Jestli Ti rozumím, ty to chceš mít uděláno "postaru"...tedy ne z laminátu potaženého kůží?
Truhlářství
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Truhlářství
..já bych tě i do dílny pustil, ale sám bych to dělal venku
Bude z toho hrozně prachu 
Jestli Ti rozumím, ty to chceš mít uděláno "postaru"...tedy ne z laminátu potaženého kůží?
))
Možná kacířská myšlenka, ale co ten lem dokola oříznout?
Big Lama - 35MHz, Sky Climber - 2,4GHz
cituji :
Dle mého názoru nehledáš truhláře, protože každý truhlář (který se tím živí) mě zatím s opravami (obvzlášť kusů s hřebíky nebo i zbytky barev) zatím vyhnal nebo si řekl částku, která mu pokryje zničené nářadí a nemalý čas, které tyto opravy seberou. Pokud se do toho nechystáš pustit sám, tak hledáš spíš kutila s dílnou.
a to jako myslíš, že by měl truhlář zničený pás na brusce, nebo jiné zničené nářadí jako odepsat a mávnout nad tím rukou a říct si za to třináct padesát ???? Zavolej do HobbyKingu, přece nedáš peníze člověku, ktetrého to živí 
Dle mého názoru nehledáš truhláře, protože každý truhlář (který se tím živí) mě zatím s opravami (obvzlášť kusů s hřebíky nebo i zbytky barev) zatím vyhnal nebo si řekl částku, která mu pokryje zničené nářadí a nemalý čas, které tyto opravy seberou. Pokud se do toho nechystáš pustit sám, tak hledáš spíš kutila s dílnou.
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Kup si pasovu brusku v hobbymarkete,k tomu tucet nahradnych pasov a na balkone to obrusis.Na toto nepotrebujes stolara s profi rovinnym brusnym pasom.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Na brusku se vykašly tím ty šrouby nevytáhneš jsem truhlář mám dílnu i brusku ten štít ba velký brusce obrousit nepujde velká pásová bruska je na rovný desky takhle zaoblený věci se brousí hodně těžko. A co se týče těch šroubu kup si tohle http://shop.boukal.cz/rucni-naradi/vyta ... tAoduD0Auw seženeš to v obi baumax atp. šroubky tim vytáhneš jedna báseň. Funguje to na principu vrtáku kterej má obrácený vynutí zařízne se ti do ulomenýho šroubu a normálně ho vyšroubuje investice cca 130Kč. Hobby pásová bruska minimálně cca 400Kč + brusný pásy cca 30Kč/kus.
Snad jsem pomohl
Snad jsem pomohl
Z-50 LS - Haikong 1600mm, Easystar I,
OK páni, děkuju. Truhláře s dílnou v Praze nebo okolí budu sice shánět dál kvůli jiným věcem, ale s tímhle úkolem si už nějak poradím.
Skoda ze si z Prahy, jinak bych nenamital proti tomu vyradit se v dilne s pasovou bruskou a skladanym kotoucem. Ale urcite by to nebyla prace na hodinu... Nak
Páni truhláři,
poptávám výrobu revizních dvířek - bohužel jsem se špatně domluvil s panem zedníkem a výsledkem je, že potřebuju atypický rozměr - jednokřídlá cca 35x80 cm, osazená na dva panty. Přikládám fotku revizního otvoru - samozřejmě je pravoúhlý, to jenom foťák ho trochu zkreslil.
Je zde někdo kdo by mi je vyrobil? Přesné rozměry mohu dodat přes SZ.
poptávám výrobu revizních dvířek - bohužel jsem se špatně domluvil s panem zedníkem a výsledkem je, že potřebuju atypický rozměr - jednokřídlá cca 35x80 cm, osazená na dva panty. Přikládám fotku revizního otvoru - samozřejmě je pravoúhlý, to jenom foťák ho trochu zkreslil.
Je zde někdo kdo by mi je vyrobil? Přesné rozměry mohu dodat přes SZ.
