam aj navody.
Pozeral som este raz to video a zda sa mi, ze ti meni horizont z NAZA. Nemas nahodou v Asistente-Advanced-Gimbal-Automatic Control Gain nejaku hodnotu?
Musi pri Pitch a Roll tam byt nula. Output Frequency : 400Hz. Servo travel limit mozes nechat 1000.
Jasne, ze pre 60 FPS sa viac prejavia chyby ako pri 120FPS. Ja vsetko nahravam 1080 60FPS. Pri dobrom nastaveni to je prakticky zo stranky stability jedno (Z obrazovej samozrejme nie, tu zalezi, co chces s videom dalej robit)
Zoolx

#1084 Příspěvek od Zoolx »

dochodca píše:Tu mas vsetko o SimpleBGC ak mas ten Beholder http://www.basecamelectronics.com/downloads/
Nenastavuj a nenahravaj novy FW, kym si nezapises vsetky hodnoty originalu.Nestaci to dat do suboru. Nestlacaj tlacidlo pre kalibraciu- vyzera, ze to mas nakalibrovane dobre.
Su tam aj navody.
Pozeral som este raz to video a zda sa mi, ze ti meni horizont z NAZA. Nemas nahodou v Asistente-Advanced-Gimbal-Automatic Control Gain nejaku hodnotu?
Musi pri Pitch a Roll tam byt nula. Output Frequency : 400Hz. Servo travel limit mozes nechat 1000.
Jasne, ze pre 60 FPS sa viac prejavia chyby ako pri 120FPS. Ja vsetko nahravam 1080 60FPS. Pri dobrom nastaveni to je prakticky zo stranky stability jedno (Z obrazovej samozrejme nie, tu zalezi, co chces s videom dalej robit)

Máš opravdu perfektní přehled. Odhadl jsi to správně, bylo to takto:

[album]3371[/album]

Dal jsem pro Pitch a Roll nulu, jak jsi psal. Output Frequency změnil z 50 na 400Hz. "Gains" jsem nastavil podle Tvého včerejšího druhého typu. Má být odpoledne jasno, snad se mi podaří to jít odzkoušet. Děkuji za pomoc, jsem velkým dlužníkem...

Odkaz napřed pořádně prostuduji, než bych se do něčeho pustil. Všechny hodnoty opíšu. :-)

Hezký den,
Z.
Zoolx

#1085 Příspěvek od Zoolx »

@Dochodca:

Popravdě nevím, jak Ti poděkovat... :D

Teď jsem udělal 3 lety, rychle stáhnul, mrknul na to, a jsem více jak nadšen.... Je to úžasný rozdíl...

Při plném plynu vpřed a vzad tam ještě něco je, ale je to nebe a dudy. Všechny ostatní manévry jsou ok, Phantom se ovládá lehce, reaguje a létá skvěle...

Musím teď pelášit za právničkou, ale odpoledne pošlu videa...

Ještě jednou MOC dík, snad Ti budu moci někdy na nějakém srazu poděkovat osobně :-)

Letové časy přes 7 minut, ale šlo by to ještě...

Hezký den
Z.
salamander

#1086 Příspěvek od salamander »

Dneska mi prišli vrtule na P2V, prvý dojem, obrovské plastové lopaty .
Pri koreni poriadna šírka ale plynulá nie ako na elektrách . Už pri nízkych obrátkach to bude mať poriadny záber, ale kto lieta v manuále nič moc lebo sú moc mäkké .
Ale čo s vyvážením , keď diera nie je durch . Žeby boli vyvážené od výroby , to sa mi nechce veriť, za tú cenu ?
Zoolx

#1087 Příspěvek od Zoolx »

@Salamander: Vyvážit je asi potřeba, přestože já s nimi ještě nic nedělal. Jsou tam nějaké vibrace, ale zatím nic podstatného. Dnes jsem s nimi lítal a paráda. :-)

@Dochodca:

Tady je to video z testu: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U7bXrvUOwwk[/youtube]

Jsem zvědav, co na to řekneš.

