Phoenix RC
- JosefSvejk
Re: Phoenix 4 - problem s kalibraci dx6i mod2
Kalibrovat musíš v základním nastavení vysílače, tzn. žádné křivky, žádné letové režimy. To ale asi víš...
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Je mi zahadou proc se rozjel vrtas a letadlo funguje. Budu muset asi resetovat model vrtulniku a pokusit se znovu o kalibraci.
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
- JosefSvejk
jaký mix máš nastavený v heli? Musí být jednoservový (H1), ne CCPM.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Měl jsem podobný problém. Znovu jsem nainstaloval nový vysílač a bylo po problému. 
Oprava-nevšim jsem si, že jsi to zkoušel instalovat na dvě PC. Tak pak zbývá jedině vyzkoušet jinou DX6i.
Já používám oba mody a bez problému.
Oprava-nevšim jsem si, že jsi to zkoušel instalovat na dvě PC. Tak pak zbývá jedině vyzkoušet jinou DX6i.
Já používám oba mody a bez problému.
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
Re: Phoenix RC
Možná jsem objevil Ameriku, ale dnes na mě vykoukly 3D lokality. Dříve jsem si jich asi nevšiml.
Uz to tam par mesicu je
Celkem fajnove oziveni, kdyz jsem to poprve objevil.
Musím se pochlubit kámošem. Od vánoc nalítal na simulátoru asi 10hodin. Postavili jsme éro (já jen radil, na nic jsem nesáhl).
Nikdy nic neřídil, kinder to už taky dávno není a tohle byl jeho první den!
(druhá baterka):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yYBuI8FwzOg[/youtube]
Jak ten simulátor helfne , že se vůbec nemusí éro rozbíjet.
Nikdy nic neřídil, kinder to už taky dávno není a tohle byl jeho první den!
(druhá baterka):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yYBuI8FwzOg[/youtube]
Jak ten simulátor helfne , že se vůbec nemusí éro rozbíjet.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
No sikovnej a neboji se, je fakt dobrej. Ja pri prvnim litani (3. baterka) skoncil na strome 
........................................................
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
RC simulátor pro větroně
Ahoj pánové,
jsem začátečník a chci se začít učit létat větroně/svah,termiku a elektro/.Prosím o doporučení kvalitního RC simulátoru pro PC,stačí jen na větroně.Mám W7 64bit a budu kupovat Futabu 14.Nechce se mi hned rozbíjet modely.
Děkuji za pomoc.
jsem začátečník a chci se začít učit létat větroně/svah,termiku a elektro/.Prosím o doporučení kvalitního RC simulátoru pro PC,stačí jen na větroně.Mám W7 64bit a budu kupovat Futabu 14.Nechce se mi hned rozbíjet modely.
Děkuji za pomoc.
Re: RC simulátor pro větroně
Jestli je přímo nějakej simulátor na větroně nevím, ale v Phoenixu lze nasimulovat termiku a nějaké ty větroně tam jsou taky. Je tam i svah.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Futaba 14 ...hmm...to si uděláš radost:-) Trochu pocvič ve Phoenixu a pak si kup něco jako třeba BETA 1400...větroň s el. motorem. Radím-doplň si adresu-ozve se Ti někdo poblíž, kdo ti pomůže v začátcích.
Rozhodně se nepokoušej sám...přece jen přechod ze simulátoru do reálu je o nervech...
A je nepříjemné jít domů s rozbitým letadlem a nevědět proč....
Rozhodně se nepokoušej sám...přece jen přechod ze simulátoru do reálu je o nervech...
A je nepříjemné jít domů s rozbitým letadlem a nevědět proč....
Také se přidávám k již napsanému - určitě si sežeň Phoenix a je jedno jestli ver. 2.5 , 3 nebo 4.
Já si kdysi koupil verzi 2.5 která se postupně a zdarma dala ze stránek výrobce aktualizovat na verzi 4. Pořád se doplňují i modely jak vrtulníků tak ostatních model letadel. Také létám s větroni a co je na sim. Phoenix dobré, že se v něm dají u všeho, tedy i u větroňů vpohodě vytvořit kopie toho samého modelu s jinými let. vlastnostmi a rozměry. Tedy např. i 4 metrový větroň se "super silným motorem" zkrátka určitě tě to hodně naučí !!!! Třeba i to, jak reagovat, když letí model proti tobě, nebo v dálce - je malinký a letí k tobě apod. - dostaneš potom ta základní návyky do ruky-do hlavy.
