F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i pokec.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i po
já myslel staré jakože starší model který před cca 2-3 lety nahradili tím novým co se mrví
ne jakože starý jako lítaný, ale to sem si to asi špatně pamatoval, jestli to jsou jenom 2 roky tak je otázkou jestli to byla ještě ta původní generace ale myslím si že to už je teda to současné ...
ne jakože starý jako lítaný, ale to sem si to asi špatně pamatoval, jestli to jsou jenom 2 roky tak je otázkou jestli to byla ještě ta původní generace ale myslím si že to už je teda to současné ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Určitě je to ta novější serie, protože jsem musel napružit běžec u poťáku. Tím se nové verze 81ček vyznačují.
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
tak to mne dost mile překvapilo, díky za info a omlouvám se za mystifikaci
SOVA is YouR CO-pilot
--------------------
Naposledy upravil(a) graup15 dne ned 12.01.2014 16:49, celkem upraveno 1 x.
Elektro F7F 82" je nezajímavé? :-)
jyrry.webnode.cz
..................
Naposledy upravil(a) graup15 dne ned 12.01.2014 18:23, celkem upraveno 1 x.
asi tak... viewtopic.php?f=15&t=59552
jyrry.webnode.cz
Tak to už zajímavé je!!!!
Doufám ..2x 1,5kW aspoň....
Doufám ..2x 1,5kW aspoň....
zatím 2x1,25kW a bude bohatě stačit, co jsem prošťoural vlákna o tom...
jyrry.webnode.cz
Dneska jsem si odškrtl první položky ze seznamu prací a zkoušek na mém novém projektíku:-)
Celý projekt by se dal rozdělit na dvě oblasti...ovládání Vikinga a video přenos na zem.
První co mi dorazilo je UHF TX/RX Immersion. Dnes proběhly testy základního dosahu. Brácha byl u baráku v Senomatech a já jel nejdřív na první bod..konec senomat (cca 700m) a pak druhý bod Příčina (cca 5,5km).
Test spočíval v tom,že nejenom zjištění funkce, ale i spojení po vypnutí a obnovení napájení rx.
Jsem maximálně spokojený. Rssi signál i po 5km naplno, a i když jsem se v největší dnes testěné vzdálenosti schoval do auta (nebo za něj jako překážku) funkce bylo 100%. A to i při sníženém výkonu.
Zatím mám TX/RX vyzkoušený system, baterie 3S -5000mAh se s podivem v pohodě vejde do trupu Vikinga,takže energie na létání bude dost
. No a od Ivana Hořejšího mám kamerku (ještě není vyzkoušená).
Zbývá ještě hromada věcí a práce....
Druhá část testu byla opačné spojení. Video-link na kopteře bráchy (tu jsem měl s sebou) a v Senomatech brácha čuměl do fatsharků jaký má obraz.. opět na 100%. Takže celkově maximální spokojenost!!! Video link je na 2,4GHz a s anténama clover leaf naprosto perfektní obraz.
Teď čekám na mobius kameru a system eagletreesystem vektor. Pak budou pokračovat další testy.
Celý projekt by se dal rozdělit na dvě oblasti...ovládání Vikinga a video přenos na zem.
První co mi dorazilo je UHF TX/RX Immersion. Dnes proběhly testy základního dosahu. Brácha byl u baráku v Senomatech a já jel nejdřív na první bod..konec senomat (cca 700m) a pak druhý bod Příčina (cca 5,5km).
Test spočíval v tom,že nejenom zjištění funkce, ale i spojení po vypnutí a obnovení napájení rx.
Jsem maximálně spokojený. Rssi signál i po 5km naplno, a i když jsem se v největší dnes testěné vzdálenosti schoval do auta (nebo za něj jako překážku) funkce bylo 100%. A to i při sníženém výkonu.
Zatím mám TX/RX vyzkoušený system, baterie 3S -5000mAh se s podivem v pohodě vejde do trupu Vikinga,takže energie na létání bude dost
Zbývá ještě hromada věcí a práce....
Druhá část testu byla opačné spojení. Video-link na kopteře bráchy (tu jsem měl s sebou) a v Senomatech brácha čuměl do fatsharků jaký má obraz.. opět na 100%. Takže celkově maximální spokojenost!!! Video link je na 2,4GHz a s anténama clover leaf naprosto perfektní obraz.
Teď čekám na mobius kameru a system eagletreesystem vektor. Pak budou pokračovat další testy.
No a jednu pro bráchu...vrací se z obletu Senomat. Je to stejně zajímavý pocit ,čumět jako pozorovatel jak dron mizí až úplně zmizí z očí. (A pak jsem na něj čuměl triedrem.. a i ten měl co dělat:-))
Bez bráchy bych nový projekt těžko ,neli vůbec nedal dohromady. Neb na jeho kopteře se učíme a poznáváme limity tohoto fenoménu..FPV.
Bez bráchy bych nový projekt těžko ,neli vůbec nedal dohromady. Neb na jeho kopteře se učíme a poznáváme limity tohoto fenoménu..FPV.
- graup15_junior
Jen doplnuji bráchu. Tady je primá vzdálenost. Udolí není tak "hluboké", takze jsme signálem kopírovali strechy. Nicméne preneseny obraz byl v barve bez viditelných rušení....
Co tam máš za FPV TX/RX ?
- graup15_junior
Robinsson píše:Co tam máš za FPV TX/RX ?
Ahoj, mám
http://www.team-blacksheep.com/products ... e_rx_tuned
http://www.team-blacksheep.com/products ... e_tx_tuned
Hodne udelali ty anténky....clover leaf
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _Set_.html
Máte to kluci graupácký pěkný. Já už taky zjišťuju, že z hovna bič neupletu a tak to je. Takže mě zatím musí stačit 500m, ikdyž video na 5Ghz mi funguje (200mW) dobře, a spíš mi nestíhá příjem na 2,4GHz s čínským klonem FASST ready. Jinak já si svoje anténky ladím na profi zařízení ROHDE&SCHWARZ FSH6 ( spektrák do 6GHz ). Takže mě v tomhle nic nepřekvapí a ve svý podstatě je anténařina můj denní chleba.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...