troiac píše:No vsak to ma zujalo ze je tam ten draksi gps modul nevedel som aky je medzi nimi rozdiel dik za info
Mám doma LEA 6H a taky NEO 6 . LEA je sice dražší, ale taky přesnější. Má 10Hz, Neo má 5Hz. Oba jsou do copterů vyhovující. Pokud chceš skálopevné držení na místě, ber radši LEA.
to pad) Nezkousel si ten downgrade, jestli se ten LOITER zlepsi?
Nejak se mi nezda to s tim kompasem. Preci kmpas musi byt dulezity pro simple mod - aby to vzdy letelo podle pak. A to mi funguje za jakekoliv situace vyborne. Obecne downgrade nemam nikde rad, tak bych si nerad rozjebal koperu
Troll píše:Mám doma LEA 6H a taky NEO 6 . LEA je sice dražší, ale taky přesnější. Má 10Hz, Neo má 5Hz. Oba jsou do copterů vyhovující. Pokud chceš skálopevné držení na místě, ber radši LEA.
Tento jsem nezkoušel, já chvíli lítal s tím normálním co se dává běžně k APM, ale moc mě to nenadchlo. Vadily nerovnosti na zemi (tráva apod.) a koptera podle toho hopsala. Když jsem ho vyhodil, to byla pohoda!Baro je krásně hladké a drží to dostatečně. Mě nějak uniká význam sonaru, v zasčátku mě ani nenapadlo, že to jde i bez něj, tak jsem ho používal od začátku, ale to baro to myslím řeší slušně.
Tento sonar by mě zajímalo jak maká, kdybys to vyzkoušel, dej sem vědět jo? Ta Atmel destička by asi pasovala k různým jiným obyč. sonarům.
GPS - loiter. Není poznat rozdílu mezi 5hz 10Hz. Testoval jsem MTK19 a ublox. Osobně bych se přikláněl k 5Hz z důvodu zatěžování CPU a inerciálního řízeni. GPS je pro kontrolu a kompenzuje "klouzavost" senzorů. A navíc pokud je použit protokol NMEA tak 10Hz se nevejde šířkou pásma do 38 kbit.
Máte v GPS ublox zapnuté upřesňování z geostacionárních satelitů EGNOS? Na stole mi to fungovalo slušně, tak jsem to nechal zapnuté. Jestli to využije koptéra nevím ale snad ano. Je pravda, že to zachycení EGNOS trvá déle, ale pokud nechci čekat tak odstartuji když to chytne normální fix a ten EGNOS se třeba přidá až ve vzduchu.
Mode circle Někde jsem při nastavování, už ani nevím čeho, narazil na mode circle (copter letí v kruhu čumákem na střed). Teď to nemůžu najít. Napadá mě, jestli to nebylo, když jsem měl fw 3.1 (pak jsem se vracel k 2.9.1.b), ale nechce se mi kvůli tomu instalovat zpátky 3.1. Je to někde ve 2.9ce? Ve Flight modes, ani při zadávání WP se mi to nenabízí.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky už jen elektry, LMS Beckov
Jinak poznatek - pokud vam nefunguje autotuning a nedobehne, tak ve verzi 3.2 bude nejaka uprava aby to bylo lepsi. Duvod jsem presne nepochopil ale bude to mit neco spolecneho s vahou / vykonem motoru. Vyvojari maji jasno jak to zlepsit a bude to prave ve verzi 3.2 (u ktere ale neni znamo kdy vyjde).
Mně proběhl vždy v různých konfigurací, ale je úplně jiné nastavení PID než jsem měl. Ruční nastavení mi přijde lepší a koptéra se chovaná lépe. Jaké jsou vaše zkušenosti.
Moje zkušenost je taková, že u lehčího quadu typu TBS to doběhlo, koptera se chová jinak, řekl bych živější a méně stabilní než při původním ručním nastavení. Těžko říct, jestli je to lepší nebo horší. Zkusím se s tím sžít, jestli si po pár letech řeknu, že je to příjemné. Pokud ne, tak vrátím zpátky ruční parametry nebo budu zkoušet doladit.
Pak jsem taky zkoušel AutoTuning u těžšího quadu typu QAV500, a tam to nedoběhlo, ohlásilo selhání. Zkoušel jsem zablokovat odpružení, nepomohlo. Podle mě je to tou vahou v kombinaci s ne úplně silnými motory (1,6 kg a motory 2214). Asi to při tom tuningu nedokáže udělat tak rychlý pohyb, jaký autotuning vyžaduje. Snadno to autoři odstraní, stačí když si otestují sílu motorů (třeba na chvíli plný knedlík nahoru a změření zrychlení) a podle toho upraví co bude autotuning vyžadovat. Podle mě je ten autotuning dobrý na první nastavení a pak to stejně chce doladit ručně podle vkudu každého soudruha a třeba i podle určení stroje (filmování x sportovní polítání).
Gimbal nemam, mam vpredu jen GoPro. Motory z rctimer.com 2217 930KV, vrtule ty karbonove z rctimer.com (musel jsem dost vyvazovat), baterka 3S turnigy 20-30C 3300mAh. Jsem srab, letam 8minut a po letani maji clanky cca 3.88V. Kolik dobijim si nepamatuju
Myslim si, ze letovyho casu mam jeste vic, nehrotim to - i tech 8 minut je na me soustredit se az az (jsem vetronar)