Hezký večer,
Z.
gardenroute

#1088 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:...Vyvážit je asi potřeba, přestože já s nimi ještě nic nedělal. Jsou tam nějaké vibrace, ale zatím nic podstatného. Dnes jsem s nimi lítal a paráda. :-) Z.
Aha, pekne, takze Vision vrtule na P1 s Antigravity! motory ? Tzn. moje konfigurace...
Jak jsi tedy Zdenku tyto vrtule dostal na hridele Antigravity! motoru s klasickym DJI zamkem ? At to nemusim zkouset ?
Cas vypada moc dobre... Diky.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
off
Kontaktovat uživatele:

#1089 Příspěvek od off »

Zoolx píše: Dnes jsem s nimi lítal a paráda. :-)

A letový čas?
Zoolx

#1090 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:Jak jsi tedy Zdenku tyto vrtule dostal na hridele Antigravity! motoru s klasickym DJI zamkem ? At to nemusim zkouset ?

Ahoj Petře,

jak jsem psal o několik stránek dříve. Původně se zdálo, že tam absolutně nepůjdou. Na původní motory z P1 (ta poslední edice) šly nasadit bez ohledu na zámek. Zprvu, když jsem to zkoušel na motory Antigravity!, tak to nešlo vůbec, ale nešlo mi to do hlavy. Profil a závity těch hřídelí jsou úplně stejné... Pak mi došlo, že to dělá ta bílá barva. Stačí ji z hřídelí pod závitem trochu oškrabat a ejhle, všechny 4 vrtule tam padnou jak ulité...

Mám z nich opravdu radost a už jsem na eBay objednal další 2 x 4 páry za pakatel. Antigravity vrtule budu také zkoušet, ale zdá se mi, ryze subjektivně, že to opravdu s těmi z P2V létá lépe a déle.

Při nastavení, které poslal včera "Dochodca" jako druhé, je P1 ovladatelný stejně lehce, jako P2V. Jakmile bude čas, půjdu létat oba stroje a budu testovat.

Létal jsem přes 7 minut a nešetřil jsem to. Kdybych upravil limity ochrany tak, jak je v odkazu, co jsem dával Salamander a jel baterku do 3,6V na článek, měl bych se dostat ještě dál. Ale to je otázkou.. Co si o tom myslíte?

Z.
Zoolx

#1091 Příspěvek od Zoolx »

off píše:A letový čas?

Jak jsem psal.. Let všemi směry 7 minut a nějaké drobné, všechny tři baterky a jejich články skončily shodně na 3,78V. Šel jsem na přistání, jakmile začala dioda blikat vytrvale červeně.
Z.
gardenroute

#1092 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Ahoj Petře...Původně se zdálo, že tam absolutně nepůjdou....Stačí ji z hřídelí pod závitem trochu oškrabat a ejhle, všechny 4 vrtule tam padnou jak ulité...
Mám z nich opravdu radost a už jsem na eBay objednal další 2 x 4 páry za pakatel. Antigravity vrtule budu také zkoušet, ale zdá se mi, ryze subjektivně, že to opravdu s těmi z P2V létá lépe a déle.
Zdar Zdenku, das sem nejaky link na eBay, kde jsi je kupoval? At nemusim hledat - jak je to pohodlne, kdyz jini pracuji za Tebe :mrgreen: Diky moc. Ted jen odpocivam... Potreboval bych nejakou dovolenou :?
Myslim, ze ty Vision props budou lepsi volba nez Antigravity! props, nekolik testu na RCgroup to dokazuje, ale jsou hned za Vision vrtulemi... Jeste definitivne dokonfigurovat nastaveni Gains a muzeme se pustit do dalsiho experimentovani s prodlouzenim letoveho casu, carbon kridla pro 2bater. setup mam pripravena jeste nekdy z rijna, na cestu jsem to nechtel brat.
Jeste stale uvazuji o tom novem DJI Tuned Propulsion System, ktery mj. resi motory, regulatory i prave vrtule (Vision 9x4.3). Cekam jeste na nejake testy, aby to nebyla zbytecna investice...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
off
Kontaktovat uživatele:

#1093 Příspěvek od off »

Zoolx píše:Jak jsem psal.. Let všemi směry 7 minut a nějaké drobné, všechny tři baterky a jejich články skončily shodně na 3,78V. Šel jsem na přistání, jakmile začala dioda blikat vytrvale červeně. Z.

