Ahoj,
prave ted zkousim simulaci vrtulniku na FMS s Gamepadem (Logitech rumblepad). Nevim si rady s 2 vecma:
1) kloneni a klopeni (do stran a dopredu) funguje divne - kdyz nakolnim vrtulnik, zustane nakloneny i kdyz vratim joystick do stredu. Jediny zpusob jak naklon vyrovnat je klonit na druhou stranu. Takhle v podstate nelze strefit vyrovnani vrtulniku do svisle polohy. Je to normalni? Takhle se chovaji i RC modely, nebo mam nekde neco spatne nastaveny (nevim co?)
2) Jak nastavit mod 2 ve FMS? Nakonec jsem to vyresil utilitou ke gamepadu ale zda se mi divny, ze by to neslo primo ve FMS. Zkousel jsem to pres "Mapping/Calibration" ale nepovedlo se mi to.
Diky za kazdou radu.
zacatecnik - 2 otazky k FMS / Heli
-
hubon
- Kontaktovat uživatele:
Re: zacatecnik - 2 otazky k FMS / Heli
Ondra.T píše:Ahoj,
prave ted zkousim simulaci vrtulniku na FMS s Gamepadem (Logitech rumblepad). Nevim si rady s 2 vecma:
1) kloneni a klopeni (do stran a dopredu) funguje divne - kdyz nakolnim vrtulnik, zustane nakloneny i kdyz vratim joystick do stredu. Jediny zpusob jak naklon vyrovnat je klonit na druhou stranu. Takhle v podstate nelze strefit vyrovnani vrtulniku do svisle polohy. Je to normalni? Takhle se chovaji i RC modely, nebo mam nekde neco spatne nastaveny (nevim co?)
2) Jak nastavit mod 2 ve FMS? Nakonec jsem to vyresil utilitou ke gamepadu ale zda se mi divny, ze by to neslo primo ve FMS. Zkousel jsem to pres "Mapping/Calibration" ale nepovedlo se mi to.
Diky za kazdou radu.
1) Jo , tak se chovají modely , stejně jako i skutečné stroje. U většiny letadel když ho dáš do náklonu tak v něm letí stále i po vrácení kniplu do středové polohy.
2) Podle mě nejdou v FMS měnit módy , ale nevím , nemám s tím zkušenosti . Osobně upřednostňuju Aerofly Profesional Deluxe
ad1) to je v pořádku
ad2) přiřazení kanálů lze provést zcela libovolně
vyzkoušeno na FMS 2.0 alpha 8.5 s připojením SimTransmitter
stačí v tomhle okně vybrat Joystick interface a pak Mapping/Calibration
V dalším okně přiřadit channel tak jak potřebuješ zapsáním čísel do příslušných políček v levém sloupci (první 4 jsou pro letadla další 4 pro Heli)

ad2) přiřazení kanálů lze provést zcela libovolně
vyzkoušeno na FMS 2.0 alpha 8.5 s připojením SimTransmitter
stačí v tomhle okně vybrat Joystick interface a pak Mapping/Calibration
V dalším okně přiřadit channel tak jak potřebuješ zapsáním čísel do příslušných políček v levém sloupci (první 4 jsou pro letadla další 4 pro Heli)

Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám