DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Václav Procházka

Re: DJI NAZA

#406 Příspěvek od Václav Procházka »

alexik46 píše:No právě zkouším 10 na 45 a ty jsou také dost gumové tak přemýšlím jestli koupit ještě 10 38 jakou výhodu oproti ním budou mít a třeba i co se týče vibrací

Každé vrtule je potřeba vyvážit. Dokonce když vibrace na coptéře neustávají, tak překontrolovat unašeče vrtulí a vyvážit motory.

Měl jsem teď čas porovnat čínské klony a originál vrtule na P2. Je to prostě nebe a dudy. Ty číny jsou fakt jebky. Velký problém byl tyto vrule perfektně vyvážit - mají nehomogeně rozmístěný materiál - dostávají fletr. Originál P2 opravdu luxus, tak špičkové vrtule jsem dlouho neviděl, vůbec nelituji té ceny, těchto vrtulí oproti klonům. Parádně vyvážené, nehází, drží perfektní stopu, nefletrují.
Jsem rád, že jsem předělal P1 na tyto šroubovací vrtule - levý a pravý závit. Právě teď mi tato kombinace nejlépe vyhovuje.
1. vrtule se dají při transportu rychle sundat - nandat, což je paráda, lehce hodím ptáka do baťohu.
2. oproti těžkému Phantomu P2 lepší letové vlastnosti - díky kompletní letové hmotnosti 1135 gramů. (video přenos, iOSD, DJI gimbal).
3. dostačující letová doba, aktuálně 9 min při venkovní teplotě +3st. C, v létě hravě přes 10 minut na baterii 2200mAh, což je pecka :-)
alexik46

#407 Příspěvek od alexik46 »

U pelikana tam vidim více druhu tak sem dejte odkaz nebot tam jsou i nějaké karbonové atd.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od MarkAurel »

neni lepsie zalozit diskusiu o vrtuliach, sa to tu zanasa inymi info ako je urcene v tejto teme

EDIT: alebo zalozit temu NAZA vs vrtule, je mozne ze take info zaujima viacero ludi ale takto netusia ze take nieco sa riesi v tejto teme na strane xx
Naposledy upravil(a) MarkAurel dne čtv 13.02.2014 12:14, celkem upraveno 1 x.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
alexik46

#409 Příspěvek od alexik46 »

[quote="MarkAurel"]neni lepsie zalozit diskusiu o vrtuliach, sa to tu zanasa inymi info ako je urcene v tejto teme[/
sry za spam jen jsem chtěl vědět jaké letové rozdíly jsou mezi těma druhy a jelikož se to týká nazy tak jsem se ptal zde :-)
x.line

#410 Příspěvek od x.line »

Zdravím ve spolek ;-)
Už jsem tu po nějakém čase opět s dotazy.
tentokrát DJI NAZA V2 vs. iOS Ground Station.
Prolustroval jsem manuál a měl bych pár dotazů.

Pozemní jednotka má napájení 4,5 - 12V. Bude dostačující 1,6Ah 2S lipolka? A zda při připojení do PC má být zapojené i napájení, nebo stačí napájení přes USB?
A druhý dotaz ohledně zapojení palubní jednotky. Stačí jí zapojit pouze přes jednotku napájení, nebo se ještě musí nějak přiřazovat na nový přepínač na vysílačce? Jsem z toho manuálu takový zmatený 8)
Třetí dotaz je ohledně umístění antén. V manuálu udávají vyvést je směrem dolů a aby nebyly ničím sntíněny. Mám je tedy obě vyvést například po podv.nohách dolů,nebo mám také jednu vyvést dolů a druhou kolmo na ní vodorovně?

A poslední dotaz, jak se řeší zapojení iOS GS a gimbalu Zenmuse, kde oboje se zapojuje do jednotky napájení NAZA V2?

