Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Phoenix 4 - problem s kalibraci dx6i mod2

#991 Příspěvek od JosefSvejk »

Kalibrovat musíš v základním nastavení vysílače, tzn. žádné křivky, žádné letové režimy. To ale asi víš...
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
lemak

#992 Příspěvek od lemak »

Je mi zahadou proc se rozjel vrtas a letadlo funguje. Budu muset asi resetovat model vrtulniku a pokusit se znovu o kalibraci.
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
JosefSvejk

#993 Příspěvek od JosefSvejk »

jaký mix máš nastavený v heli? Musí být jednoservový (H1), ne CCPM.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
IvoR1

#994 Příspěvek od IvoR1 »

Měl jsem podobný problém. Znovu jsem nainstaloval nový vysílač a bylo po problému. :)
Oprava-nevšim jsem si, že jsi to zkoušel instalovat na dvě PC. Tak pak zbývá jedině vyzkoušet jinou DX6i. :(
Já používám oba mody a bez problému.
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
kesi
Kontaktovat uživatele:

Re: Phoenix RC

#995 Příspěvek od kesi »

Možná jsem objevil Ameriku, ale dnes na mě vykoukly 3D lokality. Dříve jsem si jich asi nevšiml.
scarabeus

#996 Příspěvek od scarabeus »

Uz to tam par mesicu je :-) Celkem fajnove oziveni, kdyz jsem to poprve objevil.
krtek2k

#997 Příspěvek od krtek2k »

Musím se pochlubit kámošem. Od vánoc nalítal na simulátoru asi 10hodin. Postavili jsme éro (já jen radil, na nic jsem nesáhl).
Nikdy nic neřídil, kinder to už taky dávno není a tohle byl jeho první den!
(druhá baterka):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yYBuI8FwzOg[/youtube]
Jak ten simulátor helfne , že se vůbec nemusí éro rozbíjet.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
scarabeus

#998 Příspěvek od scarabeus »

No sikovnej a neboji se, je fakt dobrej. Ja pri prvnim litani (3. baterka) skoncil na strome :-D
sarode
Kontaktovat uživatele:

#999 Příspěvek od sarode »

........................................................
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
Omo1234

RC simulátor pro větroně

#1000 Příspěvek od Omo1234 »

Ahoj pánové,
jsem začátečník a chci se začít učit létat větroně/svah,termiku a elektro/.Prosím o doporučení kvalitního RC simulátoru pro PC,stačí jen na větroně.Mám W7 64bit a budu kupovat Futabu 14.Nechce se mi hned rozbíjet modely.
Děkuji za pomoc.
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: RC simulátor pro větroně

#1001 Příspěvek od Marena »

Jestli je přímo nějakej simulátor na větroně nevím, ale v Phoenixu lze nasimulovat termiku a nějaké ty větroně tam jsou taky. Je tam i svah.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
2952

#1002 Příspěvek od 2952 »

Futaba 14 ...hmm...to si uděláš radost:-) Trochu pocvič ve Phoenixu a pak si kup něco jako třeba BETA 1400...větroň s el. motorem. Radím-doplň si adresu-ozve se Ti někdo poblíž, kdo ti pomůže v začátcích.
Rozhodně se nepokoušej sám...přece jen přechod ze simulátoru do reálu je o nervech...
A je nepříjemné jít domů s rozbitým letadlem a nevědět proč....
sumik
Kontaktovat uživatele:

#1003 Příspěvek od sumik »

Také se přidávám k již napsanému - určitě si sežeň Phoenix a je jedno jestli ver. 2.5 , 3 nebo 4.
Já si kdysi koupil verzi 2.5 která se postupně a zdarma dala ze stránek výrobce aktualizovat na verzi 4. Pořád se doplňují i modely jak vrtulníků tak ostatních model letadel. Také létám s větroni a co je na sim. Phoenix dobré, že se v něm dají u všeho, tedy i u větroňů vpohodě vytvořit kopie toho samého modelu s jinými let. vlastnostmi a rozměry. Tedy např. i 4 metrový větroň se "super silným motorem" zkrátka určitě tě to hodně naučí !!!! Třeba i to, jak reagovat, když letí model proti tobě, nebo v dálce - je malinký a letí k tobě apod. - dostaneš potom ta základní návyky do ruky-do hlavy.
No a samozřejmě potom na ostro s jakýmkoliv větroněm je to trochu jiné vnímání už při startu, jak se vzdaluje, oči vnímají okolí mnohem prostorověji a mnoho jiných podnětů. Ale ten základ - jak páčkovat - dostaneš do sebe jedině simulátorem !!!
A ještě jedna výhoda simu - když je zima, zimní období, děs-běs počasí apod. a mám "absťák" zapojím ho vklidu do PC a virtuálně létám :D .
A ta druhá věc také na 1000% platí !!! Při záletu určitě mít sebou zkušeného modeláře který vše vysvětlí, vyzkouší model, zalétne a předvede. Určitě nejdi na první let sám !
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

#1004 Příspěvek od Rapeman »

Omo1234 píše:Ahoj pánové,
jsem začátečník a chci se začít učit létat větroně/svah,termiku a elektro/.Prosím o doporučení kvalitního RC simulátoru pro PC,stačí jen na větroně.Mám W7 64bit a budu kupovat Futabu 14.Nechce se mi hned rozbíjet modely.
Děkuji za pomoc.

Ahoj. Píšeš, že si koupíš Futabu 14. Myslíš tím 14SG? Vysílač super, ale jestli nemáš z vysílači velké zkušenosti, budeš čučet. Já přešel z T6EXP na 14SG. Je tam spousta možností a mixů, které jsem neznal. Ale začínám se v tom vyznávat. No a co nevím, poradí borci odtud:) Jen ten český návod, to je vopruz. Od Astry málo překladu od Robbe obrázky a překlad čeština, ale hrozná. Já nechal ve vysílači jazyk English.

Jinak Beta 1400 je dobrá volba. Při horším a tvrdším přistání nebude trpět motor a nebudeš lámat vrtule. Postupně přejdeš na větroně s klapkami a naučíš se nastavit mixy ve vysílači.
Futaba T14SG, Proxima II, MX2 EPP
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
Omo1234

#1005 Příspěvek od Omo1234 »

Děkuji všem za informace,které pomohly.Koupím si ten Phoenix.Ano ,to radio jest:http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=14SG+2.4GHz+FASSTest+R7008SB+14+8+0+M%C3%B3d+2+Aku+Tx

Myslím,že je to dobrá investice.Jenom nevím,kterému internetovému obchodu mám dát důvěru/pomoc,ochota atd./. Mám štěstí,že mám známého, skoro souseda, co by mi to zalétl.Viděl bych to též na tu Betu pro úplný začátek jako přechod ze simu.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“