No a samozřejmě potom na ostro s jakýmkoliv větroněm je to trochu jiné vnímání už při startu, jak se vzdaluje, oči vnímají okolí mnohem prostorověji a mnoho jiných podnětů. Ale ten základ - jak páčkovat - dostaneš do sebe jedině simulátorem !!!
A ještě jedna výhoda simu - když je zima, zimní období, děs-běs počasí apod. a mám "absťák" zapojím ho vklidu do PC a virtuálně létám
.
A ta druhá věc také na 1000% platí !!! Při záletu určitě mít sebou zkušeného modeláře který vše vysvětlí, vyzkouší model, zalétne a předvede. Určitě nejdi na první let sám !
Já si kdysi koupil verzi 2.5 která se postupně a zdarma dala ze stránek výrobce aktualizovat na verzi 4. Pořád se doplňují i modely jak vrtulníků tak ostatních model letadel. Také létám s větroni a co je na sim. Phoenix dobré, že se v něm dají u všeho, tedy i u větroňů vpohodě vytvořit kopie toho samého modelu s jinými let. vlastnostmi a rozměry. Tedy např. i 4 metrový větroň se "super silným motorem" zkrátka určitě tě to hodně naučí !!!! Třeba i to, jak reagovat, když letí model proti tobě, nebo v dálce - je malinký a letí k tobě apod. - dostaneš potom ta základní návyky do ruky-do hlavy.
No a samozřejmě potom na ostro s jakýmkoliv větroněm je to trochu jiné vnímání už při startu, jak se vzdaluje, oči vnímají okolí mnohem prostorověji a mnoho jiných podnětů. Ale ten základ - jak páčkovat - dostaneš do sebe jedině simulátorem !!!
A ještě jedna výhoda simu - když je zima, zimní období, děs-běs počasí apod. a mám "absťák" zapojím ho vklidu do PC a virtuálně létám
A ta druhá věc také na 1000% platí !!! Při záletu určitě mít sebou zkušeného modeláře který vše vysvětlí, vyzkouší model, zalétne a předvede. Určitě nejdi na první let sám !
Omo1234 píše:Ahoj pánové,
Děkuji za pomoc.
Ahoj. Píšeš, že si koupíš Futabu 14. Myslíš tím 14SG? Vysílač super, ale jestli nemáš z vysílači velké zkušenosti, budeš čučet. Já přešel z T6EXP na 14SG. Je tam spousta možností a mixů, které jsem neznal. Ale začínám se v tom vyznávat. No a co nevím, poradí borci odtud:) Jen ten český návod, to je vopruz. Od Astry málo překladu od Robbe obrázky a překlad čeština, ale hrozná. Já nechal ve vysílači jazyk English.
Jinak Beta 1400 je dobrá volba. Při horším a tvrdším přistání nebude trpět motor a nebudeš lámat vrtule. Postupně přejdeš na větroně s klapkami a naučíš se nastavit mixy ve vysílači.
Futaba T14SG, Proxima II, MX2 EPP
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
Děkuji všem za informace,které pomohly.Koupím si ten Phoenix.Ano ,to radio jest:http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=14SG+2.4GHz+FASSTest+R7008SB+14+8+0+M%C3%B3d+2+Aku+Tx
Myslím,že je to dobrá investice.Jenom nevím,kterému internetovému obchodu mám dát důvěru/pomoc,ochota atd./. Mám štěstí,že mám známého, skoro souseda, co by mi to zalétl.Viděl bych to též na tu Betu pro úplný začátek jako přechod ze simu.
Myslím,že je to dobrá investice.Jenom nevím,kterému internetovému obchodu mám dát důvěru/pomoc,ochota atd./. Mám štěstí,že mám známého, skoro souseda, co by mi to zalétl.Viděl bych to též na tu Betu pro úplný začátek jako přechod ze simu.