F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
corona

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#1336 Příspěvek od corona »

Ital píše:... motor ADH300XL,.....

450 W do F-45? To je sakra hodně.
Na stejně velkým HB V2 mám stříďáček 120W...
Ital

#1337 Příspěvek od Ital »

Cena je 22 Euro za zboží, doprava by se neměla počítat.
thoroid

#1338 Příspěvek od thoroid »

Endy píše:Čau chlapi.
Taky jsem majitelem tohoto vrťasu a nějak jsem se nechtěl pouštět do přeďelání na stříďáky ale včera se mi sedřel pastorek na zadním motorku, tak jsem si řekl že tam prdnu zrovna stříďáky. Kolik je max cena zboží ze zahraničí abych neplatil clo ?

Limit pro neplaceni cla je 150 eur a pokud se chceš vyhnout i DPH a poplatkům za celní řízení,tak je limit 22 eur, poštovné se do tohoto limitu nepočítá.

Kurz Eura neplatí dle aktuální sazby vyhlašované ČNB, ale z kurzu uvedeného celní správou. http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... kurzy.aspx Je to hodnota EUR_limit v poslední tabulce. Aktuálně na letošek je vyhlášen přibližně o 2 Kč níž než byl kurz ČNB na konci minulého či začátku letošního roku. Takže faktický limit je tímto kurzovním rozdílem uměle snížen. Dejte pozor ať ho při přepočtu z dolaru nepřekročíte, pokud nechcete platit poplatky navíc.
Ital

#1339 Příspěvek od Ital »

450 W do F-45? To je sakra hodně.
Na stejně velkým HB V2 mám stříďáček 120W...

Nevím, proč by to bylo hodně, sám snad nevěříš údajům výrobce a máš představu, jak vypadá 1/2 kW motor z cirkulárky, nebo pračky.V F 45 při pastorku 10z a daném převodu a vrtuli z něj stejně nedostaneš víc, než kolem 150. W, ale máš jistotu, že se nepřetěžuje a bude mít lepší účinnost v daném režimu. Je menší a lehčí než původní ss motor, tak nevidím důvod proč ho nepoužít.
corona

#1340 Příspěvek od corona »

Ital píše:Nevím, proč by to bylo hodně, sám snad nevěříš údajům výrobce a máš představu, jak vypadá 1/2 kW motor z cirkulárky, nebo pračky.V F 45 při pastorku 10z a daném převodu a vrtuli z něj stejně nedostaneš víc, než kolem 150. W, ale máš jistotu, že se nepřetěžuje a bude mít lepší účinnost v daném režimu. Je menší a lehčí než původní ss motor, tak nevidím důvod proč ho nepoužít.

450 W je na 400g vrtulníček hodně. Tím netvrdím, že to nefunguje, ale sám vím, co s tím umí třeba 260 W a nakolik ten můj 120 W stačí, aniž by se jakkoli přetěžoval.
Co se týká účinnosti, je pravda, že výkonnější motor u těchhle malých stříďáků může mít vyší účinnost.
Vzhledem k tomu, že se mi ale ani 120W nijak nehřeje, je zřejmě účinnost víc než dobrá....
janci7110

#1341 Příspěvek od janci7110 »

sirtomas píše:Ahoj. Já jsem si koupil v podstatě to samé. Sice jako upgrade zvlášť, ale mám taky podobný problém. Myslím, že motor bude v poho, ale regulátor bude na nic. Krom toho, že se mi nepodařilo nastavit rozsah otáček na vysílači a jde mi cca na 50 - 60%, tak u měkčí baterky se záhy odpojí. Zatím čekám na normální regl a dám vědět.

Dostal som odpoved z e-shopu, chyba bude naozaj v regulatore. Dokonca vraj regulatory tychto vrtulnikov nefunguju pri nizkej vonkajsej teplote... Mne ale nefunguje dobre ani vnutri v teple. Drzal som vrtulnik v ruke a hral som sa s plynom. Ked som mal otacky na 10% (podla vysielacky) a razantnejsie som pridal, hlavny motor sa vypol. Poslal som otazku do e-shopu, ze ako sa to bude riesit, tak som zvedavy, dam vediet. Inak co sa tyka rozsahu otacok, mam to presne tak ako ty, na 60% podla vysielacky mam maximalne otacky. Znamena to, ze na regulatore nie je spravne nastaveny rozsah plynu?
tonic

Re: PPM stream pro simulator

#1342 Příspěvek od tonic »

srabsrab píše:Pokud to někoho zajímá ..... mám dodělaný PPM výstup na ovladači k f45....

Použít vysílačku na F45 k ovládání simulátoru vypadá zajímavě. Pravděpodobně jdou měnit módy.
Někdy bych to chtěl vyzkoušet, ale potřeboval bych upřesnit některé detaily:
Atiny 13 je flashnutý? A když ano, jak?
Připojení ADC0 až ADC3 od potenciometrů je náhodné nebo v nějakém pořadí?
Na jakém simulátoru jsi to testoval?
Jdou přepínat módy?
Dají se používat trimy?
Já přes zvukovou kartu ovládám simulátor vysílačkou na Betu 1400. Ale tam je jen mód 1.

