Doplněk X

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Doplněk X

#151 Příspěvek od JMalik »

pepin píše:......... osobně jsem přesvědčený, že v současné době by bylo uplatněno jen a pouze právě obecné ohrožení, nikoli porušení domluvy Sobínky s Ruzyní--co když nejsem vubec členem Sobínky, co když se bude hledat muj podpis, kde jasně stvrzuji, že vím o nějakém omezení 80m a že jsem to podepsal ?..........

Teď si děláš legraci, nebo to myslíš vážně.
Za nějaké porušení domluvy Sobínky s Ruzyní ( zvlášť pokud nejsi členem a přišel jsi si tam jen zalétat když tam nikdo nebyl), ti hrozí maximálně BU - bu - bu.
Kdyby ti přišili to obecné ohrožení, tak to můžeš odbručet. Ty převýchovné lázně máš hned vedle :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Starkong

#152 Příspěvek od Starkong »

pepin píše:
Ale magoři s phantomama tu budou vždycky,ted jde jen o to, že není možné, aby magory s phantomama a létající filmaře měst neházeli do jednoho pytle s každým modelářem co si jde zalítat někam na modelářský plácek, nebo kus louky, co má za význam psát do návodu k noži, že to je nuž kuchynský určený na přípravu pokrmu, nikoli nuž na zabijení lidí, tady chceš taky dělat osvětu ?

Pouze reaguji na to, co jsi psal, ze je to nerealne. Ja uvedl real-life priklad, ze to mozne je. Nic vic, nic min.

Pokud se mame bavit o tom, jestli zavest skolku pro zacinajici letce tak to je trochu jina debata. Ja bych to videl jednoduseji, stacilo by pro zacatek ke kazdemu modelu prikladat papir s legalnim minimem pro letani v dane zemi. Treba by to amaterum pomohlo, malokdo si to poctive hleda po netu. Predeslo by se tak problemum a posleze zbytecnym regulacim.
Naposledy upravil(a) Starkong dne stř 26.02.2014 0:40, celkem upraveno 1 x.
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
JMalik

#153 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:...... přistaň v Bubákově a polétej s námi. Lecos se ti osvětlí,možná i pochopíš..teda aspoň doufám.
PS..přistávají tam ULL normálně,tak se nevymlouvej,že ty nemůžeš!!

Já jsem ti už jednou tohle vysvětloval. Jestli chceš skutečně adrenalin, přistanu v Rakovníku, tam tě naložím a přistaneme v Buranos Aires - dost adrenalinové letiště.
V Bubákově ne, tam přijedu autem, pokud mě pozvete, nemám problém. Tam když totiž vjedu do díry a něco se stane, tak to zacvakám, neplatí mi pojistka. Není to schválená plocha a já nemám Bušstroj na bantamech.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
pepin

#154 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:Teď si děláš legraci, nebo to myslíš vážně.
Za nějaké porušení domluvy Sobínky s Ruzyní ( zvlášť pokud nejsi členem a přišel jsi si tam jen zalétat když tam nikdo nebyl), ti hrozí maximálně BU - bu - bu.
Kdyby ti přišili to obecné ohrožení, tak to můžeš odbručet. Ty převýchovné lázně máš hned vedle :wink:

my si pořád nerozumíme, pokud občas vyletím s modelem na Sobínce nad 80-100-200m tak mě nikdo nikdy řešit nebude, pokud se to nestane standartem a běžným pravidelným porušením místní dohody, nikdy na mě ale ani v tomto případě nemohou vyrukovat s obecným ohrožováním, pokud nebudu jednoznačně a prokazatelně míjet dopravní letadla, je možné, že na mě uplatní nějaký zákon, na jehož základě budu nucen navštívit psychiatra a ten už rozhodne, zda jsem, nebo nejsem společnosti nebezpečný a pak mužu být skutečně hospitalizován, ale né v kriminále, ale v léčebně pro duševně nemocné, proč bych měl jít do kriminálu, když jsem magor, páč pokud nejsem magor, proč bych měl u mezinárodního letiště líat za dopravákama.

