Z-125 Šohaj 2
- Krajic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Z-125 Šohaj 2
Sopta: Moc hezké, výřezy mám zatím jen v krabici. Zatím ještě nemám ani plán. Jen se chci poptat Tebe nebo zkušenejších - jak je udělán náhon na výškovku. Věřím že je demontovatelná. Já něco podobného ted řeším u Krajánka, sice už to mám,( zkusím přiložit náhled jak to má i Moswey ) - táhlo mám uhlík k servu, které je v místě kabinky. Jen zda nemá někdo vymakanější řešení. Nebo zde už budeš dávat 2 serva přímo do výškovky? Taková řešení dělá náš soused z Polska Old Glider. Díky moc za info a hlavně at se daří, ptž teplé proudy tu máme za chvilinku.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Krajic píše:Sopta: Moc hezké, výřezy mám zatím jen v krabici. Zatím ještě nemám ani plán. Jen se chci poptat Tebe nebo zkušenejších - jak je udělán náhon na výškovku. Věřím že je demontovatelná. Já něco podobného ted řeším u Krajánka, sice už to mám,( zkusím přiložit náhled jak to má i Moswey ) - táhlo mám uhlík k servu, které je v místě kabinky. Jen zda nemá někdo vymakanější řešení. Nebo zde už budeš dávat 2 serva přímo do výškovky? Taková řešení dělá náš soused z Polska Old Glider. Díky moc za info a hlavně at se daří, ptž teplé proudy tu máme za chvilinku.
Servá do výškovky vetroňa nie je veľmi šťastné riešenie. Stojí to potom veľa olova.
Na Reiherovi to mám takto:
Na Musgerovi takto:
Na Sperberovi takto:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- Krajic
- Kontaktovat uživatele:
Líbí se mi ten Reiher, co to je na té koncovce?
EDIT: Už to vím koncovka MP JET Kulový čep V3, pr.5, M3/2.
Takže náhon je natvrdo sešroubován s tímto čepem? Omluva, že se ptám, ale stavím a lítám sám, takže vše honím jen co kdo poradí přes NET.
Takže náhon je natvrdo sešroubován s tímto čepem? Omluva, že se ptám, ale stavím a lítám sám, takže vše honím jen co kdo poradí přes NET.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Krajic píše:Líbí se mi ten Reiher, co to je na té koncovce?
Výškovka je odnímateľná. S kormidla trčí oceľový drát 2mm a ten je zasunutý voľne do guláku. Gulák sa smerom dolu nemôže vysunúť a tak nehrozí, že by sa to za letu rozpojilo.
Reiher už ide na finále a pri prvom oteplení ho šmarím z kopca
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
ok-glider:
Díky za monografie, Avie ale nedošly a Zlín přišel jenom jeden! Asi bych se ke kabině mohl trošku rozepsat. Je v tom chyba. První přepážka (má křížek) nepoužije se. Neuvědomil jsem si, kterým směrem musíš vytahovat tělesa. Lépe asi bude, když ti pošlu .skp soubor. Už s tím umíš pracovat? Úplně stejně pak můžu zpracovat čumák modelu. Ale prosím tlustší materiál, tyhle žiletky byly práce na večer a půl.
A můj projekt? Vždyť si se k němu ještě ani nevyjádřil a to jsem ti to posílal minulý týden (to už nemluvím o tom co jsem ti poslal před 10dny
). No popravdě ten trup se mi pořád nelíbí, už jsem to předělával a není to ono. Buď seženu lepší podklady a nebo se pustím do něčeho jiného. Možná to zkresluje absence kabiny, nevím.
Lukáš
Díky za monografie, Avie ale nedošly a Zlín přišel jenom jeden! Asi bych se ke kabině mohl trošku rozepsat. Je v tom chyba. První přepážka (má křížek) nepoužije se. Neuvědomil jsem si, kterým směrem musíš vytahovat tělesa. Lépe asi bude, když ti pošlu .skp soubor. Už s tím umíš pracovat? Úplně stejně pak můžu zpracovat čumák modelu. Ale prosím tlustší materiál, tyhle žiletky byly práce na večer a půl.
A můj projekt? Vždyť si se k němu ještě ani nevyjádřil a to jsem ti to posílal minulý týden (to už nemluvím o tom co jsem ti poslal před 10dny
Lukáš
http://rcmapy.com/?locid=1100
to Lukas
Nic se neděje,já si hraju se simulací obrábění v CUT3D.
DOOM byla větší sranda

Nic se neděje,já si hraju se simulací obrábění v CUT3D.
DOOM byla větší sranda
Monografie asi dám na Uložto.
Ty žebra křídel jsou ok.Jen si myslím,že by chtěly víc odlehčit,ale šéfkonstruktér jsi ty
Já nechávám po obvodě asi 5mm,vertikální stojku mám asi 6mm,ale diagonální mám 4mm.
Dávám spíš větší rádiusy r=5-7mm.
Když se koukneš na šílený odlehčení žeber akrobatů,třeba od Orion model,ani se nechce věřit,ale funguje to.
