Scenic 1,9 nafta +automat. převod. někdo zkušenosti?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
MarthiR

Re: Scenic 1,9 nafta +automat. převod. někdo zkušenosti?

#16 Příspěvek od MarthiR »

Měl sem forda 5 let a lil sem do něj jen benzín měl sem 2.0 DOHC
To vaše F mě dokáže jen vytočit jak tohle můžete říct? Fiat,Lančia a Alfa je jeden podnik.
Když sem si kupoval alfu romeo tak všichni pluli jaký je to krám a mě funguje bez jediné závady již 7 let mám 146 v 1,6 16V rok v.97 a když nepočítám provozní náklady (olej,gumy,tlumiče,spojka a brzdy a před rokem rozvody) tak ani jediná investice. Auto sem koupil z 250,xxx kilometry a dnes se na tachometru ukazuje 345,xxx

Vím je to mimo téma tázatele jen reáguji na to vaše F :lol:

Souhlasím ze vším co napsal uživatel Kuba78
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
wilco

#17 Příspěvek od wilco »

robotmz píše:Nekazí sa ten automat? funguje bez zásahu celých 10 rokov?

Menil som čidlo - snímač otačok, inak všetko OK.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JirkaA »

MarthiR píše:
To vaše F mě dokáže jen vytočit jak tohle můžete říct?

Nepostrehl jsi smajlika ;)
OK2WY
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Smartyn34 »

Všichni na Renaulty nadávaj, jak je potom možný že se jich v loňském roce prodalo víc než vychvalovaných volkswagenů?
Manželka má Scenica 1.9dci, já mám Espace 2.0 16V LPG a obě auta bez problémů, drobné závady nepočítám. O automatu ve Sceniku nevím, ale v Espace jsou docela proklínané. Osobně bych se ho nebál, když se s ním jezdí normálně vydrží.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AR1 »

A největší nárůst prodejů má Dacie. Je to totiž lepší než vychvalovaný volkswagen. :roll:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
REX

#21 Příspěvek od REX »

...automat jsem tedy zavrhnul, bude manuál od souseda.

Ale mám ještě jeden dotaz na Renaultáře :lol: to je výraz

?????Rozdíl mezi dci a dti ?????
Nějak to nechápu... jo a ještě který je lepší, teda jestli to je jednoznačné...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
PEO
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od PEO »

DCI je vstřikování Common Rail,tedy už modernější a daleko tišší než DTI, mrkni na Renault forum,tam se dozvíš mnohem víc.Nemá cenu to tady rozpitvávat viz.SZ odpoledne, pokud nic nenajdeš,pošlu Ti odkaz na forum Scenic,jehož jsem taky členem i když už jezdím v Chevroletu :mrgreen:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
REX

#23 Příspěvek od REX »

PEO píše:DCI je vstřikování Common Rail,tedy už modernější a daleko tišší než DTI, mrkni na Renault forum,tam se dozvíš mnohem víc.Nemá cenu to tady rozpitvávat viz.SZ odpoledne, pokud nic nenajdeš,pošlu Ti odkaz na forum Scenic,jehož jsem taky členem i když už jezdím v Chevroletu :mrgreen:

OK, díky, myslím, že takovéto vysvětlení je pro mě plně naprosto dostačující :wink:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
robotmz

#24 Příspěvek od robotmz »

Ďalšia vec je, že to "novšie" môže znamenať aj z hľadiska poruchovosti "horšie"...

Napr. u VW passat je asi najbezporuchovejší motor ten najslabší 77 kw 1,9 tdi bez DPF... tam sa takpovediac nemá čo okrem turba, ktorému sa aj tak nevyhneš pokaziť.
Klepe to ale v zime ako traktor a ani po 25 km jazde v mraze motor ešte nemá prevádzkovú teplotu, takže interiér si ohrievaš elektrikou...

http://forum.renaultclub.cz/viewforum.php?f=59
http://forum.renaultclub.cz/viewforum.php?f=60
http://forum.renaultclub.cz/viewforum.php?f=85

edit: ešte by som upresnil k tým koncovkám, každý koncern má svoje koncovky
VW TDi
fiat + alfa JTD
renault DCi
toyota /možno sa mýlim/ D4-D
peugeot HDi
mercedes CDi
honda CTD-i

- takpovediac dnes je už všetko common rail, teda vysokotlakové vstrekovanie, kvôli nariadeným emisiám.... a bude zase horšie....
- tu som našiel aj konkrétny článok z akých slov sú tie skratky zložené...
http://www.agat.sk/post/skratky-v-oznac ... v09-8/?p=7
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od FilipV »