Děkuji za odpověď.
srabsrab

Re: PPM stream pro simulator

#1343 Příspěvek od srabsrab »

Atiny 13 je flashnutý? A když ano, jak? - protoze neslo vlozit HEX tak posledni prispevek pod obrazkama je hexacode s koncovkou txt, nebo je tu nekdo hardcore a preje si zdrojak?(klidne zverejnim copyright je pro me sproste slovo)
Připojení ADC0 až ADC3 od potenciometrů je náhodné nebo v nějakém pořadí? - zcela nahodne
Na jakém simulátoru jsi to testoval? - Phoenix .. musi se k tomu pouzit uprava jinak FMS by urcite take sel...
Jdou přepínat módy? - ne
Dají se používat trimy? - ne
Já přes zvukovou kartu ovládám simulátor vysílačkou na Betu 1400. Ale tam je jen mód 1.

Vse se musi nastavit v simu pri kalibraci a nastaveni vysilace (jaky kanal ovlada co, ...takze co se tyce fixace joysticku dle modu, je v tomto f45 vysilacka naprosto perfektni...).... cely princip tohoto zapojeni spociva v pouziti potenciometru (vstupy ADCx porovnavaji referencni napeti napajeni attiny s napetim na prislusnem vstupu) ... na vystup se pote posle priblizne stejny stream jaky ma i moje turnigy 9x (pouze ale 4 kanaly, 5. b yse dal dodelat, ale stejne by mohl delat nejvice start a stop...dalsi analog uz tam na tom cipu proste neni...ledaze ... 555 a pocitat poslednim prazdnym pinem zmenu frekvence :D )

Obrazek upresnuje jak je myslene ADCx (az mam objednany joysticky na vlastni mikrosimulatorovy ovladac)..... Protoze je ve vysilacce F45 na jezdci pritomne proti zemi napeti ... nebylo nutne pripojovat na kazdy potenciometr +5V a zem a dodelavat nejake prepinani (pokud by nefungovala normalne s touto upravou na ovladani vrtase) .. staci na jezdec (stredni z tech 3 dratu) pripojit ADCx a funguje to ...
Přílohy
Tohle by melo lezt do mikrofoniho vstupu
Tohle by melo lezt do mikrofoniho vstupu
PPMstream_attiny13.jpg
Naposledy upravil(a) srabsrab dne ned 19.01.2014 16:47, celkem upraveno 2 x.
sirtomas

#1344 Příspěvek od sirtomas »

Ahoj. Tak mi dnes dorazil regulátor.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
Vyhodil jsem tedy ten z upgrade setu a světe div se. Při použití reglu turnigy s motorem z tohoto setu už se chová normálně a jde nastavit plný rozsah plynu. Krásně zrychluje od nuly do 100%. Hned jak bude čas vyrazím ven a vyzkouším v letu jak na tom je motor s výkonem.
Takže regl na fotce nebrat. To co se zdálo jako nejsnazší cesta k ostříďákování byla špatná volba. Alespoň u mě.
Přílohy
100_3499.JPG
Ital

#1345 Příspěvek od Ital »

Dnes jsem shodou okolností přinesl domů tutéž soupravu, motor i regler. taky údajně nefunkční, myslel jsem si , že je řízen PPM signálem z trojice konektorů v přijimači, ale ouha, on je řízen signálem PWM 0-100 % z výkonového konektoru ss motoru. Tím je asi dáno, že se na něm nedá nic nastavit. Mluvil jsem dnes s oběma servisáky v prodejnách modelařiny, občas si to někdo nechá zamontovat, ale velké nadšení jsem od nich neslyšel. Rozhodně bych touto cestou nešel.
sirtomas

#1346 Příspěvek od sirtomas »

Aha. Tak to jsi mi ušetřil cestu na poštu. Chtěl jsem ti ho poslat ze studijních důvodů co že to vlastně je za zázrak.
Ital

#1347 Příspěvek od Ital »

Ten motor se jeví na pohled slušně, brzy ho testnu, ale elektronika se mi nelíbí.
srabsrab

#1348 Příspěvek od srabsrab »

Ital píše:Dnes jsem shodou okolností přinesl domů tutéž soupravu, motor i regler. taky údajně nefunkční, myslel jsem si , že je řízen PPM signálem z trojice konektorů v přijimači, ale ouha, on je řízen signálem PWM 0-100 % z výkonového konektoru ss motoru. Tím je asi dáno, že se na něm nedá nic nastavit. Mluvil jsem dnes s oběma servisáky v prodejnách modelařiny, občas si to někdo nechá zamontovat, ale velké nadšení jsem od nich neslyšel. Rozhodně bych touto cestou nešel.

Treba by sel pouzit na zadek???? Prubnete to nekdo :D Jenom ten regler myslim s doporucenym a funkcnim turnigy 2211
(Ja tuhle sestavu nemam ...)
BorgMcz
Kontaktovat uživatele:

#1349 Příspěvek od BorgMcz »

Presne tento set jsem namontoval a je bez problemu. Stacilo namontovat a ihned byl funkcni. Rozsah reaguje od nula do sto. Ten regulator opravdu reaguje na PWM vystup. Je videt ze na vstupu je PIC pro prevod signalu a myslim ze AVRko na rizení samotneho motoru. Vlastne takove dve veci v jednom. Neco podobneho se tu vlastne vyrabelo pro ostridakovani zadniho motoru. Popravde pokud nekdo chcete tu elektroniku vyhodit, rad bych si to vzal treba za postovne a zkusil to pouzit na ten zadni motor. Staci mi napsat SZ. Predem dik.
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz
sirtomas

#1350 Příspěvek od sirtomas »

No asi jako všechno to bude kus od kusu. Asi jsem měl pech. každopádně ten zadek stojí za pokus.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“