zacatecnik - 2 otazky k FMS / Heli

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ondra.T

zacatecnik - 2 otazky k FMS / Heli

#1 Příspěvek od Ondra.T »

Ahoj,
prave ted zkousim simulaci vrtulniku na FMS s Gamepadem (Logitech rumblepad). Nevim si rady s 2 vecma:

1) kloneni a klopeni (do stran a dopredu) funguje divne - kdyz nakolnim vrtulnik, zustane nakloneny i kdyz vratim joystick do stredu. Jediny zpusob jak naklon vyrovnat je klonit na druhou stranu. Takhle v podstate nelze strefit vyrovnani vrtulniku do svisle polohy. Je to normalni? Takhle se chovaji i RC modely, nebo mam nekde neco spatne nastaveny (nevim co?)

2) Jak nastavit mod 2 ve FMS? Nakonec jsem to vyresil utilitou ke gamepadu ale zda se mi divny, ze by to neslo primo ve FMS. Zkousel jsem to pres "Mapping/Calibration" ale nepovedlo se mi to.

Diky za kazdou radu.
hubon
Kontaktovat uživatele:

Re: zacatecnik - 2 otazky k FMS / Heli

#2 Příspěvek od hubon »

Ondra.T píše:Ahoj,
prave ted zkousim simulaci vrtulniku na FMS s Gamepadem (Logitech rumblepad). Nevim si rady s 2 vecma:

1) kloneni a klopeni (do stran a dopredu) funguje divne - kdyz nakolnim vrtulnik, zustane nakloneny i kdyz vratim joystick do stredu. Jediny zpusob jak naklon vyrovnat je klonit na druhou stranu. Takhle v podstate nelze strefit vyrovnani vrtulniku do svisle polohy. Je to normalni? Takhle se chovaji i RC modely, nebo mam nekde neco spatne nastaveny (nevim co?)

2) Jak nastavit mod 2 ve FMS? Nakonec jsem to vyresil utilitou ke gamepadu ale zda se mi divny, ze by to neslo primo ve FMS. Zkousel jsem to pres "Mapping/Calibration" ale nepovedlo se mi to.

Diky za kazdou radu.

1) Jo , tak se chovají modely , stejně jako i skutečné stroje. U většiny letadel když ho dáš do náklonu tak v něm letí stále i po vrácení kniplu do středové polohy.
2) Podle mě nejdou v FMS měnit módy , ale nevím , nemám s tím zkušenosti . Osobně upřednostňuju Aerofly Profesional Deluxe :wink:
kroxigor

#3 Příspěvek od kroxigor »

ad1) to je v pořádku
ad2) přiřazení kanálů lze provést zcela libovolně
vyzkoušeno na FMS 2.0 alpha 8.5 s připojením SimTransmitter
stačí v tomhle okně vybrat Joystick interface a pak Mapping/Calibration
Obrázek

V dalším okně přiřadit channel tak jak potřebuješ zapsáním čísel do příslušných políček v levém sloupci (první 4 jsou pro letadla další 4 pro Heli)

Obrázek
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Ondra.T

#4 Příspěvek od Ondra.T »

Diky za odpovedi! Takze to je normalni u letadel, to chapu, ale ze to dela vrtulnik, ktery ma uplne jinou techniku letu, to me fakt nenapadlo.

Zkusim si pohrat s tim nastavenim. Problem asi bude v tom, ze jsem nevedel, ze se na vrtulnik vztahujou az ty druhy 4 volby... Diky!
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Vrtulník je mnohem nestabilnější než letadlo!

http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
hubon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od hubon »

zdzd píše:Vrtulník je mnohem nestabilnější než letadlo!

http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm

Vysvětlení je zdá se nemožné... :lol:
Ondra.T

#7 Příspěvek od Ondra.T »

Zkusil jsem jinej simulator (Realflight G3) a ten se chova normalne, tj FMS je uplne mimo misu. Tomu se neda ani rikat simulator...
hubon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od hubon »

Ondra.T píše:Zkusil jsem jinej simulator (Realflight G3) a ten se chova normalne, tj FMS je uplne mimo misu. Tomu se neda ani rikat simulator...
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“