Inzerát na modelbazaru.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Inzerát na modelbazaru.

#16 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:Pokud by se ukázalo, že je to nějaký podvodník tak by se dal vytrestat tím, že by ses domluvil se skupinou známých lidí a pokud by si to od něj nechalo poslat na dobírku třeba pár desítek lidí a všichni by to odmítli tak by se mu to na poštovném docela prodražilo. :twisted:

dělat podobné kousky, když dáváš někomu svoji adresu není možná ten nejlepší nápad, ono tě to po pravdě ani v ten moment nenapadne, spíš si celej natěšenej na koupi lámeš hlavu proč najednou neodepisuje a nakonec si vystačíš s radostí, že si nic dopředu neposlal, páč bys býval nejspíš naletěl podvodníkovi.
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:dělat podobné kousky, když dáváš někomu svoji adresu není možná ten nejlepší nápad...

Dávat adresu nemusíš. Dobírka se dá v dnešní době poslat přes Českou poštu i na PO BOX. Stačilo by se domluvit s jedním člověkem z okolí co má PO BOX. Pošta adresu majitele PO BOXu nesděluje a odmítnutí přijetí zásilky není trestné. Takže i kdyby si on chtěl stěžovat tak by mohl akorát tak "na lampárně".

pepin píše:dělat podobné kousky, když dáváš někomu svoji adresu není možná ten nejlepší nápad, ono tě to po pravdě ani v ten moment nenapadne, spíš si celej natěšenej na koupi lámeš hlavu proč najednou neodepisuje...

Psal jsi, že ti odpověděl "...Prý je už foták zamluvený pro jiného ... druhý den mu poslal mejla kámoš a foták byl stále k mání ... na dobírku ... sim kartu ztratil, tak nebylo možné komunikovat po telefonu..." tak to snad už bylo do očí byjící. Pak už mohlo následovat ověření zatím s jedním požadavkem k zaslání na dobírku na nějaký PO BOX s následným odmítnutím a tím získání jeho adresy k případnému dalšímu ověření osobní návštěvou a pak pokud by se ukázalo, že je to podvodník tak mnohem více požadavků na zaslání na dobírku klidně na falešné adresy. Aspoň by si podvodník pořádně zaplatil za poštovné.
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:-------[.

Drondys neblbni, to by musel být jouda, kdyby posílal něco na po box, ty si myslíš, že v tom nemají nějaký systém, jak to jde a jak to nejde--někoho podvézt ?

dohodnete se--dodáš adresu po boxu a přestane komunikovat--jakmile ucítí náznak, že tě asi nemá šanci okrást, tak v tom s tebou logicky nepokračuje, maximálně udržuje nějakou chaotickou konverzaci, aby mu ten inzerát zustal ještě na bazaru viset a nikdo do toho neštoural.
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:Drondys neblbni, to by musel být jouda, kdyby posílal něco na po box, ty si myslíš, že v tom nemají nějaký systém, jak to jde a jak to nejde--někoho podvézt ?

dohodnete se--dodáš adresu po boxu a přestane komunikovat--jakmile ucítí náznak, že tě asi nemá šanci okrást, tak v tom s tebou logicky nepokračuje, maximálně udržuje nějakou chaotickou konverzaci, aby mu ten inzerát zustal ještě na bazaru viset a nikdo do toho neštoural.

V takovém případě zbývá dát víc požadavků k zaslání na dobírku na ty falešné adresy. Různých emailových adres na free emailových serverech si můžeš vytvořit kolik chceš a z nich můžeš napsat spoustu různých požadavků jakoby od různých lidí. Poštovní adresy, na které má poslat dobítku klidně mohou existovat, po internetu není problém sehnat spoustu existujících poštovních adres. Jméno si k nim klidně vymyslíš. Z toho nemá šanci nic zjistit akorát mu to nikdo nevyvedne a bude cálovat za poštovné dokud nepřestane nabízet poslání na dobírku obecně.
pepin

#20 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:----.

kdyby mě moji známí otravovali s takovejma krávovinama, tak je velice rychle pošlu kamsi.