Pokud tomu dobře rozumím tak jsi přistával v sedmí minutě? Jestli jo, tak jsem smutný - se setovkami P1 lítám v podstatě stejně :-( 6 min. budík, cca 6:30 to začlo blikat ve stoupání, ale v horizontu přestalo, 7:00 jsem přistával, to už to blikalo víceméně furt. Limit blikání mám defaultní.
off
Kontaktovat uživatele:

#1094 Příspěvek od off »

gardenroute píše:Jeste stale uvazuji o tom novem DJI Tuned Propulsion System, ktery mj. resi motory, regulatory i prave vrtule (Vision 9x4.3). Cekam jeste na nejake testy, aby to nebyla zbytecna investice...

Koukali jsme na to v pátek s p. Řešátkem - jeví se mu to tak, že motory jsou stejné, vrtule P2, akorát regly jsou lepší. Záleží na ceně, aby člověk nevydal za 4 lepší regly majlant.
Zoolx

#1095 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:Zdar Zdenku, das sem nejaky link na eBay, kde jsi je kupoval? At nemusim hledat - jak je to pohodlne, kdyz jini pracuji za Tebe :mrgreen: Diky moc. Ted jen odpocivam... Potreboval bych nejakou dovolenou :?
Myslim, ze ty Vision props budou lepsi volba nez Antigravity! props, nekolik testu na RCgroup to dokazuje, ale jsou hned za Vision vrtulemi... Jeste definitivne dokonfigurovat nastaveni Gains a muzeme se pustit do dalsiho experimentovani s prodlouzenim letoveho casu, carbon kridla pro 2bater. setup mam pripravena jeste nekdy z rijna, na cestu jsem to nechtel brat.
Jeste stale uvazuji o tom novem DJI Tuned Propulsion System, ktery mj. resi motory, regulatory i prave vrtule (Vision 9x4.3). Cekam jeste na nejake testy, aby to nebyla zbytecna investice...

Petře, nenašel jsem to já, ale kamarád a další člen tohoto fóra KVPK. To jen tak, abych se nechlubil cizím peřím :-) Je to zde: http://www.ebay.com/itm/2-Pairs-Self-Tightening-Propeller-For-DJI-Phantom-2-Vision-Phantom-Quadcopter-/271335376228?ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123

Ty karbon křídla už mi přišly, čekají také na uplatnění :-) Na ten Tuned Propulsion System jsem se díval, jsem zvědav, až budou někde uveřejněny praktické zkušenosti. Přemýšlím, že si zjistím, v jakém místě mám těžiště. Zastávám názor "Dochodca", že těžiště na středu může pomoci. Můžeme to probrat na tom chystaném srazu. Co to udělat někdy mezi 18.-22.12.? :-)

off píše:Pokud tomu dobře rozumím tak jsi přistával v sedmí minutě? Jestli jo, tak jsem smutný - se setovkami P1 lítám v podstatě stejně :-( 6 min. budík, cca 6:30 to začlo blikat ve stoupání, ale v horizontu přestalo, 7:00 jsem přistával, to už to blikalo víceméně furt. Limit blikání mám defaultní.

Já jsem zatím docela spokojen. Jak jsem psal, chci zkusit přenastavit limity. Baterie má ještě rezervu. Ale ne za každou cenu. Jen mne zajímá hranice možností. Při pohodlném letu 7 minut už se dá zvládnout hodně, když budu mít jasný "letový plán" a budu vědět, co a jak chci natočit. :-) Stále se ještě učím a chvíli to potrvá, ale mám jasno.

Z.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“