Děkuju za opovědi.
martin z

#411 Příspěvek od martin z »

Já, ač svoji Naza Lite na koptér teprve pomalu montuji a ještě jsem s touto jednotkou neletěl (originál řídící jednotka v IFLY-4 je dost bída), tuto diskuzi tak nějak celou dobu čtu, ale asi ne úplně pozorně, tak se zeptám na toto:

Můžu se spolehnout že přiložená tenká obustranka 3M na přilepení řídící jednotky stačí? Gyra ve vrtulnících mám na několik mm vysokých mechovkách. A nejde mi jen o přenášení vibrací na jednotku, ale i odolnost jednotky či GPS talíře při pádu. Jistě jste již nějaké karamboly absolvovali, pamatuji si na zmínky o zaseklém akcelerometru po pádu, ale přehlédl jsem jestli tu někdo psal o tom, že musel po havárii koupit Nazu novou. Jednotka schovaná uvnitř je ještě docela chráněná (a na vyšší mechovce by přenos enegie nárazu na jednotku byl ještě menší), ale GPS talíř musí být chudák po každém kotrmelci.

Díky

Martin
gardenroute

#412 Příspěvek od gardenroute »

martin z píše:...Můžu se spolehnout že přiložená tenká obustranka 3M na přilepení řídící jednotky stačí? Gyra ve vrtulnících mám na několik mm vysokých mechovkách. A nejde mi jen o přenášení vibrací na jednotku, ale i odolnost jednotky či GPS talíře při pádu. Jistě jste již nějaké karamboly absolvovali, pamatuji si na zmínky o zaseklém akcelerometru po pádu, ale přehlédl jsem jestli tu někdo psal o tom, že musel po havárii koupit Nazu novou. Jednotka schovaná uvnitř je ještě docela chráněná (a na vyšší mechovce by přenos enegie nárazu na jednotku byl ještě menší), ale GPS talíř musí být chudák po každém kotrmelci. Díky Martin...
NAZA vystacuje (obvykle) prilepit prilozenou 3M paskou, ta drzi dost, je třeba hlavne dodrzet orientaci jednotky vuci letadlu, v manualu presne popsano. Po padu se skutecne muze zaseknout integrovany akcelerometr, obvykle staci na NAZA trochu poklepnout pro jeho uvolneni.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
x.line

#413 Příspěvek od x.line »

Prosím o koment ;-)
Kamikaze591

#414 Příspěvek od Kamikaze591 »

Zdravím, mám naza m v2 a poslední 4 lety jen trápení. Po každé co to vzlítne následuje velmi rychlý pád. Zpočátku létala velmi dobře, byl jsem spokojený. Ale od jedné doby - mám za to, že to bylo když byl kopter trochu nevyvážený, se mi nepodařilo letět. Proces vždy stejný. Odarmuju, plyn do 50% kopter začne rychle stoupat, stane se neovladatelným a následuje pád. Prosím Vás, nevíte čím by to mohlo být? Tohle jsem neřešil ani u arduflyeru...Více snad v přiloženém videu http://youtu.be/e7MghQkhnCM

Díky každému který přispěje k řešení problému.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od Dejfak »

Jen blbost, nemáš zapnutý režim MANUAL?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
graup15_junior

#416 Příspěvek od graup15_junior »

No to vypada na manual. To vubec nestabilizuje uz od prvich sekund vzletu
Kamikaze591

#417 Příspěvek od Kamikaze591 »

Tim to bohuzel neni. Ted jsem to na pc proveril a opravdu sviti gps mod.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od zskal »

Mě se nedávno podobně choval copter potom, co jsem si přefleshoval vysílačku a narychlo napípal mixy. Nevšiml jsem si, že jsem měl vzájemě přehozené kanály na křidélka a směrovku. Dvakrát jsem tak startoval, že jsem nestačil valit oči co se děje...:-) Ale pak mi to docvaklo. Nedělal jsi něco s rádiem?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ananas

#419 Příspěvek od ananas »

taky se mi něco podobného dělo když jsem nechtěně přehodil kanály.. pak sem na to přišel tak že v gps modu jsem proste jen vylítl bez ovládání! a pak sem zkoušel páky.. no a tak sem přišel že je to blbě měl jsem přehozené kanály a ještě reverz :-) ale pokud ti to takhle havaruje bez řízení jen s přidáním plynu bude něco jiného špatně..
graup15_junior

#420 Příspěvek od graup15_junior »

Kdyz odarmujes motory a das paky vice nez 10% a mene nez 50% (aby se ti zas motory nevypnuly) a zvednes kopteru a ruzne ji naklanis, tak ti naza reaguje a citis snahu o vyrovnavani koptery tim ze pridava a ubira jednotlivym motorum?
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“