PS: kolikrát jsi sám něco podobného dělal?jako že kámošum vysvětloval, že jim přijde nějaká dobírka, ale že ji nemají vyzvedávat :roll: :roll: to jsou takové krávoviny.

taky bych mohl jít na policii, tam pul dne něco sepisovat, pak to jet třeba řešit někam na konec republiky--několikrát--to jo, na to mě určitě užije.
Drondys

#21 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:kdyby mě moji známí otravovali s takovejma krávovinama, tak je velice rychle pošlu kamsi.

PS: kolikrát jsi sám něco podobného dělal? jako že kámošum vysvětloval, že jim přijde nějaká dobírka, ale že ji nemají vyzvedávat :roll: :roll: to jsou takové krávoviny.

Pokud tě někdo chce podvést tak máš možnost mu to tímto způsobem vrátit i ty sám aniž bys kohokoli jiného otravoval. Je to jen na tobě jestli tomu věnuješ určitý čas a fáš si s tím tu práci jak jsem už zminil v předchozím příspěvku tj. nikomu nemusíš nic říkat ani nikomu nemusíš vysvětlovat, že nemá něco vyzvedávat.
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:Pokud tě někdo chce podvést tak máš možnost mu to tímto způsobem vrátit i ty sám aniž bys kohokoli jiného otravoval. Je to jen na tobě jestli tomu věnuješ určitý čas a fáš si s tím tu práci .

já to beru tak, že to bystří naše smysly a patří to k našemu životu--neojebe tě na fotáku, přepadne v parku babičku, to je lepší, když oškube joudu, co si myslel, jak výhodně nakoupí :wink:
frontier
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od frontier »

ten inzerát už na modelbazaru není, ale když jsem na to koukal tak fotky stahnul odněkud z netu...

mimochodem já bych za to nedal ani pět stovek :lol:
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:já to beru tak, že to bystří naše smysly a patří to k našemu životu--neojebe tě na fotáku, přepadne v parku babičku, to je lepší, když oškube joudu, co si myslel, jak výhodně nakoupí :wink:

Když to bereš takto tak nechápu proč po někom chceš adresu s tím, že někam pojedeš. To rovnou odepisuj, že to chceš poslat na dobírku na svoji skutečnou adresu a za ty peníze si to jdi opravdu vyzvednout. I kdyby v tom byla třeba jen úhledně zabalená cihla tak bys aspoň měl dobrý pocit z toho, že po nějakou dobu co mu ty tvoje peníze vystačí nepůjde okrádat babičky do parku. Možná bys mohl rovnou prodat veškerý svůj majetek, poslat mu celý výtěžek a pak jít bydlet někam pod most s dobrým pocitem, že s tím ten podvodník snad vydrží déle. :lol:

PS: Tohle je klasický ovčí flegmatismus, který naopak vede ještě k horším podvodům. Na tomto příkladu je pěkně vidět jak se někteří lidi kroutí a než by nějakému podvodníčkovi za to, že se je snažil podvést měli aspoň trochu "ukázat zač je toho loket" tak raději najdou tisíc výmluv "jak by tím skoro skončil svět" a pak se divíme, že je tu podvodníkům hej. :evil:
JosefSvejk

#25 Příspěvek od JosefSvejk »

frontier píše:mimochodem já bych za to nedal ani pět stovek :lol:

Předpokládám, že jsi majitelem futaby. Ta "láska" je poznat v každém slově. :D
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
corona

#26 Příspěvek od corona »

frontier píše:ten inzerát už na modelbazaru není, ...
Dnes odpoledne jsem ho ukázal kolegovi.
Nějak zamailoval, bo co, a vyplynulo, že věc je podezřelá - na konkrétní dotazy k rádiu nedostal odpovědi.
Proveden nátěr a inzerát fuč...
pepin

