Truhlářství
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Truhlářství
Pokud jde o ten štít co jsem kvůli němu vlákno zakládal, tak to dopadlo dobře, nakonec jsem všechny šrouby našel magnetem (některé byly odlomené tak, že na povrchu nebyly vidět, svině), odvrtal-vydloubal-vysekal, díry vytmelil za pomoci Purex+izolepa (
) a pak jsem sjel plochu do tenka elektrickým hoblíkem v ruce. Bylo z toho hodně bordelu, ale byly to špony a to v dětském pokoji moc nevadilo... Teď už je zase potažený novou surovou kůží a už tři týdny na něm schne bílý podklad z olejové barvy, takže pohoda
Dodělat řemeny a namalovat pigmenty v lněném oleji už budou brnkačka, to už mám v paži.
Bozha píše:.......Teď už je zase potažený novou surovou kůží a už tři týdny na něm schne bílý podklad z olejové barvy, takže pohodaDodělat řemeny a namalovat pigmenty v lněném oleji už budou brnkačka, to už mám v paži.
Se zájmem jsem sledoval, jestli to někam poneseš, nebo to vyřešíš vytaháním vrutů, rozbruskou......
Poradil jsi si s tím dobře.
K té kůži:
Mafie dává pro výstrahu sežrat své odpůrce prasatům. Dovedu si to představit jako poměrně nepříjemnou smrt, ale bude to záležitost čtvrt hodinky. Kamarád co se věnuje průzkumu zlatonosných ložisek po světě ( v minulosti východ- Mongolsko....., v současnosti Jižní Amerika) mi kdysi vyprávěl, jak tohle řeší tam. Zašijou tě do té surové kůže, polejou vodou a švihnou na sluníčko. Za půl dne tě to rozmačká.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:v současnosti Jižní Amerika) mi kdysi vyprávěl, jak tohle řeší tam. Zašijou tě do té surové kůže, polejou vodou a švihnou na sluníčko. Za půl dne tě to rozmačká.
teda ted by mě ale zajímalo, kolik učastníku tohoto fora napadlo, že je možná škoda, že nejsi v jižní americe
teda ted by mě ale zajímalo, kolik učastníku tohoto fora napadlo, že je možná škoda, že nejsi v jižní americe
[/quote]
..hádej, jaká odpověď se objeví teď :"...já byl už minimálně 2x zašit do kůže, polit a sušen na slunci!!!".........
))))))))))
Bude to hezké zakončení povídání o truhlařině
..hádej, jaká odpověď se objeví teď :"...já byl už minimálně 2x zašit do kůže, polit a sušen na slunci!!!".........
Bude to hezké zakončení povídání o truhlařině
jednou vám ale dojde jedna věc, bez Malíku by jsme o mraky věcech vubec nepřemýšleli, serou nás, ale jsou tu pro debatování--pokec potřeba, nejde o to, kdo má pravdu, ale chvilku se zamyslet a znovu přehodnotit vlastní názor--zkušenosti.
JMalik píše:Mafie dává pro výstrahu sežrat své odpůrce prasatům. ... Zašijou tě do té surové kůže, polejou vodou a švihnou na sluníčko. Za půl dne tě to rozmačká.
Jojo, už jsem pár štítů viděl rozlámaných - nevydržely tah té kůže. Mmch "u nás" na hradišti páskama surovky (rawhide) přivazujeme latě ke krokvím, a drží to fest. Je to prostě materiál kosmických vlastností! Lehký, tuhý, pružný. Škoda že se s ní tak mizerně pracuje...
Špatná věc se podařila, hrubá síla zvítězila. Revizní dvířka hotova... jsou na dvojité magnety a vyndavají se stejně jako nouzové dveře v letadle
Sdělano v ruce a lepeno tím co se doma našlo...