žhavík v zimně a camprlíky

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od arda1 »

No pěkný , ale myslím že rozdíl mezi teplou a studenou bude i jinde než jen v tom jak žhaví při připojení n azdroj. :wink: :lol: :lol: Alespoň u jiskřivých to tak je- :)
mnov

#32 Příspěvek od mnov »

arda1 píše:No pěkný , ale myslím že rozdíl mezi teplou a studenou bude i jinde než jen v tom jak žhaví při připojení n azdroj. :wink: :lol: :lol: Alespoň u jiskřivých to tak je- :)

Jo u jiskřivých tam to bude jinak, nevím jak bych je připojil na zdroj proudu. :lol: :lol: :lol: Ale u žhavících to asi bude jedno, zda jsou žhaveny proudem z vnějšího zdroje napětí, nebo se žhaví reakcí ve spalovacím prostoru motoru. Mimochodem na obrázku je pravá svíčka MPJET 6000 a na levo C6 Novarossi. Případně vyšroubuju z nějakého motoru OSMAX A3 a porovnám ji s A8, aby to bylo od jednoho výrobce.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od arda1 »

Jistěže do jiskřivých se nepouští proud--ale jiskru házej na"oko" všechny stejnou- ta jejich "teplota" je daná třeba vysunutím jiskřiště apod.Mimochodem ta tvoje nalevo žhaví málo a ta napravo moc-teď mě napadlo- tys je měl zapojený do série?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

Jinak si myslím, že to jestli je žhavená z baterky a nebo pak sama ve spalovacím prostoru není jedno.Teplota svíčky dle mého nemá s barvou vlákna nic společnýho. :wink:
zdzd

#35 Příspěvek od zdzd »

mnov píše:
arda1 píše:No pokud někdo má svíčky volně v pytlíku a pak ještě okem dle žhavení pozná teplou od studené tak je borec :wink: :lol: :lol: :lol:

Dvě různé svíčky připojené na stejný proud jsou zde:
Myslím, že je jasně vidět, že ta pravá je teplejší než ta levá. :wink: :lol: :lol: :lol:

1. Když už svíčky na něco připojovat, tak na stejné napětí! I když i to je zcela irelevantní.

2. Teplotní třída svíčky má s barvou vlákna pramálo společného. Je to o celé konstrukci svíčky a jak drží teplotu vlákna při provozu (objem komůrky, tloušťka a tvar vlákna atd.)
1020
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od 1020 »

Pěkně se tady bavíte, možná i trochu dohadujete o problematice žhavících svíček. Při té příležitosti se ale nabízí otázka: lze opravdu z hrsti neznámý žhavících svíček jen pohledem případně zkouškou žhavení poznat alespoň orientačne o jakou svíčku se jedná a podle čeho :?: (teplá, studená, střední, meně teplá, meně studená :lol: , a já už nevím jak ještě)?? :?:
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

Orientačně? Podle velikosti komůrky kolem vlákna.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

zdzd píše:

1. Když už svíčky na něco připojovat, tak na stejné napětí! I když i to je zcela irelevantní.

2. Teplotní třída svíčky má s barvou vlákna pramálo společného. Je to o celé konstrukci svíčky a jak drží teplotu vlákna při provozu (objem komůrky, tloušťka a tvar vlákna atd.)

Naprostý souhlas :wink:
1020
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od 1020 »

Pan zdzd, je ve srovnání s jinými příspěvky, v tom posledním velice strohý. :(
zdzd

#40 Příspěvek od zdzd »

1020 píše:Pan zdzd, je ve srovnání s jinými příspěvky, v tom posledním velice strohý. :(

Chytrému napověz, hloupého kopni. :lol:

To je takový problém vzít si teplou a studenou svíčku, dát si je vedle sebe a podívat se na tloušťku drátu elektrody a velikost komůrky?

BTW: Ti co umí číst si na svíčce mohou orientačně přečíst i její označení.
Maverick
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Maverick »

njn,zhaviky jsou zhaviky... 8)
Díky za toto fórum.
zdzd

#42 Příspěvek od zdzd »

St0PIK

#43 Příspěvek od St0PIK »

Tak jsem koupil na dobírku z druhé ruky motor MVVS 7,5 a je jaksi zatuhlý , asi v něm zůstal zbytek paliva a delší dobu nebyl v provozu .
Poraďte prosím jak a čím ho vyčistit . Sejmul jsem hlavu , zadní víko , rozebral karbec . Chodí těžko hřídel. Předem děkuji. :?:
zdzd

#44 Příspěvek od zdzd »

Měl jsi na to raději založit nové vlákno.

Nechej ho pár dnů marinovat ve směsi acetonu (rozpustí zatuhlý ricín) a petroleje (aby se úplně neodmastil). Občas pootočit.

Před tím shoď karbec (může se marinovat taky) a vyndej těsnění, to by to nemuselo ustát. Riziko může být i ložisko s plastovou klecí. Na to taky raději předem koukni.

Až ho budeš skládat, nezapomeň ho máznout, nejlépe parafinovým olejem (koupíš v lékárně) - konzervuje, nevysychá, po nastartování shoří.
mnov

#45 Příspěvek od mnov »

zdzd píše:
1020 píše:Pan zdzd, je ve srovnání s jinými příspěvky, v tom posledním velice strohý. :(

Chytrému napověz, hloupého kopni. :lol:

To je takový problém vzít si teplou a studenou svíčku, dát si je vedle sebe a podívat se na tloušťku drátu elektrody a velikost komůrky?

BTW: Ti co umí číst si na svíčce mohou orientačně přečíst i její označení.

Já si vzal teplou a studenou svíčku, připojil je na stejný proud a koukal jak, která svítí. Zatím to bylo u všech, které jsem zkoušel, tak jak je to na obrázku. Teplá svítila jasněji než studená. Je mi jasné, že vlastnosti svíčky jsou dané její celkovou konstrukcí, ale prozatím jsem nenašel svíčku u které by neplatilo to co jsem psal.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“