vždyt tam nikdo takto nelétá, to jen ty tu pořád meleš--no tak tam létejte v 500m a uvidíme-----přijde ti to vubec normální, k takové věci někoho hecovat jenom proto, aby se tady ta debata posunula k další metě 8O

Přece nemužeš vubec čekat, že normální člověk pujde na práh Ruzynského letiště, vystoupá s větroněm do 500m a bude čekat, co se stane, to už dnes přece vědí všichni místní modeláři, bud přijede auto, nebo přiletí vrtulník, z něj vylezou lidi z letiště a vysvětlej tomu troubovi, at to honem rychle zabalí a maže pryč.Rozhodně žádný obecný ohrožení a deset let kriminálu v nejtěžší nápravný skupině.
pepin

#155 Příspěvek od pepin »

Dnes má smysl řešit jen jednu jedinou věc, modelářská letiště byla dřív povětšinou součástí nějakého kousku skutečných sportovních letišt a dnes už některá sportovní letiště tento společný provoz bud neumožnují vzhledem ke zvýšenému provozu vubec, nebo pouze na základě nějakých dohod, vymezených prostoru, páč na malém prostranství je pak přespříliš chaosu, že pak z těchto letišt někde vystrnadují modeláře je logické, pro modeláře je a bude vždy podstatně jednodušší, vytvořit si modelářské zázemí někde jinde,páč jim stačí méně prostoru, ale to ještě neznamená, že s modeláři je třeba zatočit a zlikvidovat je uplně, nebo jim sebrat z modelu křídla, aby se nemohli vubec vznést , nebo jim povolit letové hladiny do výše stromu a keřu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:.... aby se tady ta debata posunula k další metě .....

a tou je 20000 Jirkových příspěvků.... :-)
mi to tak začíná připadat... ;-)
jyrry.webnode.cz
zdekar

#157 Příspěvek od zdekar »

Tedy osobně bych v blízkosti letiště nelítal a to už z toho důvodu že bych nechtěl být soustavně omezován velkými letadly. Dosáhnout 80m není problém i s menším modelem a případná turbulence od prolétávajících letadel či vrtulníků jistě není nic příjemného a hrát si pak na krtka se mi nechce. No a hlavně jde o tu pohodu a relax při lítání, což neustálý provoz nad hlavou dost ruší. Normální člověk snad by ani do takovéhleho místa lítat nevlezl.
Pokud jde ale o různá pásma s hladinami od GND apd, kde letadla normálně lítají v kilometru nebo provoz je takový, že jednou za 2 dny něco proletí třeba i v těch 150m, tak nevidím problém v tom lítat tam normálně i do 300m. Samozřejmě je potřeba používat zdravý rozum a pokud náhodou něco letí v kolizním kurzu, tak slítnout dolu a tu chvilku, než přeletí, si poletovat kolem hlavy.
Když kouknu na tu chaotickou mapu s různými sektory (z vlákna "Kde se smí létat"), tak vidím že naše klubové letiště je v pásmu LK TRA s dolní hranicí GND - tedy nějaký spínaný sektor o jehož aktivaci se tedy dočtu na http://aup.rlp.cz/data/aup_26022014.htm ,ale chytrej z toho moc nejsem. Na náhodný lítání to ale asi nikdo nečte. Snad jen pro nějakou velkou akci kouknout jestli lze čekat nestandardní provoz... ale to už jsem dost odbočil. :)
No porostě hlavně používat zdravý rozum a není moc co řešit. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JMalik

#158 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:a tou je 20000 Jirkových příspěvků.... :-)
mi to tak začíná připadat... ;-)

Můžeš mi ty příspěvky prosím smazat na nulu?
Tom1974

#159 Příspěvek od Tom1974 »

Vydrz! Za chvili budes na prvnim miste :D
graup15

#160 Příspěvek od graup15 »

Já jsem ti už jednou tohle vysvětloval. Jestli chceš skutečně adrenalin, přistanu v Rakovníku, tam tě naložím a přistaneme v Buranos Aires - dost adrenalinové letiště.
V Bubákově ne, tam přijedu autem, pokud mě pozvete, nemám problém. Tam když totiž vjedu do díry a něco se stane, tak to zacvakám, neplatí mi pojistka. Není to schválená plocha a já nemám Bušstroj na bantamech.

