DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1186 Příspěvek od off »

hravec píše:každý nelítá tolik zatížen, já jsem vždy lítal jen s gopro kamerou na odpruženém závěsu....

Když o tom tak přemýšlím, tak mi ta výhodnost P2 přijde čím dál tím menší a jsem zvědav, jak se to chytne na trhu.

P2 je určitě super pro ty, co chtějí jen létat. Ale upřímně řečeno - kdo chce 25 minut létat s kvadrou "jen tak"? A nebo už mám GoPro a chci ho tam pověsit = uprgade pro stávající uživatele, jako je "hravec". Ti ale dříve nebo později "vymřou" (nemyslím to doslova, hehehe :-) ).

Ale dál se mi to nejeví nic moc:

1. Jakmile chci něco natáčet, ale nevadí mi nestabilizovaný závěs, tak nevím, proč nekoupit P2V, kde je všechno integrované a chodí to ve slušné kvalitě. Lidem, kterým vadí kratší dosah, bude asi vadit i "nestabilizace" závěsu.

2. Pokud chci stabilizovaný závěs, tak se obávám že ho P2 prostě nedá - je to už fakt obrovská váha (dvojnásobek původního Phantoma). To taky znamená odpovídající proudy = zátěž reglu, z letového času 25 minut bude tak 10 a ty slavné baterky půjdou pěkně rychle do kopru, protože jejich poměr kapacity a váhy svědčí pro to, že jim velká C nebudou dělat úplně nejlíp. A jen připomínám to, co jsem psal výše - stabilizovaný závěs mi připadá jako ta vůbec nejlepší investice z celého toho balíku, co jsem za to dal. Udělal přesně ten rozdíl mezi "nebe" a "dudy", takže nevím, kolik lidí si koupí P2 s tím, že tam ten gimbal ani časem prostě už nedá.
gardenroute

#1187 Příspěvek od gardenroute »

Nemyslim, uzitecny naklad (tzn. ten jeho naklapeci zaves s kamerou) na Vision je obdobny co do hmotnosti jako napr. Zenmuse + GoPro (s jinymi gimbaly nevim), a leta s tim pomerne dobre.

Pro nataceni videa nejsou potreba nejake zasadni akrobaticke schopnosti, naopak dobra hmotnost napr. snizuje YAW vybocovani, a v dobre kombinaci vrtuli a napaj. systemu to jiste nebude spatne.

P2 nema zasadne nic jineho (co se tyka hmotnosti), nez napaj. system z Vision, tj. 5200 mAh baterii, ktera ale myslim dokonce vazi mene nez napr. 2 bezne 2200 mAh original pro P1. A s temi se pomerne bezne leta i na P1.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#1188 Příspěvek od hravec »

hravec tu psal, že svoji P1 utopil takže to není upgrade, ale další stroj a hravec nevidí důvod jít zase do P1 když jde vývoj dál... a P2V nechci i když DJI kamera má v některých parametrech lepší čip než GP3

nevidím důvod mít GP3 a ještě P2V s další kamerou, kterou jinak nevyužiji.... pro potřeby toho, co jsem točil je GP3 bez stabilizace jen na silentblocích zcela dostačující....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#1189 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:...i když DJI kamera má v některých parametrech lepší čip než GP3...
DJI sami tvrdili, ze se jim jednalo o neco podobneho GP3, a i kdy mozna parametry to je lepsi (to nevim), tak obrazove se to verzi B.E. nevyrovna (to vim, nebo aspon si to myslim, mj. naprosto priserne Jello ve srovnani s B.E.).
Jinak Hravec diky jeste jednou za tu P1 nabijecku, nakonec ani nebyla treba, ta jedna dostacovala, ale ta nabijeckova (plete se me do toho zabijackova) redundance me trochu vice uklidnovala :D
pepavich

#1190 Příspěvek od pepavich »

off píše:2. Pokud chci stabilizovaný závěs, tak se obávám že ho P2 prostě nedá - je to už fakt obrovská váha (dvojnásobek původního Phantoma). To taky znamená odpovídající proudy = zátěž reglu, z letového času 25 minut bude tak 10 a ty slavné baterky půjdou pěkně rychle do kopru, protože jejich poměr kapacity a váhy svědčí pro to, že jim velká C nebudou dělat úplně nejlíp. A jen připomínám to, co jsem psal výše - stabilizovaný závěs mi připadá jako ta vůbec nejlepší investice z celého toho balíku, co jsem za to dal. Udělal přesně ten rozdíl mezi "nebe" a "dudy", takže nevím, kolik lidí si koupí P2 s tím, že tam ten gimbal ani časem prostě už nedá.

Myslím, že P2 dá H3-2D s GoPro bez problémů, proto ta baterka a lepší vrtule. Ale nechci předbíhat, uvidíme příští týden.
off
Kontaktovat uživatele:

#1191 Příspěvek od off »

hravec píše: pro potřeby toho, co jsem točil je GP3 bez stabilizace jen na silentblocích zcela dostačující....

Pak samozřejmě není co řešit.