Tá fotka vypadá srandovne
Ako keby to muroval po litri borovičky
Ako keby to muroval po litri borovičky
-
JardaRůžička
Bozha : Na truhlařině se řadu let přiživuju (s kamarádem) a právě taková dvířka jsme už také dělali. Problémy jsou dva - jednak moje bydliště a pak také to, že kromě těch dvířek budeš potřebovat ještě rám nebo alespoň nějaký pomocný nosník, do kterého bys mohl ty panty ukotvit.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Na pant bych to nedával. Do stavebního otvoru po obvodu dřevěnou lištu, dvířka nasazovat na lištu a přichytit pomocí magnetů. S trochou šikovnosti to uděláš i doma, nejtěžší to bude rovně a čistě říznout.
edit: když ještě koukám na tu fotku a obklad, šel by použít i sádrokarton s vsazením do otvoru (když tu lištu zapustíš) a dolů na něj nalepit tu mozaiku; bude to vypadat lépe, než dřevěná dvířka
edit: když ještě koukám na tu fotku a obklad, šel by použít i sádrokarton s vsazením do otvoru (když tu lištu zapustíš) a dolů na něj nalepit tu mozaiku; bude to vypadat lépe, než dřevěná dvířka
Na dřevě nijak netrvám - je to funkční záležitost, takže pokud nebudou vypadávat, tak klidně sádrokarton přilepený magnety. Nebo klidně z plechu, když na to přijde, je to prostě šumafuk. Co nechci, je díra ve zdi
Ale opravdu hledám někoho kdo mi je vyrobí a osadí (Praha 4)
Peníze nejsou problém, problém je, že si s tím nemůžu moc hrát, nemám ani znalosti ani vybavení (kromě pilky ocasky...) a potřebuju to v řádu 1-2 týdnů max.
Ale opravdu hledám někoho kdo mi je vyrobí a osadí (Praha 4)
Taky bych to udělal z toho sádráče, jak radí danidani. Do rohů otvoru bych přivrtal trojúhelníčky osazené magnetem. Případně to ještě podepřít po stranách uprostřed.
P.S. Dovolil jsem si trošku ti tu fotku "vylepšit" aby si z tebe nedělali pr...
Edit: Trojúhelníčky plechové a magnety zalepit do dvířek. Ten sádráč uřízneš klidně i tou rámovkou a zabrousíš na míru.
P.S. Dovolil jsem si trošku ti tu fotku "vylepšit" aby si z tebe nedělali pr...
Edit: Trojúhelníčky plechové a magnety zalepit do dvířek. Ten sádráč uřízneš klidně i tou rámovkou a zabrousíš na míru.
Bozha píše:Ale opravdu hledám někoho kdo mi je vyrobí a osadí (Praha 4)Peníze nejsou problém, problém je, že si s tím nemůžu moc hrát, nemám ani znalosti ani vybavení (kromě pilky ocasky...) a potřebuju to v řádu 1-2 týdnů max.
Minimálně ty 2 týdny se ted budu kopat do zadku, tak by to možná šlo--varianta se sádrošem bude určitě dražší a taková--no umodelařená, páč to chce ten sádroš mít v hliníkovem rámu, jinak je to naprd a navíc to tutáč vyjde technologicky na 3 dny a modelaření rámu, když nejde koupit--no prostě nesmysl, pokud netrváš na sádroši.
ty dvířka z lamina na rámu by byli určitě levnější a funkčnější, truhláře, co k němu jezdím právě kuli takovým hovadinám mám, rozhodně nezavěšuj pouze na magnety, zvlášt, pokud není šachta utěsněná a ve dveřích do koupelny máš těsnění--zavřeš dveře a revizní dvířka to vysaje ven.Jinak jsi dopadl ještě dobře, nedávno jsem dělal koupelnu--předělával dvířka, kde byl vodoměr pul metru od revizních dvířek
kdyžtak přez sz
STROHUR píše:Kamarád truhlář ,/ dělá i tesařinu / brousí staré trámy tímto.http://www.naradi-vesely.cz/cs/eshop/na ... zr100.html
jo pokud autor netrvá nutně na přesném tvaru povrchu, aby ho musel rovnat pásem, tak opravdu nejlepší jsou kotoučky do flexy. buď tenhle lamelový (ale ten nebere tolik), nebo jen obyčejný smirkový kotouč, který upneš do flexy na jakýkoliv jiný kotouč.
http://www.naradi-vitek.cz/fibrovy-brusny-kotouc-na-kov-a-drevo-115-mm/
ten když vezmeš v nějaké zrnitosti 40-60, tak tím v momentě obereš cokoliv tomu stojí v cestě. Já s tím třeba zakracoval 10x10 dubové hranoly - mizely před očima jak sádra. Nějakého obyč vrutu si to nejspíš ani nevšimne, že tam je. Pak jen uhladit jemnější zrnitostí (řekněme 100-120) a máš to za pár kaček a za půl hodiny hotové. Jen počítej s hromadou bordelu všude.