žhavík v zimně a camprlíky
arda1 píše:No pěkný , ale myslím že rozdíl mezi teplou a studenou bude i jinde než jen v tom jak žhaví při připojení n azdroj.![]()
![]()
Alespoň u jiskřivých to tak je-
Jo u jiskřivých tam to bude jinak, nevím jak bych je připojil na zdroj proudu.
mnov píše:arda1 píše:No pokud někdo má svíčky volně v pytlíku a pak ještě okem dle žhavení pozná teplou od studené tak je borec![]()
![]()
![]()
Dvě různé svíčky připojené na stejný proud jsou zde:
Myslím, že je jasně vidět, že ta pravá je teplejší než ta levá.![]()
![]()
![]()
1. Když už svíčky na něco připojovat, tak na stejné napětí! I když i to je zcela irelevantní.
2. Teplotní třída svíčky má s barvou vlákna pramálo společného. Je to o celé konstrukci svíčky a jak drží teplotu vlákna při provozu (objem komůrky, tloušťka a tvar vlákna atd.)
Pěkně se tady bavíte, možná i trochu dohadujete o problematice žhavících svíček. Při té příležitosti se ale nabízí otázka: lze opravdu z hrsti neznámý žhavících svíček jen pohledem případně zkouškou žhavení poznat alespoň orientačne o jakou svíčku se jedná a podle čeho
(teplá, studená, střední, meně teplá, meně studená
, a já už nevím jak ještě)?? 
1020 píše:Pan zdzd, je ve srovnání s jinými příspěvky, v tom posledním velice strohý.
Chytrému napověz, hloupého kopni.
To je takový problém vzít si teplou a studenou svíčku, dát si je vedle sebe a podívat se na tloušťku drátu elektrody a velikost komůrky?
BTW: Ti co umí číst si na svíčce mohou orientačně přečíst i její označení.
Měl jsi na to raději založit nové vlákno.
Nechej ho pár dnů marinovat ve směsi acetonu (rozpustí zatuhlý ricín) a petroleje (aby se úplně neodmastil). Občas pootočit.
Před tím shoď karbec (může se marinovat taky) a vyndej těsnění, to by to nemuselo ustát. Riziko může být i ložisko s plastovou klecí. Na to taky raději předem koukni.
Až ho budeš skládat, nezapomeň ho máznout, nejlépe parafinovým olejem (koupíš v lékárně) - konzervuje, nevysychá, po nastartování shoří.
Nechej ho pár dnů marinovat ve směsi acetonu (rozpustí zatuhlý ricín) a petroleje (aby se úplně neodmastil). Občas pootočit.
Před tím shoď karbec (může se marinovat taky) a vyndej těsnění, to by to nemuselo ustát. Riziko může být i ložisko s plastovou klecí. Na to taky raději předem koukni.
Až ho budeš skládat, nezapomeň ho máznout, nejlépe parafinovým olejem (koupíš v lékárně) - konzervuje, nevysychá, po nastartování shoří.
zdzd píše:1020 píše:Pan zdzd, je ve srovnání s jinými příspěvky, v tom posledním velice strohý.
Chytrému napověz, hloupého kopni.![]()
To je takový problém vzít si teplou a studenou svíčku, dát si je vedle sebe a podívat se na tloušťku drátu elektrody a velikost komůrky?
BTW: Ti co umí číst si na svíčce mohou orientačně přečíst i její označení.
Já si vzal teplou a studenou svíčku, připojil je na stejný proud a koukal jak, která svítí. Zatím to bylo u všech, které jsem zkoušel, tak jak je to na obrázku. Teplá svítila jasněji než studená. Je mi jasné, že vlastnosti svíčky jsou dané její celkovou konstrukcí, ale prozatím jsem nenašel svíčku u které by neplatilo to co jsem psal.