Nicméně mě by přišly instalovaný downlink + OSD (!!) + řiditelný sklon kamery natolik podstatné, že bych i za těchto okolností přece jen šel raději do toho P2V. Cenový rozdíl není až takový a "přidaná hodnota" zásadní. Ale je to jen můj úhel pohledu.
gardenroute

#1192 Příspěvek od gardenroute »

pepavich píše:Myslím, že P2 dá H3-2D s GoPro bez problémů, proto ta baterka a lepší vrtule. Ale nechci předbíhat, uvidíme příští týden.
Ale samozrejme ze da :) Verze i s preinstalovanym Zenmuse je take jiz nabizena primo od prodejcu, kdyby tomu tak nebylo, jiste by to nebylo nabizeno.
Pro P2 je prave bezproblemova instalace i iOSD, BTU a pravdepodobne unese i Datalink (a bude to mit pro dlouhy letovy cas i smysl)...
tomi79rv

#1193 Příspěvek od tomi79rv »

salamander: tie chrániče vrtúľ som podobne chcel zväčšiť, ale prúdenie vzduchu to tam musí dosť narušovať, aké máte s tým skúsenosti a hlavne s novými vrtuľami?

Dal som tu otázku kto rozmýšľa prechod s Phantomu na Phantom 2. Určite súhlasím že to je najprv o peniazoch. Mňa sa aj dnes pýtali čo to stojí už komplet čo mám a bolo mi trápne povedať, že viac ako jeho použité auto. Tiež sa čudujem sám nad sebou, že som dal do toho toľko, ale keď pozriem zábery ktoré som natočil a ohlasy ľudí, tak viem že stálo to zato.

Na Phantom 2 som veľmi zvedaví akým časom bude lietať ak bude mať kameru, zenmuse a fpv. Ak sa dorieši na Phantom 1 to miniOSD budem úplne spokojný i keď už s tým letovým časom asi veľa nespravím.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
salamander

#1194 Příspěvek od salamander »

Tomi79rv : Už by som chcel konečne odskúšať tie nové vrtule , koniec vrtule zasahuje nad oblúk 1,5cm možno to bude mať dáky účinok že vzduch bude tlačiť ako na dáke krídelko ,ale väčšiu starosť mi robí teplota 0“C a baterky budú ofukované prúdom vzduchu od vrtúľ .
Ak sa bude dať tak to odskúšam , ale moc sa mi do toho nechce v takomto počasí , no uvidím .
tomi79rv

#1195 Příspěvek od tomi79rv »

zima dá zabrať baterkám, fakt je ťažké zhodnoť potom účinnosť vrtúľ...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Václav Procházka

#1196 Příspěvek od Václav Procházka »

tomi79rv píše:zima dá zabrať baterkám, fakt je ťažké zhodnoť potom účinnosť vrtúľ...

Dnes jsem dal 7x 5 minutový let. Téměř u všech baterií, kolem 4,5-5 minuty začala blikat 1 úroveň signalizace, takže jsem pro jistotu a bezpečnost nasadil na přistání (první úroveň nastavena na 10,8V). Venkovní teplota 5 st. C, baterie měly před startem cirka 21 st. C vyndány z prohřátého auta.

Při venkovních teplotách okolo 20 st. C běžně 7 minutové lety, měl jsem i 8,5 minutový s letovou hmotností 1135gramů, vrtulemi 8x4,5 baterií AGAPOWER 30C 2200mAh.

Na zkoušku jsem objednal baterii G6 Pro Power 65C - TP-2250-3S-65C-G6-PPWR. Jsem zvědavý na tvrdost napětí, při teplotách pod 5 st. C v porovnání s aku AGAPOWER, HYPERION G3, GENS, které vlastním (25-35C).
off
Kontaktovat uživatele:

#1197 Příspěvek od off »

Václav Procházka píše:Dnes jsem dal 7x 5 minutový let. Téměř u všech baterií, kolem 4,5-5 minuty začala blikat 1 úroveň signalizace, takže jsem pro jistotu a bezpečnost nasadil na přistání (první úroveň nastavena na 10,8V). Venkovní teplota 5 st. C, baterie měly před startem cirka 21 st. C vyndány z prohřátého auta.

Tak to je hotová záhada, minulý týden jsem lítal i když bylo po nulou a žádné zkrácení se nekonalo, baterky byly po skončení letu úplně normálně prohřáté (naopak jsem baterku vždycky rychle vyndal z Chousta a hřál si o ni ruce). Používám převážně orig. baterky.
ananas

#1198 Příspěvek od ananas »

Tak asi majo baterii venku.. to se hodne prohladi od vrtul..
Václav Procházka

#1199 Příspěvek od Václav Procházka »

[/quote]
Tak to je hotová záhada, minulý týden jsem lítal i když bylo po nulou a žádné zkrácení se nekonalo, baterky byly po skončení letu úplně normálně prohřáté (naopak jsem baterku vždycky rychle vyndal z Chousta a hřál si o ni ruce). Používám převážně orig. baterky.[/quote]

Záleží na vlkosti vzduchu.
Kdybych baterie více předehřál (+ 40st. C) to bylo jiné kafe :-)
salamander

#1200 Příspěvek od salamander »

Skúška vrtúľ P2V, teplota -2“C , celková váha 1140g , dve baterky WELLPOWER 25C váha 350g , ochr. oblúky cca 140g , visenie 1m nad zemou .
Po 10,5 min spustil pípak, je nastavený na 3,6V, po 11 min začala poblikávať červená , po 12 min svietila neustále , 17 min stroj sám pristál , bola tam ešte rezerva na plyne ale asi už dosť malá .
Články mali po cca 3,65V po ½ hod 3,70V .
Mám dojem že zo setovkami som mal 13 min, niekde som to tu už dával .
Bez tých oblúkov by bola váha 1000g . Vrtule vypadajú byť dobré a majú iný zvuk , už to nebude ako lietajúci úľ s rozzúrenými včelami .
Ta dĺžka letu bude u nás asi približne rovnaká .
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“