Ty žebra křídel jsou ok.Jen si myslím,že by chtěly víc odlehčit,ale šéfkonstruktér jsi ty
Já nechávám po obvodě asi 5mm,vertikální stojku mám asi 6mm,ale diagonální mám 4mm.
Dávám spíš větší rádiusy r=5-7mm.
Když se koukneš na šílený odlehčení žeber akrobatů,třeba od Orion model,ani se nechce věřit,ale funguje to.
to Krajíc
HEZKÝÝÝÝ.
Plán na Šohaje je ke stažení i na outerzone.
HEZKÝÝÝÝ.
Plán na Šohaje je ke stažení i na outerzone.
To odlehčení žeber je u mě problém. Profili mám pouze základní verzi a ve Sketchupu to musím malovat ručně a tam je to hrozná drbačka, o rádiusech ani nemluvím.. Tobě by se to chtělo předělat? Počítám, že rozsyp nezůstane u jednoho kusu.. 
http://rcmapy.com/?locid=1100
Nojo,jsem vlastně dobrý jen v překreslování...aspoň něco.
Pustím se do toho,ale musím dodělat naslibovaný věci,ještě vydrž.
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
Krajic:Ahoj, nasunuji poloviny výškovky na laminátové spojky. Každá polovina má sůj náhon, který bude spojený u 1 serva pod kabinou. Nechtěl jsem se moc pouštět do mechanismů, jednak kvůli možným vůlím, ale taky spíš z mněnší zručnosti výroby mechanismu
Jak píše LV, u větroňů se servům v ocase raději vyhni. Každý gram vzadu se musí vpředu vyvážit několikanásobně.
Jak píše LV, u větroňů se servům v ocase raději vyhni. Každý gram vzadu se musí vpředu vyvážit několikanásobně.
Krajic píše:Sopta: Moc hezké, výřezy mám zatím jen v krabici. Zatím ještě nemám ani plán. Jen se chci poptat Tebe nebo zkušenejších - jak je udělán náhon na výškovku. Věřím že je demontovatelná. Já něco podobného ted řeším u Krajánka, sice už to mám,( zkusím přiložit náhled jak to má i Moswey ) - táhlo mám uhlík k servu, které je v místě kabinky. Jen zda nemá někdo vymakanější řešení. Nebo zde už budeš dávat 2 serva přímo do výškovky? Taková řešení dělá náš soused z Polska Old Glider. Díky moc za info a hlavně at se daří, ptž teplé proudy tu máme za chvilinku.
- Krajic
- Kontaktovat uživatele:
pánové ještě dotaz, studuju návod. A hledím na náhon výškovky.
Dotaz? Pájení ocel a mosaz? Či jak tyto dvě věci dát napevno k sobě?
U toho náhonu je trubička navlečená na drátu - dát to jen na epoxyd je blbost?
Díky moc.
Dotaz? Pájení ocel a mosaz? Či jak tyto dvě věci dát napevno k sobě?
U toho náhonu je trubička navlečená na drátu - dát to jen na epoxyd je blbost?
Díky moc.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
... lehka inspirace ,ohledne provedeni ruznych nahonu:
http://www.f-schleppontour.de/html/blanik_xxl.html
viewtopic.php?f=123&t=49486
veka1
http://www.f-schleppontour.de/html/blanik_xxl.html
viewtopic.php?f=123&t=49486
veka1
páčku z nějakého červenooranžového kovu jsem k svářecímu drátu připájel klasicky cínem, materiál jsem před pájením ošetřil kyselinou a pokusil se co nejlépe prohřát, jak jen to s nasazenou trubičkou a přiletovanými vymezovacímy podložkami šlo. Možná na dnešní vytuněnou dobu to není moc košer, ale po pravdě by jsem to plamenem a nějakou tvrdší pájkou nedokázal sletovat. Už takhle jsem byl rád, aby jsem to všechno nesletoval dohromady, do trubičky jsem kápnul trošku oleje, aby se tam cín nechytnul a mohla potom fungovat jako ložisko. Nemyslim si že na klapku této velikosti by působily takové síly, že by se to utrhlo, stačí se podívat na vlastní převod pohybu ze závěsu, který je řešený jenom drátem zastrčeným do drážky v klapce. Po havárii bude ale dobré to zkontrolovat.
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
zkusmo to zkus zapájet podle tvých možností. chce to jak píše jirinovo kyselinu čímž se to odmastí (případně pájecí kapalinu na nikl (s tou chytá většina kovů) a pak prohřát dostatečně výkonnou pájkou. Menší věci stačí asi i trafo pájkou. Já ale raději používám pájku na letování plechu-okapů. Je to už celkem velký "kladivo" a má dostatečnou tepelnou setrvačnost.
Pokud to jde tak k sobě pájené kusy omotám kouskem měděného drátu a pak to celé zapájím. Pak se spoj časem určitě nerozpadne.
Pokud to jde tak k sobě pájené kusy omotám kouskem měděného drátu a pak to celé zapájím. Pak se spoj časem určitě nerozpadne.