F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i pokec.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i po

#61 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Máte to kluci graupácký pěkný. Já už taky zjišťuju, že z hovna bič neupletu a tak to je. Takže mě zatím musí stačit 500m, ikdyž video na 5Ghz mi funguje (200mW) dobře, a spíš mi nestíhá příjem na 2,4GHz s čínským klonem FASST ready. Jinak já si svoje anténky ladím na profi zařízení ROHDE&SCHWARZ FSH6 ( spektrák do 6GHz ). Takže mě v tomhle nic nepřekvapí a ve svý podstatě je anténařina můj denní chleba.

Stando to máš tak. Když jsem koketoval s kopterou,ptal jsem se na informace a každý se na mně vysral. Tak jsme šli za odborníky, ano zaplatíš to,ale neprošlapáváš slepé a nasrávací cestičky. Velké poděkování patří majiteli helicam.cz http://www.helicam.cz/ Skvělý help desk!.
Teď je správná doba dodělat konečně stativ tak aby to mělo štábní kultůru :-)
Koupil jsem kvalitní 5mm překližku a udělám takový domeček,kde bude video přijímač,držák na anténu (i směrovou) a přípohledový monitor. Pak budu moct čumět kam se brácha řítí...a i obráceně on později (až vše dodělám já) kam zase letím já.
Kamerka má OSD set-up přímo na sobě ..taky fajn :-)
Monitor jsem dneska testnul a paráda. Společně s tím jsem si aspon vyzkoušel kamerku od Ivana Hořejšího.
Venku je prd světlo (teď v púl páté), ale i tak je obraz víc než dostačující.
Přílohy
P1110448.JPG
P1110451.JPG
P1110450.JPG
P1110452.JPG
graup15_junior

#62 Příspěvek od graup15_junior »

Koukam ze divat se na 10 palcu monitor je lepsi nez se divat do fatsharku. Mam z toho pocit ze vidim vetsi detail a prostor
Robinsson

#63 Příspěvek od Robinsson »

Monitor je vcelku fajn, když s ním zalezeš někam do stínu, tak je to dobré. Na přímém slunku už to taková paráda není. Jen budu muset koupit nejakou lepší pohledovou kameru Mám myslím 420TVL. Co jsem koukal tak ty 700TVL vypadají celkem solidně. Co to máš dalibore ty za kamerku ? Ten obraz také nevypadá špatně
M1
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od M1 »

...nemusíš chodit úplně do stínu, stačí udělat nějakej šikovnej kšilt kolem toho monitoru :D , jako v tomhle super videu na konci http://vimeo.com/12105610
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15

#65 Příspěvek od graup15 »

Mám tohle..
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=2056

re..brácha
Koupil jsem pěknou 5mm překližku potaženou bukovou díhou. (pěkný povrch).
Teď kreslím plánek a přemýšlím nad vším abych na nic nezapoměl. (odkládací místo na FatSharky,kabely..baterku..atd) Nabíjet napájecí baterku budeš moct i bez jejího vyndavání .
Robinsson

#66 Příspěvek od Robinsson »

Kšilt tam mám to se většinou k těmto monitorům dodává. Stejně je si lepší stoupnout někde pod strom nebo tak (i s tim kšiltem :P )
graup15_junior

#67 Příspěvek od graup15_junior »

M1 píše:...nemusíš chodit úplně do stínu, stačí udělat nějakej šikovnej kšilt kolem toho monitoru :D , jako v tomhle super videu na konci http://vimeo.com/12105610

Tak tohle video bylo prvni fpv video co jsem videl a bylo impulzem proto mit jednou fpv doma
M1
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od M1 »

...jo, jo, viděl jsem ho Dane taky mockrát - je to paráda, dokonce má i natáčecí tu FPV kamerku :P
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15_junior

#69 Příspěvek od graup15_junior »

Robinsson píše:Monitor je vcelku fajn, když s ním zalezeš někam do stínu, tak je to dobré. Na přímém slunku už to taková paráda není. Jen budu muset koupit nejakou lepší pohledovou kameru Mám myslím 420TVL. Co jsem koukal tak ty 700TVL vypadají celkem solidně. Co to máš dalibore ty za kamerku ? Ten obraz také nevypadá špatně

Ja mam TBS69 (690TVL)

http://team-blacksheep.com/products/prod:tbs69

Ja jsem tu svoji kamerku jeste na lcdcku napichnutou nemel.
kovaco

#70 Příspěvek od kovaco »

Ahoj brachove. Koukam, ze budu mit od koho opisovat pri nakupu. :D zase jste o svetelny rok napred. Kluci, gratuluji.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15_junior

#71 Příspěvek od graup15_junior »

kovaco píše:Ahoj brachove. Koukam, ze budu mit od koho opisovat pri nakupu. :D zase jste o svetelny rok napred. Kluci, gratuluji.

...... a desitek tisic chudsi (dulezite neopomenout :-) ) a to nepocitam kompenzace pro manzelku :-))
graup15_junior

#72 Příspěvek od graup15_junior »

A ten fpv viking to bude masakr.....
graup15

#73 Příspěvek od graup15 »

:-) :-) Už jsem taky kompenzoval :-) :-)
No,tak zase něco k tématu (i když to vypadá,že krofeme o kopteře a FPV,tak vybavení z Discovery částečně přenáším na konstrukci Vikinga-FPV).
Kluci Vrzák Labs-work :-) pilně trápí MKS wing servo. Je neuvěřitelné co vydrželo..a pro mne jasná volba do právě uskutečňovaného projektu. Upřímně jsem doufal,že to bude dobré...a modlil se aby bylo.

Protože to neberu jako chybu co se stalo, ale jako věc která by se těžko při norálním provozu stala,jsem s testy zatím velmi spokojený. Předávám ....od Michala.

Ahoj Dalibore
posíláme fotky rozebraného serva MKS, které si nám přivezl od Sodomky na otestování.
Po 95hod nepřetržité práce do zátěže 0.5kg na obě strany došlo dnes k zastavení celého serva, jen se ozývalo bzučení a o kovový plášť serva jsme si spálili ruku :cry:
Po rozebrání jsme zjistili překvapení, že motor je v absolutním pořádku, koncové tranzistory servozesilovače přežily bez poškození 5hod, 800mA zkratového proudu.
Po rozebrání převodové části jsme zjistili, že druhé a třetí kolo jsou na osičce z cela zadřená. Museli jsme osu vyťuknout kladívkem!! je to vidět na obrázkách http://michal46.rajce.idnes.cz/MKS_servo/
Servo jsme namazali a test pokračuje, servo běhá jak nové, akorát má nepatrnou vůli, ale tu už mělo cca po 48hod provozu.

Ještě nějaké měření: proud na prázdno při 5.00V=8mA
při zátěži pružinek =400mA
zkratový proud =800mA
rychlost přeběhu 60° =0.182sec
ST
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od ST »

Já mám v plánu zkusit v ENJOY taky lítat na FPV kameru. Možná tam poputuje i stabilizace z Discovery ( FY-DOS + HORNET OSD ). Přenos TX - RX bude na tomhle http://www.goodluckbuy.com/rlink-16-channel-long-range-uhf-system-transmitter-w-8-channel-receiver-txrx-set.html .
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#75 Příspěvek od graup15 »

No,o výkendu provedeme další a posladní test. Spojení na 10km. Dál rozhodně lítat nebudeme.
Tyto dva body jsou vzájemně viditelné.
Přílohy
ScreenHunter_01 Jan. 13 20.24.gif
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“