Nebál bych se ani toho automatu, stejně tam bude ZF a nebo GM, jsou skoro všude :D
Jen je třeba měnit každých max. 80t km olej, taky jako ve všem. Celoživotní náplň deklarovaná od výrobců
AT je utopie. Nebo není, ale potom má ta špajzka životnost do 200t, zbytek už jsou jen výjimky. Pravidelnou
výměnou se životnost zdvojnásobí. Stejně jako ve všem, opotřebovává se a bordel z těch lamel teče do oleje...
a když už je tam toho bordelu moc tak se něco přihodí.
Jen je třeba ji pořádně prohřát, nejvíc se projeví u ohřáté almary.
A pozor, na oleji nešetřit, a koupit u dealera přesně ten, co tam má být, i když bude o dva litry dražší, než ten
klasickej DIII, AT olejů je cca 90 druhů.
ronin

#26 Příspěvek od ronin »

U VW mi mechanik rekl, ze automat do 150tkm a auta se zbavit.
Protos, Goblin 700
mhabr

#27 Příspěvek od mhabr »

Tak tomu mechanikovi rekni, ze je pohlavni ud. Mame na passatu 2009 2l s automatem najezdeno 290tkm a stale funguje skvele.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od AR1 »

ronin píše:U VW mi mechanik rekl, ze automat do 150tkm a auta se zbavit.

Pěkná číčovina.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
pepin

#29 Příspěvek od pepin »

ty vole, bud mám na nový auto a pak preferuji nějakou značku, nebo jdu koupit ojetinu a pak k tomu fakt přistupuji stylem--mám x peněz, co tady máte v této ceně slušného, osobně neřeším olej, neřeším výměnu rozvodáku a jakýchkoli dalších píčovin, pouze vybydluji, osobně si myslím, že závady jsou u starších ročníku věcí náhody.

Chci pro manželku automata, no tak jí koupim automata a né manuál, nebo koně, páč u koně mužeš dojet leda tak na to, že mu nedáš nažrat a on chcípne :roll: Vysere se převodovka, no tak to bud vyřešíš, nebo to hodíš ze skály, nebo zmlátíš manželku , nebo se s ní rozvedeš , když se chce, všechno je řešitelné, ale vymejšlet jestli jeden letitej šrot je lepší, nežli jinej letitej šrot, no já fakt nevim nevim--kupuju 10let starý auto, a co jako, má vydržet dalších 30 let, nebo co :roll: vždyt ty ojetý auta stojej už dnes opravdu pár korun, fakt nechápu, co tu špekulujete.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od František Koudelka »

At kupujes jakykoliv starsi auto, vzdy je treba pocitat s investicemi, pokud nebudou je to plus, ale vetsinou u kazdyho auta, ktery ma vic jak rekneme 100tis km a je starsi rekneme sedmi let, je treba delat vic, nez bezne servisni ukony, at uz to sou veci na podvozku, nejake cidlo na motoru..nejaka drobnost v interieru..apod. V zasade by v tomto stadiu mely byt v poradku vsechny velke mechanicke celky, jako jsou motor prevodovka, cerpadlo rizeni, prevodka rizeni, loziska v kolech...jak ma auto pres 200..250, pak uz je mozne cekat cokoliv, tedy vstrikovace u diesela, vstrikovaci cerpadlo, turbo, problem s prevodovkou, je jedno zda manual nebo automat...a dalsi, proste cokoliv a je celkem jedno co je to za znacku, pokud chces mit zaruku ze je auto v poradku, kup si nove, pokud chces starsi, musis pocitat s moznymi investicemi at je to co je to, nemam rad lidi, co si koupi neco v bazaru za 100tis, najeto 200tis a za pul roku prijedou ze co jim to prodali za kram, ze tam ten se neco pokazilo a chteji zpet penize, nakopat do zadele,

jinak ktematu co se tyka renaula obecne, tak s automatem to k nam nejzdi, mame myslim jen scenica s automatem jednoho, ale problem s tim neni, s tema naftovejma motorama tak nejak problem taky neni, takova ta klasika, nejaky cidla a tak, u renaultu spise problemy s elektrikou, obcas nekde neco shnije

Zkusim jeste vyuzit tohle tema kdyz se tu resi automaty, mam jaguara XJS z roku 1987 s automatem a problem mam ten ze za studena prevodovka neradi, jak se prohreje radi krasne, lepe jak kde jake nove auto, problem zacal pote co mi prasknul vymenik v chladici a do prevodovky se dostala voda, vyplachoval sem system nekolikrat cistym olejem, ale z vany vypustim asi 4litry zbytek je v hydromenici a to vypustit nejde, celkem asi 11litru oleje, samozrejme mam novy filtr, problem stale pretrvava, znate nekdo nekoho kdo dela tyhle starsi automaty, na prevodovce neni drat elektriky, vse mechanicke, kdo by poradil jak prevodovku pripadne cim vyplachnout, pripadne jaky pouzit olej, mam tam dextron II, cervenej
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“