#27 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:---[:

Drondys, já ti svuj postoj vysvětlím--když jsem jednou zadržel chlapíka, co dlažební kostkou prohodil výlohu a šel dál, tak jsem pak v rámci soudu stál vedle chlapíka, kterému možná jenom zahnula ženská a byl nasranej, tak prohodil výlohu.

když kuli střelbě na discotéce cjodila manželka od čerta k dáblu, sepisovala tisíce protokolu a výpovědí, včetně identifikací pachatele, tak se to zametlo pod stul, páč střílel ožralej policajt, když jsem šel vrátit nalezené doklady, tak jsem měl tahanice s dokazováním, že jsem skutečně pouze nalezl doklady, páč se i s doklady stratilo ještě něco jiného--v rámci toho vyšetřování jsem tenkrát dostal nabídku občas státní bezpečnosti něco naprášit, páč jsem se v té době pohyboval hodně po nocích v Pražském centru--nočních podnicích, z jedné vykrádačky ke které jsem se nachomejtnul a řešil jsem vyváznul šikovně pobodanej šroubovákem, že jsem naštěstí bez problému srostl bez další ujmy, kuli jedné vykrádačce prodejny kamaráda si pro mě až na svah přez pole dojela kriminálka--musel jsem přistát a jet s nima k výslechu, páč když se to stalo, tak byl ten kámoš--majitel prodejny u mě doma a uvedl mě jako alibi--páč to policie zkoušela samozřejmě řešit i jako fingovanou vykrádačku--NÉ DĚKUJI, NEMÁM ZÁJEM ŘEŠIT NĚJAKÉHO PODVODNÍČKA když náhodou jednou za rok kupuji něco přez bazar a zdá se mi to jednání divné, pouze vycouvám a kašlu na to. v každém případě pokud by se mi něco podobného ještě někdy stalo, okamžitě tě budu kontaktovat a nechám tě to dořešit do zdárného konce :wink:
Pista.Wassermann

#28 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Tak to jsem asi šťastlivec, já asi před dvěmi lety koupil MC-19 fungl novou na 40 Mhz. Vypadala naprosto netknutá, ani háky neměla namontovány, příjimač měl ještě origo srolovanou anténu, plus k tomu byl popruh a český návod v kroužkové vazbě... a cena ? 2000 kč. Rádio mi naprosto dostačuje, dodnes to vnímám jako kup století, při koupi jsem byl taky značně nervózní, jelikož jsem tomu nevěřil, neustále jsem prodejce bombardoval dotazy...vyplynulo z toho, že je to nějaký mlaďoch a prostě jí střelil, zřejmě ji dostal jako dárek a ležela mu doma...

Ale z těch podvodů se mi zvedá kufr ! Svět se asi v kravskou řiť obrací....
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
Pista.Wassermann

#29 Příspěvek od Pista.Wassermann »

[/quote]

když jsem šel vrátit nalezené doklady, tak jsem měl tahanice s dokazováním, že jsem skutečně pouze nalezl doklady, páč se i s doklady stratilo ještě něco jiného--:[/quote]

našel jsem ledvinku v doklady a penězi při projížďce s přítelkyní na kole, prohrabali jsme ji, že ji vrátíme dotačnému nebo nalezneme nějaký kontakt, nic takového jsme nenašli, tak jsem ji cestou zpět zavezl na policii ČR. Nechali si mě tam v tom cyklistickém, s tretrama na nohách i s kolem 4 hodiny, jelikož se jednalo o ledvinku provadavače z benzínky, kterou někdo ten den vykradl. Ještě měsíc poté po nás chtěli výtěr huby na DNA, jelikož potřebovali vyloučit DNA naší a pachatelů, potažmo majitele...kdybych ji radši tehdy zahodil... :D
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
frontier
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od frontier »

no a jak je vidět nedá si pokoj...inzerát tam dal znova :evil:

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/DX7S/540599/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“