ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#916 Příspěvek od Troll »

troiac píše:No vsak to ma zujalo ze je tam ten draksi gps modul nevedel som aky je medzi nimi rozdiel dik za info

Mám doma LEA 6H a taky NEO 6 . LEA je sice dražší, ale taky přesnější. Má 10Hz, Neo má 5Hz. Oba jsou do copterů vyhovující. Pokud chceš skálopevné držení na místě, ber radši LEA.
creagel

#917 Příspěvek od creagel »

to pad) Nezkousel si ten downgrade, jestli se ten LOITER zlepsi?

Nejak se mi nezda to s tim kompasem. Preci kmpas musi byt dulezity pro simple mod - aby to vzdy letelo podle pak. A to mi funguje za jakekoliv situace vyborne. Obecne downgrade nemam nikde rad, tak bych si nerad rozjebal koperu :)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#918 Příspěvek od RCStudio »

Troll píše:Mám doma LEA 6H a taky NEO 6 . LEA je sice dražší, ale taky přesnější. Má 10Hz, Neo má 5Hz. Oba jsou do copterů vyhovující. Pokud chceš skálopevné držení na místě, ber radši LEA.

Ale podle tohoto dokumentu ma 5 Hz http://www.u-blox.com/images/downloads/ ... 002%29.pdf
a stejnou presnost tedy 2.5m jako Neo-6M

Ostatne kdyz pro APM nastavujes GPS mel by ses drzet tohoto konfiguraku https://code.google.com/p/arducopter/wiki/UBlox kde to GPS nastavi na 4Hz a 38400baudrate
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Woita
Kontaktovat uživatele:

#919 Příspěvek od Woita »

Tento jsem nezkoušel, já chvíli lítal s tím normálním co se dává běžně k APM, ale moc mě to nenadchlo. Vadily nerovnosti na zemi (tráva apod.) a koptera podle toho hopsala. Když jsem ho vyhodil, to byla pohoda!Baro je krásně hladké a drží to dostatečně.
Mě nějak uniká význam sonaru, v zasčátku mě ani nenapadlo, že to jde i bez něj, tak jsem ho používal od začátku, ale to baro to myslím řeší slušně.

Tento sonar by mě zajímalo jak maká, kdybys to vyzkoušel, dej sem vědět jo? Ta Atmel destička by asi pasovala k různým jiným obyč. sonarům.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od RCStudio »

No ja testvoal sonatr jen na MPNG a tam to sice ukazovalo ale take hopsalo. zatim na to kaslu, krom toho tam je APM2 a nic o APM2.5
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Sofin

#921 Příspěvek od Sofin »

Já jsem dnes náhodou narazil na tohle:
http://www.banggood.com/Wholesale-Microwave-Doppler-X-Band-Radar-Sensor-Wireless-Module-Motion-Speed-p-68539.html
Mikrovlnný radar za 5$... :) možná by fungoval spolehlivěji než sonar. Už jsem ho měl hoděný v košíku, ale nakonec jsem se na to vykašlal. Nesetkali jste se někdo s jeho využitím pro stabilizaci coptery v malých výškách?
jaroslav.falcon

#922 Příspěvek od jaroslav.falcon »

GPS - loiter.
Není poznat rozdílu mezi 5hz 10Hz. Testoval jsem MTK19 a ublox. Osobně bych se přikláněl k 5Hz z důvodu zatěžování CPU a inerciálního řízeni. GPS je pro kontrolu a kompenzuje "klouzavost" senzorů.
A navíc pokud je použit protokol NMEA tak 10Hz se nevejde šířkou pásma do 38 kbit.
OK2BUH

#923 Příspěvek od OK2BUH »

Máte v GPS ublox zapnuté upřesňování z geostacionárních satelitů EGNOS? Na stole mi to fungovalo slušně, tak jsem to nechal zapnuté. Jestli to využije koptéra nevím ale snad ano. Je pravda, že to zachycení EGNOS trvá déle, ale pokud nechci čekat tak odstartuji když to chytne normální fix a ten EGNOS se třeba přidá až ve vzduchu.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od Asek »

Mode circle
Někde jsem při nastavování, už ani nevím čeho, narazil na mode circle (copter letí v kruhu čumákem na střed). Teď to nemůžu najít. Napadá mě, jestli to nebylo, když jsem měl fw 3.1 (pak jsem se vracel k 2.9.1.b), ale nechce se mi kvůli tomu instalovat zpátky 3.1. Je to někde ve 2.9ce? Ve Flight modes, ani při zadávání WP se mi to nenabízí.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
creagel

#925 Příspěvek od creagel »

Jinak poznatek - pokud vam nefunguje autotuning a nedobehne, tak ve verzi 3.2 bude nejaka uprava aby to bylo lepsi. Duvod jsem presne nepochopil ale bude to mit neco spolecneho s vahou / vykonem motoru. Vyvojari maji jasno jak to zlepsit a bude to prave ve verzi 3.2 (u ktere ale neni znamo kdy vyjde).
jaroslav.falcon

#926 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Mně proběhl vždy v různých konfigurací, ale je úplně jiné nastavení PID než jsem měl. Ruční nastavení mi přijde lepší a koptéra se chovaná lépe. Jaké jsou vaše zkušenosti.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#927 Příspěvek od Woita »

Moje zkušenost je taková, že u lehčího quadu typu TBS to doběhlo, koptera se chová jinak, řekl bych živější a méně stabilní než při původním ručním nastavení. Těžko říct, jestli je to lepší nebo horší. Zkusím se s tím sžít, jestli si po pár letech řeknu, že je to příjemné. Pokud ne, tak vrátím zpátky ruční parametry nebo budu zkoušet doladit.

Pak jsem taky zkoušel AutoTuning u těžšího quadu typu QAV500, a tam to nedoběhlo, ohlásilo selhání. Zkoušel jsem zablokovat odpružení, nepomohlo. Podle mě je to tou vahou v kombinaci s ne úplně silnými motory (1,6 kg a motory 2214). Asi to při tom tuningu nedokáže udělat tak rychlý pohyb, jaký autotuning vyžaduje.
Snadno to autoři odstraní, stačí když si otestují sílu motorů (třeba na chvíli plný knedlík nahoru a změření zrychlení) a podle toho upraví co bude autotuning vyžadovat.
Podle mě je ten autotuning dobrý na první nastavení a pak to stejně chce doladit ručně podle vkudu každého soudruha a třeba i podle určení stroje (filmování x sportovní polítání).
creagel

#928 Příspěvek od creagel »

Moje quad450 ma 1150g, motory 2217 (vrtule 10x4,5), to vse na 3S a take autotuning nedobehne. Pritom se mi zda, ze je to zive az az :)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#929 Příspěvek od Woita »

Počítám že při té váze tam gimbal (odpružený) není, motory síla až za roh, tak moje teorie se slabým výkonem vzala za svý :?

Zeptám se z jiného soudku: Můžeš napsat jakou máš baterku, vrtule (typ), a výdrž ve vzduchu v minutách? (a přesnější označení motorů?)
Dík
creagel

#930 Příspěvek od creagel »

Gimbal nemam, mam vpredu jen GoPro. Motory z rctimer.com 2217 930KV, vrtule ty karbonove z rctimer.com (musel jsem dost vyvazovat), baterka 3S turnigy 20-30C 3300mAh. Jsem srab, letam 8minut a po letani maji clanky cca 3.88V. Kolik dobijim si nepamatuju :)

Myslim si, ze letovyho casu mam jeste vic, nehrotim to - i tech 8 minut je na me soustredit se az az (jsem vetronar) :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“