Scenic 1,9 nafta +automat. převod. někdo zkušenosti?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
REX

Scenic 1,9 nafta +automat. převod. někdo zkušenosti?

#1 Příspěvek od REX »

Zdravím Vás,
mám dotaz ohledně auta. Chci koupit manželce druhé auto do rodiny a jelikož je rozmazlená z našeho Volva V50 2,4i s automatem, padla volba na již zmiňovaného Scenica r.v.2000 1,9 nafta s automatickou převodovkou... a právě ten automat v Renaultu mi dělá starosti...
Máte někdo zkušenosti, jak jim to funguje při nájezdu 190000km a víc???
Dnes jsem se s tím svezl a funguje normálně, ale po ani né 5ti km toho člověk moc neodhalí, řadí, podřazuje, neškube, je to plynulé....
Možná jede (řadí) trochu kulturněji než V50 ale Volvu dost šlapu na krk (skoro furt :lol: ), jinak taky jede (řadí) pěkně plynuje... ale švéd to bude mít za ty leta asi víc vymakaný :mrgreen:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Scenic 1,9 nafta +automat. převod. někdo zkušenosti?

#2 Příspěvek od JirkaA »

Nejhorší auta jsou na F. Fiat, Ford a francouzský.... ;)
OK2WY
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Pokud mohu dobre radit, neber Scenica ani nahodou (hlavne pokud mas manzelku rad). Mam osobni zkusenost s jeho 4x4 verzi RX4 od novoty do asi 200tkm (sefovo vozidlo) a ojety je 100% pasticka na penize. Posrala se na tom prevodovka, chcala z toho nafta, mezinapravova spojka taky rekla sbohem (a nedal se koupit dil jinak nez vc. hridele). Ani klasicky Scenik na tom neni nejlepe. Na prvni dojem nedej. Jsou lepsi auta s automatem za ktery muzes utratit penize. Nak
kajman111

#4 Příspěvek od kajman111 »

JirkaA píše:Nejhorší auta jsou na F. Fiat, Ford a francouzský.... ;)

Jo jasně ,určitě máš ze všemi osobní zkušenost typu: známý známýho říkal ,že mu někdo v hospodě říkal ( místní odborník na všechno alá Venca Škopek ) všechno to jsou šroty ,ber jenom předraženou škodofku nebo fauvéčko..... A že by jsi řekl proč?
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
REX

#5 Příspěvek od REX »

A ty na ,,F,, nesmíme zapomenout na folkswageny :lol: :lol: :lol:

Tak je mi jasný, že to je auto s pí... na kapotě.... ale manželce se líbí, ale ten automat ji musím rozmluvit a když už tak s klasickou převodovkou... soused nabízí jednoho udržovaného (koupil místo něj Espace) tak asi ji koupíme toho, je za pár peněz
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

Mno Fiat je v tom nevinne, v tom se hlavne sere ta nemecka elektronika :D

Ale ford v nafte to je tutovka na problem, hlavne ojety. Kamarad si zajel do DE koupit auto. Rekl sem mu nekupuj Ford a nekupuj naftu. Dovezl mondeo 1,9 tdci 250tkm. Malem me omejvalo. Vstrikovace nahovno, turbo pred smrti, dvouhmota spojka rekla sbohem, ted po roce co to dal dokupy (vsechno vyse uvedene musel nechat opravit) mu kvetou blatniky. A udajne je vstrikovaci cerpadlo nejaky divny. Nalit do auta tolik co stalo na opravy je fakt celkem blby...

U Renaultu jsem byl spokojeny akorat se Twingem (auto slo ve firme i pres strechu, opraveno a porad jezdilo jak o zivot, skvely piňďa). A pak jeste Megane 1,6 16V - ale jenom diky tomu motoru, co byl neuveritelne zivy. Zbytek auta byl pri 200tkm akorat zraly do srotu.
Scenic RX4 byl srac, ale zase Laguna 1,9 dCi jezdila fakt pekne.

Slusny drzak v automatu je Honda Civic aerodeck (kombik) 1,4. Jede to prijatelne, Automat funguje. Neni to zadne zihadlo, ale dobre se mi to ridilo a kamaradova zena to pouziva uz vic nez dva roky bez problemu.

Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

REX píše: ale manželce se líbí

V tomto pripade je ovsem kazda rada draha :) preju hodne stesti. Nak
kajman111

#8 Příspěvek od kajman111 »

Za sebe ti můžu říct Scénica jsem měl přes 3 roky. Koupil jsem ho 8 letého,po koupi preventivně rozvody,oleje. Po roce mi "někdo shnil" poslední díl výfuku a to bylo všechno co jsem na autě dělal. Ale měl jsem benzín 1,6 16v. Kdyby jsme nepotřebovali větší ,tak ho máme asi dodnes.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
radi5

#9 Příspěvek od radi5 »

No u manuálu je cena za dvouhmotovej setrvačník taky pěkná řacha. Nevím jak na Renaulta, ale třeba na Mazdu stojí 40000,- (pouze díl bez práce). A odchází určitě častěji než AT převodovka........... :wink:. U Renaultů odcházely vstřiky, CR čerpadla atd. Já bych Renaulta z roku 2000 v naftě nechtěl ani zadarmo. To zde zmiňovaný Fiat je jednoznačně lepší.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od PEO »

http://www.tipcars.com/renault-scenic/1 ... 35028.html
Zrovna jednoho prodávám.Mám ho od roku 2008 a maximální spokojenost.
Jenže jsem dostal nabídku od šéfa na jeho auto a prostě jsem neodolal ( za polovinu ceny) no blázen by nekoupil.Takže můj Scenda bude v klidu sloužit někomu jinému,já jsem měnil jen olej,palivový filtr , vzduchový filtr,4x kotouče čepy.Auto má nějakých 202000km a motor 1,9 dci přede vedle vyklepaných Tdi jak kotě.
Takže za mě klidně ber,spousta lidí tady radí jen to co slyšela od druhých...... :mrgreen:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kuba78 »

JirkaA píše:Nejhorší auta jsou na F. Fiat, Ford a francouzský.... ;)

folcvagn, ferari.. a nejhorsi ridic je fitipaldi. ze jo.

nejhorsi auto je takovy, kde se sejde patecni vyroba, prase majitel ktery se o nej nestara a diletantsky servis (klidne spatny autorizovany nebo treba venca z kravina kterej fsemu rozumi tak proc bych platil tem zlodejum z autorizovaneho) a slepy hejl kterej tu vonafku (po nemeckym duchodci pane, akorat v nedeli do kostela s tim jezdil, lestenka..) tesne pred smrti v bazaru koupi a pak se strasne divi ze se to sere.

ja mel auta, germanska, tsechisch, japonska.. treba vw se sralo, skodovka taky obcas (ale je pravda ze na to ze je v nem 30 ridicich jednotek a dratu jak ze zeme na mesic to neni tak hrozne), nissan byl fantasticky drzak pouze s par bolistkama (predni ramena nevydrzi vic jak 150kkm).. a voila, nejvic mi drzi stary Sopel, mala mrdka v automatu - jezdi s tim pritelkyne, servis to nedostava zadny protoze nepotrebuje, jen liju benzin. a to podle vsech mudrcu by melo byt nejhorsi auto ze vsech - deset let stary Opel, navic v automatu.

tedy zpet k puvodnimu dotazu - je to loterie, muzes vyhrat i prohrat. pokud o to vazne stojis, nechal bych to auto dukladne prohlednout nekomu kdo na to ma zkusenosti, naradi a veris mu (idealne kamarad v dobrem servise) at projde kastli, geometrii, elektriku, diagnostiku a hlavne ten motor a prevodovku - to by byly nejvetsi palky a toho bych se bal pokud se to vysere. pak ti muzes rict bud super kauf ber to, nebo budes potrebovat udelat to a to a stoji to to a to a ty zvazis zda se vyplati, nebo uvidis ze je to bourana mrdka akorat tak na srotiste.
Adam70

#12 Příspěvek od Adam70 »

:lol: :lol: :lol: Mám sedmé auto na "F" ,, jj Forda a jsem tedy asi vééélkej klikař, nikdy nic a to měním jen sem tam :? když si vzpomenu olej a něco do nádrže, jde o štěstí, nebo hromadu peněz a ani to není záruka, tak, že ti přeji, hodně štěstí a kilometrů bez oprav. 8)

PS: já se vyhýbám, Fiat, Renault, Citroen a něco jako dachna nepovažuji pro mě za použitelné vozidlo 8)
xxx
igorb

#13 Příspěvek od igorb »

REX píše:ale manželce se líbí

a asi aj bude, moja ma 10 rokov scenica (1,6 16V; 200 000km) a ine uz nechce (jej v poradi uz 4te odjazdene auto, vzdy od nova) ... prave uvazuje o novom, tiez scenic

k prevodovke ti nic nepoviem, 1,9dci mam ja (megan komi 9 rokov) ... ten motor je dotanku, nieco uplne ine ako nove 1,5ky, jedina jeho nevyhoda je ze v zime po starte zerie kvoli vykurovaniu, ale zase je hned teplo, takze vyber si :- )))
wilco

#14 Příspěvek od wilco »

Mám už skoro 10 rokov Lagunu s automatom, motor 1.9dTi, r.v. 2000, najazdených 308 800 km a chvalabohu vsetko funguje. Priemerná spotreba 5,8l...
robotmz

#15 Příspěvek od robotmz »

Nekazí sa ten automat? funguje bez zásahu celých 10 rokov?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“