Odjištění motorů multiwii 2.1
Re: Odjištění motorů multiwii 2.1
Pocvakávání není dobře. Zajistit to musí jít okamžitě.
čím by mohlo být způsobeno to pocvakávání? Motory nelze okamžitě zajistit. Proto se neodvažuji na stroj dát vrtule, protože pokud nezajistím motory, tak bych neodpojil baterii přes točící se vrtule. Jinak to začíná vypadat slibně. Pokud se odstraní ještě tyto drobnosti, tak by model mohl jít do vzduchu.
Quadcopter F450, ZMR250 s Aurora 9
Když regly odpojíš, tak by to zajišťování a odjišťování mělo být vidět i v gui. Všechny kniply musí běhat plynule na těch páscích. Motory musí reagovat na výchylky všech kniplů a na čidla. To ti dělá?
Takže odjištění je v GUI vidět, ale zajištění se mi nepovedlo. Jinak když jsem odpojil regulátory a přidal plyn, tak bylo vidět, když jsem s deskou hýbal, že motory na to reagují. Ale asi to bude chtít vykalibrovat, protože zadní levý motor podle GUI má mít nižší otáčky než ostatní motory, když deska potom jen leží na rovném podkladu.
To zajištění mě fakt štve.
To zajištění mě fakt štve.
To je divné, když to jde odjistit, tak to musí jít i zajistit. Děláš to jako throtle k sobě a yaw doleva?
Throttle mám dole. Odjištění udělám yaw doprava. Když mám throttle dole a dám yaw doleva, tak se nic nestane.
A nemá ten yaw malý rozsah? Já jsem nastavil na vysílačce procenta výchylek tak, aby všechny kniply běhaly od dorazu k dorazu na těch páscích tj. 1000 - 2000 střed 1500.
Fakt je ten, že se mi hodnoty pohybují od 1115 do 1905. Budu se muset na to mrknout ve vysílačce. Ale bohužel k ní nemám český návod, jelikož je z druhé ruky a ten jsem nedostal, takže tímpádem mě čeká pátrání po internetu.
Tak to bude tím. Teď jsem to zkoušel a to odemykání - zamykání funguje 100 od krajů, takže zamyká pod 1100 a odemyká nad 1900. Rovněž throtle musí při tom být pod 1100.
- KdoSiOdJinud
tak tak, musí to jít až do konců, když jsem to řešil (přesně stejný problém), nastavil jsem na Turnigy 9x end pointy na 120% a pak za připojeného GUI vytrimroval středy na 1500 - to mimochodem může za ten jeden opožďující motor s největší pravděpodobností
, taky pakárna než jsem na to přišel - hodnoty nebyly zas tak mimo střed, ale stačí málo a je to v čoudu.