Pořád vymýšlíš nějaké nesmyslné příklady a výmluvy. Kluci tu přistávají normálně,mají malá kolečka a na nich laminátové bačkory..a nikdy nic nepoškodili!!
Chci ti předvézt jak děsivě velký je problém u nás občas vyletět trošku do větší vejšky a jaký je tam děsně nacpaný provoz. :-)

Tak laskavě přestaň se Sobínkou(extremně nesmyslný příklad). A přijeď se podívat na realitu..né to,že jsi si vysnil nějaké ohrožení!!!!
Drondys

#161 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:pokud nejsi členem a přišel jsi si tam jen zalétat když tam nikdo nebyl, ti hrozí maximálně BU - bu - bu.

Z toho co je uvedeno na webu Sobínky lze konstatovat, že na ploše by měli létat jen držitelé licencí udělených Sobínkou a jejich případní hosté. Je zde tedy předpoklad, že by host držitele licence neměl být na letišti nikdy zcela sám bez hostitele a když už tam je hostitel tak by si své hosty měl umravnit tak, aby neporušovali pravidla, které on jako hostitel a držitel licence má znát.

Navíc pokud je ta plocha soukromým pozemkem jak je zmíněno v příspěvku od hospodáře Sobínky viz tento odkaz a nevede přes ni veřejně přístupná komunikace ani nejde o nezbytný průchod či cestu pro vlastníka sousedního pozemku, tak tam bez povolení tj. v daném případě buď v podobě licence nebo bez povolení od hostitele, který je držitelem licence nemá cizí osoba vstup i když majitel či provozovatel není přítomen.

Jinak cizí osoba riskuje možnou žalobu za neoprávněné užívání cizího pozemku, kterou by na ni provozovatel mohl podat dle § 1042, nového občanského zákoníku. Kromě toho, že by mohl být v rámci této žaloby požadován poplatek, který jinak platí ostatní licencovaní účastníci tak by ještě navíc mohly být vymáhány i případné náklady za pokutu od ÚCL vůči provozovateli pokud by nějaká pokuta za ono porušení na pozemku provozovatele byla ze strany ÚCL vůči provozovateli uplatněna, protože cizí osoba by svým jednáním v takovém případě defacto způsobila škodu provozovateli.
pepin

#162 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: Kluci tu přistávají normálně,mají malá kolečka a na nich laminátové bačkory..a nikdy nic nepoškodili!!

Ber to Dalibore tak, že když máš nějaký letoun s někým napul a není pouze tvuj, je docela dobře možné, že tvuj společník nekývne na každou plochu, na kterou s tím chceš přistát a určitě existuje něco jako letový deník.
graup15

#163 Příspěvek od graup15 »

Naši kluci taky mají ULL společně..jsou na něj dva vlastnící..
Jiný argument?...
JMalik

#164 Příspěvek od JMalik »

pepin píše:quote="graup15"Kluci tu přistávají normálně,mají malá kolečka a na nich laminátové bačkory..a nikdy nic nepoškodili!!

Ber to Dalibore tak, že když máš nějaký letoun s někým napul a není pouze tvuj, je docela dobře možné, že tvuj společník nekývne na každou plochu, na kterou s tím chceš přistát........

Přesně o tom to je.
JMalik

#165 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:Jiný argument?...

Kdyby s tím můj společník úmyslně sedal na neschválenou plochu a poškodil to, tak ho pochoipitelně prohlásím za blba. Stejné je to se mnou.
( Dvakrát jsem byl v poli s kompozitem, s malýma kolama a bačkorama, oba případy jsem pilotoval a prošlo to bez škrábnutí. To ale neznamená, že poběžím zase náhodě naproti.
My s tím nechceme sedat ani na taková oraniště jako je třeba Vrchlabí, aby jsme ten podvozek maximálně šetřili. A není to jenom o podvozku, ale o čepech klapek, tlumiči a uložení přední nohy..... Prostě všechny tyhle přistání a starty jsou za dost peněz a na tom letadle se to podepisuje)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“